Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 393.7 Ft USD 363.9 Ft CHF 404.53 Ft GBP 467.07 Ft

Fórum

Becenév: A.I.
Csatlakozott: 2011-06-27 20:43:46
Utolsó belépés: 2024-03-07 22:35:50
Fórum hozzászólás: 3307

Fórumhozzászólásai

Előzmény: trikolor5 #6782 hozzászólásaNem. Ettől drágábbat is hallottam a környéken.
Esetleg még plusz kiszállás. Főleg, mikor annyit mész érte, mint amennyit aratással töltesz(kis túlzással).
Mondjuk én hozam függvényében is variálnám az árat.

Előzmény: rtamas1976 #704 hozzászólásaMég a kis füzetszerűben. Tényleg, úgy voltak bepecsételve az eszközök.
Na, ez is kezd olyan lenni, hogy ha volt ilyened, akkor te sem vagy már mai csirkesmile thumbup!

Előzmény: mtz1221 #653 hozzászólásaMondjuk, ha NAS adapter, akkor ott va hajtás a bal oldalon, meg szerintem az asztal típusok 99%-nál.
Ha ott kell vágni, akkor még több a munka, legalább is szerintem.

Előzmény: Pont #698 hozzászólása20-on év volt egy "afférom", akkor a jard azt mondta, hogy A1 viszi a kombájnt közúton. Mondjuk az SM kategóri, lehet azóta lett nemzetközi, szóval akkor az is jó lehet.
De amúgy tényleg durva, mert úgy ahogy írtad is, hogy mivel mit vezethet.
Mondjuk az sem semmi, és azt a videót itt láttam az Agroinform-on, interjú valami rendőrrel, aki azért gondolom képben van, hogy trakiban menet közben lehet telefonálni, már hogy kézeben tartott készülékkel. Ezt nyilatkozta, ha jól emlékszem. Na mondom jogalkotó sem teljesen kerek!

Előzmény: Gumóka #695 hozzászólásaSzerintem nemzetközi kategória kell. Abból meg az A1 a sor eleje. De azért durva, hogy egy irdatlan nagy kombájnal, közúton...

Előzmény: A.I. #690 hozzászólásaMár, ha közúton megállít a hatóság.
Erre gondoltál?
Magadnak nem kell, másnál dolgozni meg ahogy írják.

Előzmény: Pont #687 hozzászólásaAmi fura, hogy "A1" kategória is viszi, azaz motorkerékpár.smile lol!

Előzmény: A.I. #650 hozzászólásaJa és a lényeg, egy húzott asztal sokkal kevésbé kombájngyilkos, mint egy elől cipelt.
Hátrány, hogy kell egy kocsi.

Előzmény: R Sándor #648 hozzászólásaKözépről kivenni nem kis meló. Ahogy más is írta, lehet venni kell egy gyári 5 sorsát, vagy egy csukható hatost.
A csatlakozó sor vágást nem is tartottam aggályosnak, napraforgó egyébként is jobban tűri az ilyen sor eltérést szerintem mint a kukorica.
Nekem is sok kis parcella van. Sok van nulássla sajnos ez a "kis" gazdaság sajátossága. Mondjuk annyi, hogy én 2-3 parcella között el tudok menni földúton asztallal is. (Idén 30 Ha napra 8 parcella, 4 helyszín, 2 parcella hektár alatti.)
Egyébként nekem egy asztal felvétel max 5 perc, de akkor már lassú voltamsmile thumbup!

Előzmény: R Sándor #645 hozzászólásaAszimmetrikus lesz, az meg szerintem nem előnyös. Inkább asztalkocsiznék(én is húzom).

Előzmény: nagypeter1205 #24995 hozzászólásaTLT fordulatszám jeladó.
Beindítod mutatja az aktuális TLT fordulatot, míg le nem áll? Ha nem mutat fordulatot, akkor az amit írtam. (6330-nál szívatott meg)
Ha nem akkor lehet a fülkében a kapcsoló. Felhúz elfordít, így megy, lenyom akkor meg leáll. Ez a típus van benne, akkor abban van egy filléres mikrokapcsoló, az szokott még szarozni(6910-nél szívatott).
Legrosszabb esetben az elektrohidraulikus szelep, vagyis azon még úgy van, ha jól gondolom, hogy a mágnes leszerelhető, a 6x10-n olyan volt, ha csak nem már a sorozat végén váltottak.

Előzmény: Sk Laci #12535 hozzászólásaNa basszus! Ezek szerint tényleg gyengéje a hátsó futómű, ha arra rácsaptak.

Előzmény: pepi37 #1648 hozzászólásaBizony. Kincstár is szétküldte, hogy mik nincsenek még teljesítve(mondjuk tavaly is, míg az utolsó kijuttatás is be nem lett jelentve, hogy elvégezve ).
Mégegyszer köszi a gyepes figyelmeztetést.

Előzmény: pepi37 #1642 hozzászólásaSzia.
Utánna kérdeztem, nem elég a georeferált fénykép, hanem még be kell jelenteni agrotechnikai műveletet is (hasonlóan, mint mondjuk szántónál egy baktérium kijuttatásnál)!
Köszönöm a figyelmeztetést! smile thumbupcool

Előzmény: Sk Laci #12532 hozzászólásaTörölt hirdetés Én biztos felhívnám, hátha nem a MÉH telepre adta el, akkor annak hátha meg tudja adni az elérhetőségét.
Az még biztos azért vette meg, hogy szétmérje!

Előzmény: Sk Laci #12532 hozzászólásaSzia. Írtam e-mailt.

Előzmény: Sk Laci #12527 hozzászólásaVan most egy kis szüneted őszig, legfeljebb a maszek ugrik, de szerintem valamire való esztergályos, forgácsoló 1000 euróért megcsinálja.
(Tudok jó céget, csináltak már nekem is ezt azt, nem is túl drágák, mondjuk idő kell nekik, mert van sor, de biztos hogy nem 3000 lesz, illetve ha van cikkszámod, akkor alkatrészest is tudok, majd mailben megírom, ha kell mindkettőt, hátha valamelyik segít)

Előzmény: Sk Laci #12524 hozzászólásaAz sem olcsó akkor. Meg kell fúrni, becsapolni, körbehegeszteki, aztán reménykedni, meg közúton nem száguldozni vele.
Egyébként nincs az aláméretezve, csak az USA-ban ha egy farmon éli le az életét, akkor semmit sem kap ahhoz képet, amit mi közúton vonulgatun parcellától parcelláig.

Előzmény: pepi37 #1642 hozzászólásaNatúráshoz nem kell georeferált fénykép. Az AÖP-höz kell, már ha kaszállásos (volt "alternáló kaszás") teljesítést vállaltál 2 pontért.
Szóval akkor mire gondoltál konkrétan, mert lehet segíteni tudnál vele, ha már így bedobtad a témát.

Előzmény: mtz1221 #12522 hozzászólásaAz biztos, ezek felénk még menneksmile thumbup!

Előzmény: A.I. #12519 hozzászólásaÉs ez ugrott még be.

Micsoda figura lehet több száz leharcolt kombájn a hátsó kertbensmile lol!
Lehet neki is van, és azt írja bontja és a világ minden részére küldi!

Előzmény: A.I. #12518 hozzászólásaMég a WYXABO-t kérdezd meg Nádudvaron, bár nem emlékszem, hogy piros lett volna ott hátul félretéve.
Mennyi az új? 2000€?

Előzmény: pepi37 #1637 hozzászólásaGyep kaszálást? Nem georeferált fényképet kell feltölteni? (Ahogy fogalmaz: "a területek valamelyikéről", tehát nem is mindről kötelező.)

Előzmény: antalocz #8736 hozzászólásaLaudis(bár papírja 8 levélig írja), kukoricát biztos, hogy nem bántja (kivéve, hogy nem tudjuk mennyit termett volna, ha nem kezeljük)!

Előzmény: envagyok2 #29726 hozzászólásaNagy kár lett volna érte. Szép jószág.

Előzmény: envagyok2 #29724 hozzászólásaA kis kíváncsi smile lol!

Előzmény: später77 #24988 hozzászólásaR-es digitklímás traktornál volt hasonló épp mi az mesélte a klímásunk. Klíma rendben volt, mégis meleget csinált. Hibakód nem volt, laptopra tették, fülke hőmérséklet szenzort hozta, kicserélték jó lett.
Lényeg, hogy most hideget csinál a tiéd is, aztán majd ha lesz időtök biztos megkerül a hiba oka is.

Előzmény: später77 #24980 hozzászólásaSzia. Típust nem ismerem, de biztos, hogy nem zárja el a fűtőradiátort.
Digit vagy manuális klímás?
Manuálisnál ugye te zárod el a csapot bowdennel, amikor tekergeted a gombot. Digitnél ő "játszik" a melegvízzel, hogy kikeverje a beállított értéket. Na ebben az esetben gondolom van egy pár szenzor, ami ha bekrepál, akkor kályha lesz a klíma.
Amit írtál, hogy a radiátor csövét elszorítva jó, mert ugye akkor nincs fűtés, azt kell csinálni, nem elegáns megoldás, de most aratni kell, ha lehet akár 1 napot is eljátszani vele.
Egyébként ha digit klímás, laptopra kell dugni és kiírja, hogy melyik szenzor kuka, (fülke hőmérséklet jeladó pl.) mert én arra gyanakodnék, mert a hideget csinál, ha elveszed tőle a fűtést.

Előzmény: Árpi2 #24984 hozzászólásaJó döntés voltsmile thumbupcool! Szerintem úgy a negyedébe sem került.

Előzmény: Árpi2 #24982 hozzászólásaNincs mit! Örülök, hogy eltaláltuk mi a baja. Végülis mi lett cikkszámos javító készlet, vagy megpróbáltad összeszedni darabokból?

Előzmény: boist55 #146 hozzászólásaAlkörmös, jól írták, mondjuk azt nem tudom, hogy az amerikai, vagy a kínai-e, de mindegy is. Nyírni kell kifelé, mérgező- igen durva hashajtó!

Előzmény: Árpi2 #24972 hozzászólásaCikkszám szerint csak készlet lesz. (Kicsit drágáltam én is vagy 3 éve a nettó 70 ezret)
Én ha nem sürgős, akkor szétszedném és ha venni nem tudok, akkor legyártatnám.
Ha venni, akkor mondjuk a Hódvulkánt felhívni, gyártatni én Miskolcon tudok nagyon jót, nem tudom az ország melyik részéről vagy.
Mondjuk a készletben, ha jól emlékszem porvédő is benne van, lehet azt sem árt már cserélni így ~30 év után.
Lehet, hogy 2 féle beszállítója volt a hídnak vagy valamilyen széria számnál híd típusú váltott.

Előzmény: BBK #3097 hozzászólásaVírusra a gombaölő semmit sem ér.
Igazából vírusra nincs is megoldás, max ellenáló fajta.

Előzmény: medikus #24969 hozzászólásaNa meglátjuk a kolléga kipróbálja-e amit itt összeírkáltam és megírja-e, hogy az lett-e.

Előzmény: A.I. #24967 hozzászólásakiszerelnásik=másik
Ezt hogy hozta össze a telefonsmile lol!

Előzmény: medikus #24966 hozzászólásaNem kell kiszerelnásik munkahenger, itt a munkahenger maga a kormánymű. Legalább is azt nevezi annak.
Lényeg, tekerje ki egyik irányba, amelyik oldal tele van olajjal, azon hagyja fenn a csövet, hogy tudjon még neki nyomást adni, másikat vegye le. Beindítja, próbálja tovább tekerni a már végállásban lévő futóművet, okádni fogja az olajat, mert ki van a karmantyú! (kannáb ajánlom felfogni, mert minden is olajos lesz)
Munkahengert helyszínen széthúzni. Munkahenger szárról le az axiál csuklókat, úgy ki lehet húzni a dugattyút a hüvelyből csak a kereket le kell venni, mert az útban lesz.
Ennél nem az orbit lesz gatya, mint a kombájnoknál, arra gondolsz egyébként, hogy másik munkahengerrel akarod tesztelni?

Előzmény: trikolor5 #1606 hozzászólásaSzerintem az azt látja, hogy zöld. A növény magasságot, hogy most 70 vagy 15 centi nem, de ki tudja. Mindegy 1 hét múlva olyan lesz minden mint a lőpor.

Előzmény: medikus #24964 hozzászólásaKarmantyú le van menve a munkahengerről, így össz tud dolgozni a két oldal. Jelenség az amit leírt, nincs végállás. Kitekered a kereket koppig, aztán a kormányt tovább tudod tekerni némi ellenállás van, de tovább megy.
Meg kell karmantyúzni, én a munkahengert (kormánymű) ki sem szerelném(sajátból, 6330 nem vettem ki, mert úgy bele volt, van gyógyula hídba), kerék le arról az oldalról amerre ki lehet húzni, aztán arra széthúzni. Gyári javító készlet 100e Ft lesz kb szerintem, ha van rá ideje és néhány napig állhat a gép szerintem össze is lehet bogarászni innen onnan olcsóbban is.
Ami még tünet, hogy az egyenest sem tartja nyomvályús úton mászik bele a vályúba.
Efektíve a javítása nem bonyolult és néhány óra alatt meg van.

Előzmény: trikolor5 #1604 hozzászólásaÚgy kéri, vagyis írja le(na már abban az esetben, hogy természetes úton zöldül ki a tarló), hogy magot ne hozzon az ott fejlődő "gyom". Nem ad meg tarló magasságot, semmi extrát, illetve jelenteni sem kell EK felületen se előtte se utána. (e naplóba majd beírja az ember ugye)
Én így tudom. (Ja és csak a TAR 10 elfogadott!)

Előzmény: Árpi2 #24960 hozzászólásaKormánymű "tropa". Össze dolgozik. A kormánymű a munkahenger a hídnál, abban ment el a karmantyú és össze dolgozik.
Kiszűrheted egyszerűen, hogy az-e.
Vedd le az egyik oldali becsatlakozó csövet, a másik irányból adj neki nyomást(tekerd rá a kormányt), ha megjelenik az olaj(nagyon meg fog), akkor átenged.
Ha ez akkor mondom tovább hogyan, ha érdekel.

Előzmény: trikolor5 #1602 hozzászólásaSzia
Milyen haszosítási kóddal parlag?

Előzmény: Zoli1437 #1598 hozzászólásaKöszönöm!

Előzmény: pate #1596 hozzászólásaTudom, azért mondtam, hogy zúztad.

Előzmény: Zoli1437 #1594 hozzászólásaAmit mobillal fitóztam (azt írja rá: beadva) azt pc-n fogom látni(megtalálni) valahol?

Sziasztok.
Ma lekaszáltam a gyepet. Lefotóztam mobil gazdával- fénykép készítése saját felhasználásra. Minden végigment, kérdezi hogy feltölti-e? Igen, meg is jelent, hogy beadva, viszont az oldal tetején figyelmeztet, hogy beadás után fel kell csatolni az egyeséges kérelem felületén is. Lépnék be Kaü azonosításba, kiírja hogy: sikeres kijelentkezés! Munka menete lejárt. Akkor most mi is van? Valakinek valami tapasztalata?
Mobilról dolgozok az lehet a baja?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Előzmény: pate #1591 hozzászólásaZúztad.

Előzmény: UE-28 #1573 hozzászólásaSzia. Írtam email nézz már rá, ha időd engedi.

Előzmény: zsoltrs #856 hozzászólásaMazsik Műhely Eger. 304942395, de Google ki ad róla mindent, ahogy látom frászbukjuk is van.
Dolgoztattam már velük. Igaz nem a közelmúltban, de profik voltak.

Előzmény: zsoltrs #850 hozzászólásaHová tűnt róla? Agroker biztos tudja, hogy jó-e. Ha meg drága az új, újítasd fel. Az lehet lényegesen olcsóbb lesz. Ha gondolod tudok céget Egerben (Felnémeten).

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Jövőkép 2024 – Gazdaságátadás és Agrárpályázatok Agroinform webinárium
Jövőkép 2024 – Gazdaságátadás és Agrárpályázatok Agroinform webinárium
Kerülj képben a gazdaságátadással és az aktuális pályázatokkal. Jelentkezz az...
Hirdetés
Gazdainterjú: olyan repcehibridet választok, amelyik gyengébb évjáratban is profitot hoz
Gazdainterjú: olyan repcehibridet választok, amelyik gyengébb évjáratban is profitot hoz
Prém Zoltán, Győr-Moson-Sopron vármegyei gazdálkodó kipróbálta a KWS új...
3/4 fejes IHeke
3/4 fejes IHeke

160.000 Ft

Massey Ferguson 7714S traktor
Massey Ferguson 7714S traktor

26.900.000 Ft

Fendt Vario 826 ProfiPlus
Fendt Vario 826 ProfiPlus

61.800.000 Ft

Eladó MTZ 552
Eladó MTZ 552

3.400.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]