Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 390.47 Ft USD 358.68 Ft CHF 403.71 Ft GBP 463.39 Ft

Fórum

Becenév: Ebcsont
Csatlakozott: 2011-06-28 22:46:59
Utolsó belépés: 2024-04-18 21:29:18
Fórum hozzászólás: 1477

Fórumhozzászólásai

Előzmény: termelo #734 hozzászólásaMegérdemled.

Előzmény: termelo #731 hozzászólásaMert az egyébként nem önbíráskodás, hogy tilosban vetsz?? smile lolsmile lol Az, hogy nekem mim volt, vagy mim van az üzleti titok, ha mond ez neked valamit. A jegyző határozatát is meg lehet ám támadni, és meg is kell, ha ennyire hülye! Ha be voltál jelentve földhasználatra, akkor jogilag birtokban voltál, és ezt a jegyző nem bírálhatja felül.

Előzmény: termelo #726 hozzászólásaHa valaki belevet egy olyan területbe, amire NINCS bejelentett földhasználata, akkor nehogy már a bejelentett földhasználót vegyék elő! A bejelentett földhasználónak ilyenkor birtokvédelmet kell kérnie a jegyzőtől. Ha ez igaz lenne, akkor mire fel van az ingatlannyilvántartás??? Az ingatlannyilvántartás nem olyan, mint a busz menetrend (tájékoztató jelleggű), az egy KÖZHITELES nyilvántartás!

Előzmény: MrPoke #721 hozzászólása


"Van egy egyszerű példa. Pl nyáron én saját magamnak kimérem a földet, és kiderül hogy a szomszéd búzája átlóg X méterrel. Ha én ezt learatom és feljelent akkor engem fognak megbüntetni. Mivel semmijen jogalapja nem volt annak, hogy én azt learassam, mivel én nem tudhatom hol van a föld széle..."
A példád tökéletes példa a teljes tudatlanságra. A tulajdonjog és a bejelentett földhasználat, meg csak dísznek van.smile lolsmile lol

Előzmény: MrPoke #703 hozzászólásaSzóval nem válaszolsz, csak szokás szerint osztod az eszet..smile hammer

2004-ben amikor ez az egész elmebaj elindult konkrétan csak egy miniszter bukott meg abba, hogy olyan dolgot kért, amire a rendszer nem volt alkalmas. Amiről én beszélek az kb. 20 éve bevett gyakorlat. Folyamatosan olyan dolgokat várnak el, amire az adott rendszer alkalmatlan. Nem volt az egn olyan rég, hogy ne emlékezhetnél rá. Ez a folyamat nem állt meg. Az MG "felokosítása" messze nem akkora ördöngősség, mint amilyennek te itt most azt beállítod. Az RTK képes modulok nem elérhetetlenek. Kis túlzással lassan már "ki is mennek" a divatból. Az RTK pontosságú mérés nem azért fog kelleni, mert azt majd előírják, hanem azért, hogy a bármilyen területalapú kérelemből ki tudd küszöbölni a "rajzolási" hibát, ezáltal lerövidítve az ügyintézési határidőt. A Kincstárnál nincs és nem is lesz elég ember a jelenlegi ellenőrzésekre, emiatt is rohadt lassú a rendszer. Ahogy az AÖP kapcsán néhány pluszpontért meg tudta vetetni sok emberrel a másképp olcsó csodaszereket, ugyanígy fogja mindenkivel megvetetni az RTK képes GPS-t. Azt fogja mondani, hogy ha a beadott támogatási kérelemhez, csatolsz friss, ilyen-olyan pontosságú és adattartalmú mérési jegyzőkönyvet, akkor mentesít az adminisztratív ellenőrzések alól akár teljesen is. Ez akár aztán azt is eredményezheti, hogy hamarabb jutsz a támogatáshoz. Az MG "felokosítása" ezek fényében már inkább a gazdák érdeke lenne.

Előzmény: Pondoray Béla Bütyök #697 hozzászólása1. 2004 óta sok minden olyanra is kötelezve lettünk, aminél maximálisan tisztában voltak a meglévő hiányosságokkal.
2. Most éppen még csak ez a kötelező.
3. A TMR lesz a következő olyan rendszer, aminek a hiányosságai pontosan ismertek a hivatal előtt, és mégis..
4. 5,05 ha = 50500 m2 50500-905=49595 50500+905=51405 Az MG most még alkalmatlan. A hangsúly a most-on van.
5. Pontosan ezeket a problémákat lehet kiküszöbölni egy (centi) pontos, saját méréssel.

Előzmény: MrPoke #698 hozzászólásaMég egyszer megkérdezem, mert elsőre lehet nem voltam érthető. Szerinted konkrétan milyen hátránnyal jár és kire nézve a jól dokumentált, és emiatt reprodukálható mérések lehetősége? Válaszodat előre is köszönöm!

Előzmény: MrPoke #672 hozzászólásaLátom sekélyes a fantáziád. Kezdjük ott, hogy szerinted milyen hátránnyal jár és kire nézve egy centi pontosan végzett mérés (ebben az esetben a fénykép is egy mérés, illetve fotogrammetriai szempontból végtelen sok mérés egy álláspontból)? Folytassuk ott, hogy mennyi idő lesz rájönni a döntéshozóknál arra, hogy csak is RTK pontosságú mérések alapján adhatod be a támogatási kérelmedet? Gondolj bele, hogy az ilyen méretű és pontosságú adattömegben milyen jelentéktelenné válna a hibásan beadott kérelmek száma. Szakmailag erősen megkérdőjelezhető, hogy az elvileg lehetségeshez képest mennyire hiányosan van dokumentálva az MG-vel történő mérés.

Előzmény: envagyok2 #2459 hozzászólásaHát tehetek én arról, hogy nálatok ennyire szegény az eklézsia, hogy még egy ilyen közönséges szóra se telik. smile confusedsmile confused

Előzmény: envagyok2 #2457 hozzászólásaTe csak szeretnél köpködni. Te valójában vonyíkolsz. Sír-rí a szád, és te soha semmiért nem vagy felelős!

Előzmény: Bárány #660 hozzászólásaBeleillik, vazze bele..smile biggrinsmile biggrin

Mellesleg ebben a minisztériumban alkották meg a jelenleg is hatályos földmérési szabályozást. Tehát házon belül csak került volna egy hozzáértő.smile whistlingsmile confused

Előzmény: Sylva #2453 hozzászólásaLóval kártyázás tipikus esete..smile lolsmile lol

Előzmény: MrPoke #658 hozzászólásaDirekt nem kapcsoltam be az RTK korrekciót.smile cool

Ugyanis azt feltételeztem, hogy az RTK zavar be valamiért a pontosságba. Ehhez képest kiderült, hogy nincs ilyen probléma. A hangsúly az ilyenen van, mert az így kapott "jegyzőkönyv" szakmailag erősen megkérdőjelezhető információkat tartalmaz. Induljunk ki abból, hogy egy (szakmailag) helyesen végrehajtott mérés teljeskörűen reprodukálható és ellenőrizhető. Na most a két képernyőkép megjegyzés rovata csak az átlagolt koordináták számában tér el, minden másban azonos tartalmú. Ezzel már sérülnek az előző feltételek. A generált jegyzőkönyv nem tartalmazza a mérés módszertanát.

Az MG által végzett területméréseket, georeferált képeket gyakorlatilag emiatt nem lehet objektív bizonyítéknak tekinteni, és a kör bezárult. Szóval értem én, hogy digitális ügyintézés, meg csináld magad ellenőrzés, de mi hajtja?

Előzmény: Szfapa #654 hozzászólásaNtrip nélkül

A fenti kép korrekciós jel használata nélkül bekapcsolt hely utánzattal készült. Szóval szerintem ez még nagyon alfa állapotú ficsőr az MG-ben. smile blushsmile hammersmile biggrinsmile lol

Előzmény: Pont #641 hozzászólásaItt van egy kis félreértés szerintem. A Mock Locations engedélyezése nem jelenti automatikusan álhelyadatok létrejöttét. Ez csak a helymeghatározás adatforrását módosítja azáltal, hogy kikapcsolja a telefon idevonatkozó gyári beállításait. Ezt a lehetőséget pedig program függően vagy tényleges helyhamisításra (Fake GPS), vagy pedig külső vevő használatára (GNSS Master) lehet hasznosítani.

Előzmény: Pondoray Béla Bütyök #623 hozzászólásaPont felvétel

Szóval ott tartok, hogy a pont felvétel továbbra is csak átlagolással lehetséges. A pontosság kijelzése állandó. A képen nem külső gps-es felvétel van. Nem volt és most még egy jó ideig nem is lesz időm ezzel mélyebben foglalkozni sajnos. A véleményem az, hogy ezt a funkciót így felesleges beleintegrálni a Mobilgazdába nekem nagyon teszkógazdaságosnak hat így az egész.

Előzmény: Balu21 #4980 hozzászólásaAz előhaszonbérlet kapcsán van 7+1 csoport. Az első csoportban (1) a) vannak a volt haszonbérlők és a (3) bekezdésben felsoroltak. Az (1) a) és a b) közé beékelődik a feltételek teljesülése esetén a (2) bekezésben lévők.
A (4)es szerinti rangsorolás csak az első 4+1 csoportra vonatkozik. A (4)esre önmagában nem lehet hivatkozni kötelező megjelölni hozzá (1) a-d ig valamely pontot.

Előzmény: ex lege #4977 hozzászólása"Az (1) bekezdés b)–d) pontjában, valamint a (2)–(3) bekezdésben meghatározott BÁRMELY földműves jogosulti csoporton belül"

Logikailag így kellene kinéznie az adott rendelkezésnek, hogy azt jelentse, amit az FH gondol.

Előzmény: Szfapa #616 hozzászólásaIngyenes állomás használatához:
15/2013. (III.11.) VM rendelet 47.§ (2) Amennyiben az alappont-meghatározás a GNSSnet.hu hálózattólfüggetlen, külső permanens állomásra támaszkodik, akkor az állomás koordinátáit minden földmérési munkánál ismételten meg kell határozni a hivatalos vonatkoztatási rendszerben, és csatolni kell a leadandó munkarészekhez. A külső permanens állomás meghatározása és az új alappontok meghatározására irányuló mérések között eltelt idő nem lehet több 7 napnál.

Előzmény: Szfapa #606 hozzászólásaAz átlagolást nem látom, hogy valahol is ki lehetne kapcsolni az MG-ben. A Qfieldben opcionális funkció. Gondolom az MG-ben ezzel próbálják a pontosságát javítani a belső GPS-nek. Kibeszélt itt feljelentésről? A bírósági perhez elég egy pénzbüntivel fenyegető határozat a Kincstár részéről, ami MG-s saját mérésen/fényképezésen alapul. Az eltérésnek a konstans mértéke azt mutatja, hogy valami nem kerek az MG-s méréseknél. Továbbá egy 3 cm-es eltérés simán eredményezhet egy nagyobb táblánal több száz négyzetméteres terület különbséget. Nem a fejlesztők a buták, hanem a megbízóik nincsenek a helyzet informatikai magaslatán.

Előzmény: Szfapa #604 hozzászólásaNincs itt semmi se elsietve. Három lényegében egyforma történet van. Csak műholdas adatokkal senkinek se lett EOV koordinátája. A 3 cm eltérés egy cm éles koordináta esetén sok is lehet. A kiírt pontosság nem csak, hogy fejleszthető, hanem fejleszteni is kell. Még egy fontos eltérés, hogy az MG 10 mérést átlagol, és úgy számol koordinátát. Egzakt infot logok nélkül nem lehet adni a fejlesztőknek.

Előzmény: Pondoray Béla Bütyök #598 hozzászólásaÚgy látom lassan, de biztosan bezárul az a bizonyos kör. Gyanítom nincs implementálva a VITEL rendszer az MG-be. Még az is lehet, hogy egy bírósági eljárásban kiderülne, mogy az MG műszakilag alkalmatlan arra, amit a Hivatal elvár az Ügyféltől fényképezés címen.smile hammer

Előzmény: Csera #594 hozzászólásaEgy fájlkezelőnek volt vagy 6-7 éve ez a problémája, nem navigációs szoftver volt. A progi meg is szűnt azóta, vagy legalábbis hál' Istennek nem találkoztam vele. smile biggrin

Előzmény: Szfapa #592 hozzászólása


A jogosultság hibát én inkább az Androidon belülre feltételezem. Az app csak látszólag fér hozzá a helyadatokhoz, vagy valami ilyesmi. Régebben egy másik alkalmazásnál volt egy hasonló hibával dolgom, bár ott nem a helyadatokkal volt gond hanem a belső tárhely eléréssel. Vagy a helyutanzat nem megfelelően van implementálva az MG-be, és emiatt hibára fut speciális esetekben, de ez logok nélkül csak találgatás.

Előzmény: ex lege #200 hozzászólásaMi a törvénymódosítás száma?

Előzmény: Szfapa #590 hozzászólásaErre konkrétan felháborodik, hogy mit képzelek magamról, hogy megtagadom tőle a tudást. smile lolsmile hammer
Bluetooth és Usb is ugyanezeket eredményezi. Amire még tippeltek, hogy valami biztonsági/jogosultsági probléma lehet. Sajnos nincs egy értelmes log fájl vagy egy bekapcsolható debug mód, ami segíthetne. Az ügyfélszolgálat csak annyit írt vissza, hogy használjak mock location-t..smile laugh

Előzmény: Szfapa #587 hozzászólásaNem csodát várok, csak a mobilgazdát próbálnám meggyőzni az igazamról. Mindkét NTRIP kliens (GNSS Master, Lefebure) szerint RTK Fix-en vagyok, SW Maps és a QField se jelez egyebet, és mindkettőben tudok mérni. Egyedül a mobilgazda nem hajlandó, még poziciót se találni, ha csak műhold jeleket akarnék használni. Ha wifit és mobilhálót engedélyezem, akkor meg pontatlan lesz. Valami csak az Mg-ben nem kerek szerintem.

Előzmény: hlac69 #571 hozzászólásaUgyanezzel kínlódok én is. Annyit sikerült már elérnem, hogy ha a mobil gazdát indítom el először és csak utána az NTRIP klienst (Lefebure vagy GNSS Master) akkor legalább a mérést el tudom indítani. (Felmerült bennem, hogy esetleg az Android verzióhoz van ennek köze. Hanyas Androidot használsz és milyen telefonon?) Ellenőrízni úgy lehet a méréseket, hogy a Mobilgazdával és az SW Maps-sel is lemérsz 3-4 pontot, majd kiexportálod .shp-ba. Az így kapott shape fájlokat QGis-ban már össze lehet nézni.

Előzmény: ex lege #198 hozzászólásaNem! A pálya mindenkié, még a tiéd is!smile wink

Előzmény: ex lege #196 hozzászólásaKettőnk közül nem én vagyok az, aki a sokadik nicknevemen osztom az eszet, és ha elfogynak az észérveim, akkor elkezdek személyeskedni, és csinálok egy újabbat. Sőt az se én vagyok, akinek nem érv a kialakult ítélkezési gyakorlatból levezethető jogi megítélés. "Ha nincs baj, nincs baj! De ha baj van, akkor nagyon nagy baj van!"
Jó néhányszor jól veszed észre a jogi kiskapukat, tényleg leleményes vagy ebben a műfajban. De a nagykapuk (jogi és geodéziai alapelvek), azok nem a te asztalod.
De ez legyen a Te és a "megbízóid" baja.. smile lolsmile lol

Előzmény: ex lege #179 hozzászólásaTérkép nélkül erre nincs jó válasz. Sokat számít a vízfolyás fizikai helyzete a táblán belül. Sőt a fásított terület is külön figyelmet érdemel.

Előzmény: trikolor5 #192 hozzászólásaIlyenkor jönnek jól a lenézett ügyvédek és földmérők..

Előzmény: ex lege #191 hozzászólásaAz a része remélem megvan a történetnek, hogy ami egy magasabb rendű (új, önálló ingatlan(oka)t eredményező) eljárásban megfelel a jogi és szakmai elveknek, akkor az egy alacsonyabb szintű eljárásban is megfelel. Ez a baj ezekkel a használati megosztásokkal, hogy az alkotóik általában még az orrukig se látnak, nem hogy két lépéssel tovább. Illetve vannak a jóhiszeműség ellen immunis nyerészkedők, akik általában visszaélnek a másik fél jóindulatával, naívságával.

Előzmény: ex lege #189 hozzászólása


Például azt, hogy a Földhivatal nem csak, hogy tudja, hanem jelzi is az "optimális" eljárás rendet? smile lol

Előzmény: ex lege #174 hozzászólása"Figyelem! A számítás csak tájékoztató jellegű, mert a földrészletben levő talajfoltok és alrészletek eltérő minőségi osztálya miatt – amelyeknek mind más-más a nyilvántartott Ak értéke – a földrészlet különböző részein ugyan azt a tulajdoni hányadot figyelembe véve, eltérő területű földrészletek alakíthatók ki. Pontos leosztást és területi mértéket csak digitális állomány birtokában erre rendszeresített számítógépes szoftver segítségével lehetséges."
https://www.foldhivatal.hu/content/view/247/189/

Előzmény: Praetor #176 hozzászólásaSzerintem egy malomban örlünk..
Az általam leírt "kivétel" azt jelenti, hogy MINDEN tulajdonos aláírta a megállapodást. Tehát nincs ellenérdekelt fél. A formális logika szabályai alapján ha nincs ellenérdekelt fél, akkor a támadhatóság egyik kötelező előfeltétele hiányzik. A tulajdonosi megállapodásban lehetőség van egyébként a többlet használatban is megegyezni. Mint ahogy abban is meg lehet állapodni, hogy területarányosítással határozzák meg a használati rendet. (Szerintem egy ilyen típusú megállapodásnak egyébként kötelező része kellene, hogy legyen ez nem egyenlő a tulajdoni hányad alapján számított terület megosztással, és kifejezetten hozzájárul mindenki az ebből származó többlet használat(ok)hoz.)

Előzmény: ex lege #171 hozzászólásaMellesleg ez egy tökéletes példa az általad sokszor hangoztatott joggányolásra.smile thumbupcool

Előzmény: ex lege #170 hozzászólása


Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél. A használati rend a tulajdoni hányadokon alapul elsődlegesen, ettől eltérő megállapodás sikeresen támadható bírósági eljárás során. Kivételt ez alól csak az összes tulajdonos társ hozzájárulásával létrejött használati rendek képeznek. Mivel a művelési ágak döntően befolyásolják a területek AK értékét az ingatlanon belül is, és a 70.§-ban előírt tulajdoni hányad AK alapon van meghatározva, így a művelési ágat is figyelembe kell venni a használati megosztás folyamán. Továbbá a bejelentett használati rend az alapja a támogatások alapjául szolgáló földhasználati jogosultságnak.

Előzmény: ex lege #168 hozzászólásaHiába nagyítod ki A3-as lapra, mert az alap, amit nagyítasz nem alkalmas a méretek levételére! A támogatásokhoz lényegesen kisebb eltérések engedélyezettek, mint ami a papír alapú másolatokon megvalósítható. Az így készült térképek műszakilag nem rendelkeznek releváns tartalommal. A használati rend műszaki megfelelősége nem csak kötelezettség, hanem jól behatárolható tulajdonosi érdek is egyben.

Előzmény: ex lege #165 hozzászólásaAz így készített térképek a fentebb jelzett műszaki okból általában nem felelnek meg a Fétv. 70.§-ban foglaltaknak. A külterületi térképek 1:10000 es méretarányúak, ami azt jelenti, hogy a mm-es hiba 10 m-es eltérést eredményez. Az ingatlannyilvántartásban akár cm pontosságú digitális állományok állnak rendelkezésre. További probléma szokott lenni az AK alapú területszámítás mellőzése. Ami a különböző művelési ágak és minőségi osztályok miatt nem megkerülhető. Ugyanezen törvény 71.§ (9) bekezdése ugyan kötelezővé teszi a hiteles szemle(!) másolat használatát, de ez a típusú térkép másolat tudomásom szerint megszűnt, már csak teljes másolat létezik.

Előzmény: ex lege #161 hozzászólásaJa és még valami, már a múltkor is akartam mondani, hogy az osztatlan közös tulajdonú termőföld bejegyzett használati rendje lesz a későbbi megosztás alapja, attól csak közös megegyezéssel lehet eltérni.

Előzmény: ex lege #161 hozzászólása


Gondolom arra a térképre gondolsz, amire barátságos méretű betűkkel ráírják, hogy "A térképmásolat méretek levételére nem használható!" smile biggrin
A dedóban biztos megfelel, de egy bírósági perben eléggé vérszegény érv. Gondoltam szólok..

Előzmény: Csera #2769 hozzászólásaIgen, én is úgy tudom, hogy a svédeknél a "külföldi melósok" gyújtogatnak..

Előzmény: Szfapa #553 hozzászólásaA QGis-ban a 23700 alapból "csak" méteres pontosságot tud. Viszont fel lehet okosítani, amivel már a centis pontosság is megvalósul.Doksi A QGis-nak van Androidos terepi adatgyüjtője a QField, azt elvileg szintén be lehet tanítani.
"A Budapest Műszaki Egyetem Általános és Felsőgeodéziai Tanszék szolgáltatása dokumentációja alapján cm pontosságú átszámítást tesz lehetővé az ETRS89-HD72 rendszerek között, ennek hangsúlyozása érdekében az online szolgáltatásuk centiméter éles koordinátákat ad eredményül. A két transzformáció szolgáltatás (EHT-BME) közötti tényleges maximális átszámítási különbség vízszintes értelemben 2 mm, míg magassági értelemben 7 mm az ország területén. A különbségek és az eredmények elérhető élessége tekintetében, a gyakorlati transzformációs feladatok egységes keretek között tartása érdekében ajánlott az online EHT használata." (EHT 2 GYIK)

Számomra felfoghatatlan, hogy egy magát gazdálkodónak valló ember számára, hogy lehet opció a vadak válogatás nélküli kiírtása. Mégis hány vadat kellene dögre hajkúrászni drónnal, meg egyebekkel, hogy a szart se érő kukoricáját eladhassa? Ahogy a vadászok között nincs helye a puskás embernek, úgy az ilyeneknek sincs helye a gazdatársadalomban.

Előzmény: Márk_ #2448 hozzászólása


Képzeld van/volt és lesz is vadkárom. Pont.

Előzmény: envagyok2 #2446 hozzászólása


Remélem a magad fajtát majd nem válogatás nélkül rendezik..smile hammersmile hammer

Előzmény: envagyok2 #2423 hozzászólásaNem! Te nem ezt mondtad! smile thumbdownsmile biggrin

Előzmény: envagyok2 #2420 hozzászólásaSőt kötelezzük a szarvasokat és vaddisznókat repülni! smile lolsmile lol

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Hirdetés
Stressztűrő repcehibridek stabil hozammal
Stressztűrő repcehibridek stabil hozammal
A Syngenta bemutatja 2024-es az őszi káposztarepce kínálatát.
A gazda szerint nem könnyű az AÖP, más úgy véli, a termelők nem precízek
Műtrágyaszóró Bogballe L15 Plus
Műtrágyaszóró Bogballe L15 Plus

2.050.000 Ft

ILGI OMEGA gréder | földgyalu | 3,5-10 m munkaszélesség | Lízing lehetőség FIX 0% THM
ILGI OMEGA gréder | földgyalu | 3,5-10 m...

8.440.000 Ft

ILGI ATEGO tárcsa I 4-6 m I hidraulikus I Lízing lehetőség FIX 0% THM
ILGI ATEGO tárcsa I 4-6 m I hidraulikus...

7.740.000 Ft

Ih 856 XL
Ih 856 XL

3.500.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]