Gázolaj árak 603 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: subikiss
Csatlakozott: 2011-09-09 11:54:21
Utolsó belépés: 2024-03-18 14:54:57
Fórum hozzászólás: 1298

A felhasználó hirdetései

100.000 Ft +ÁFA
10 éve hirdető
2024. április 9. 12:45 Vályú, önetető, itató Hajdú-Bihar, Mezőpeterd
Eladó 6 db kétlabdás és 1 db négylabdás Mirafount fagymentes önitató.
Használt Itató

Fórumhozzászólásai

Előzmény: mjj #30789 hozzászólásaÉn nem, de van aki már kapott.

Előzmény: cs.janek #30686 hozzászólásaAzért mert értünk mindent megtesznek, még erre is képesek, hogy átcsoportosítsanak, csak hogy boldoguljunk. Ennyi eszük van, hogy nem azt mondják hogy tarthatatlan hogy nem csinálnak semmit, és most elintézték, hogy kifizessék, nem, átcsoportosítanak. Tudom miért kérdezted, én se értem hogy hol van.

Előzmény: Ganajos #7574 hozzászólásaMennyit szánnál rá?

Előzmény: Balu21 #4967 hozzászólásaNem vagyok jogász, de az én olvasatomban ez azt is jelenti hogy két szomszédos település földjei esetében is helyben lakó szomszédnak minősül, tehát hogyha nem településhatárról van szó. Mert mondjuk ugy is lehetek szomszéd hogy másik megyében van a föld, ott már tényleg csak sima szomszéd.

Előzmény: Balu21 #4968 hozzászólásaMár kivan függesztve smile smile, viszont a szomszédot benéztem, mert nem vagyok helyben lakó csak szomszéd. Köszönöm azért.

Előzmény: Balu21 #4964 hozzászólása5. § (10) bek. b) pontja mire vonatkozik? a két föld szomszédos, de az egyik x telepéléshez tartozik másik y településhez?

Előzmény: Balu21 #4963 hozzászólásaÉrtem, nagyjából így van ahogy írod, viszont a szerződésbe nincs beleírva a 47 §, vagy elég ha csak a bérleti díj utal rá?

Előzmény: .Szabi. #4961 hozzászólásaElolvastam, ez alapján nem is lehetett volna egybefoglalni, mert nem egymás mellett lévő területek, és nem is korábban bejegyzett földhasználó. Én az egyik földnél előrébb vagyok mint szomszéd, a másiknál viszont azonos ranghelyen vagyunk (20km). Akkor lehet az enyém? Igazság szerint vissza kéne dobják és külön szerződés nem?

Előzmény: .Szabi. #4959 hozzászólásaÉrtem, és a rangsort hogy kell nézni? mindegyik terület vonatkozásában, vagy elég ha az egyiknél?

Haszonbérleti szerződésben 3 hrsz. van beleírva, egy x összegért, az egyik hrsz vonatkozásában előhaszonbérleti jogom van, tehetek nyilatkozatot csak erre az egy darabra? Vagy egybe a háromra vagy hogy működik ilyenkor?

Előzmény: ..,-:) #3354 hozzászólásaLegelőre ugyanannyit. Most az hogy pihentetett a vámos honnan látja? Ő csak földhasználatit néz elvileg.

Előzmény: Sokgyerekes #3602 hozzászólásaVan itt szövetkezés a bárány felvásárlásra, termelők csinálták jó pár éve, Én is benne vagyok. Én úgy tudom a Hunland és a szövetkezet a két legnagyobb bárány felvásárló ma itthon. Na most a bárány felvásárlási ár úgy néz ki részemre, mint tag hogy ha a szövetkezetnek adom el akkor 1950 Ft/kg. ha a hunlandnak adnám el akkor 1950 Ft/kg. Most menne ez a szövetkezet tovább a húsfeldolgozás irányába, megvannak a tervek minden. De tagok-termelők mit nyernénk vele?

Előzmény: csabahegeszt #30121 hozzászólásaNincs mit. Ne izgulj feleslegesen, majd ha keresnek akkor izgulj.

Előzmény: csontii #30118 hozzászólásaJuh létszámnyilvántartó

Előzmény: csabahegeszt #30110 hozzászólásaAzért az se árt ha megtanultuk annak idején az értő olvasást. Az a levél amit mindenkinek kiküldtek (legalábbis juh-kecskéseknek) azt jelenti, hogy figyeljünk oda az ENAR nyilvántartás pontos vezetésere. Tehát szállítólevelek, kiesések jelentése, beérkezések jelentése, zöld könyv naprakész vezetése. Magyarán semmiféle ENAR ellenőrzés nem lessz azon felül amit eddig is nyilván csináltak.

Előzmény: Pisti09 #30079 hozzászólásaAz előleget nem?

Előzmény: Pisti09 #30074 hozzászólásaEz minden évben igy van.

Csomagolt bálák egyesével voltak a földre rakva, sajnos rengeteg pocok volt a mezőn és szinte mindegyik bálát kirágták alul ahol a földel találkozott, előző éveben nem voltak ennyien nem is rágták ki. Lapjára téve a bálákat javít a helyzeten hogy ott ugye jóval vastagabb a fólia réteg, vagy ha ennyien lesznek azt is kikezdik?

Előzmény: Ohaza63 #1266 hozzászólásaVajon honnan szedik a tevékenységi köröket, a NAV nyilvántartásából, vagy a cégnyilvántartásból? Előbbihez elég egy nyomtatványt beküldeni utóbbihoz szerződés módosítás is kell. Én pl. inkább kiveszem a cégből a tevékenységet mert nem használom ott.

Előzmény: envagyok2 #29903 hozzászólásaHát hogy lenne? Az AÖP teljesen más. Támogatás igényléskor mit ixeltél? BISS+CRISS-t vagy egybe, vagy két rublikába, meg volt teljesen külön az AÖP amit vagy vállaltál vagy nem.

Előzmény: barazdabetyar. #29899 hozzászólásaKAP ST-DP01 - A fenntarthatóságot elősegítő, alapszintű jövedelemtámogatás-BISS
KAP ST-DP02 - A fenntarthatóságot elősegítő, átcsoportosítással nyújtható kiegészítő jövedelemtámogatás-CRISS

Az AÖP az teljesen más téma, szerintem azt még senkinek nem fizettek. Az összegek neten valahol megtalálhatóak, de korábban is linkelték már

Bojkott? Mitől féltek, miért fizetitek be? Attól féltek, hogy átadják végrehajtásra? Nem önálló végrehajtó fogja beszedni hanem vagy a NAV-on keresztül vagy a MÁK-on keresztül. Nekem azt a 5-10e Ft.-os végrehajtási költséget bőven megéri hogy ne fizessek. Még egyszer sem utaltam magamtól nekik. Egyszer valahogy behajtották különösebben nem érdekelt.

Előzmény: Gumóka #1556 hozzászólásaAki esetleg nézte ezt a táblázatot és jobban ért hozzá pl.:

-56. sorban az agrárkörnyezet gazdálkodási kifizetések 2024. novemberében az mit takar? Új pájázat, vagy akkor fizetik ki? Melyiket fizetik akkor a 2023-ast vagy a 2024. évit? nekem sehogy se áll össze.

-61. sorban Állatjóléti támogatások a kiskérődző ágazatban 2024 December, ez is mi? pályázat vagy kifizetés? melyiknek a kifizetése? Ez se kerek sehogyse nekem.23 emberből, 5 kapott támogatást. Kicsi-nagy-apró vegyesen.

Előzmény: hegylakó 01 #4893 hozzászólásaEz a használati rend kialakítására vonatkozik nem?

Előzmény: hegylakó 01 #4888 hozzászólásaBővebben akkor senki semmit?

Előzmény: hegylakó 01 #4880 hozzászólásaAkkor nagyjabol hogy mi a menete? Mi hogy mukodik? Jogszabaly? Akkor ha korabban nem volt szedzôdés, ujat csak osztatlanban tudok igy kotni?

Előzmény: Tézé #4871 hozzászólásaNem erre gondoltam ezt a részét vágom. És nem nem tudok rá válaszolni hanem nem nezem egyből.

Én arra gondoltam hogy van egy eljárás hogy tértivevényel kikuldod a szerződést és nem veszik át (jogszabalyban megvan határozva milyen esetekben) akkor aláirt ak kell tekinteni. Ugy tudom ennek valami kozlessel torténő haszonbérlet a neve a jogszabalyban

A közléssel történő haszonbérleti szerződésről tudna valaki írni pár sort, vagy egy cikket mert nem találom. Csak osztatlanban vagy 1/1 nél is lehet alkalmazni? Új szerzôdést is lehet igy?

kerítésoszlop fúrásért mennyit lehet kérni, ha én adom a traktort, aki fizetne meg adná a fúrót?

Üdv. Alany egy 2006-os 6465. Jobb kis műszerfalon jelzi ugye a sebességeket, ha gyújtást adok rá akkor 4 kód közt lépeget a kijelző, ahogy beindult ugye átvált a sebességek kijelzésére. Na most olyat csinál, hogy 1400 as fordulatra felemeli a motort, és nem jelzi ki a sebességeket, hanem ugyanúgy ugrál a négy kód között, gázpedál nem reagál, se a jobb oldali kijelző se a bal oldali kijelző nem reagál. Valakinek ötlet?

Nem tudom pontosan mikor alakult a kamara, de most 2013 óta küldték ki az egyenlegközlőt. Még egyszer sem fizettem be magamtól, 2021.-ben hajtottak be NAV-on keresztül, most is van 94 ezer tartozás. Majd beszedik ha kell nekik.

Előzmény: Tepertő #4183 hozzászólásaJó érett paradicsommal két nap bedörzsölöd neki.

A kitöltési útmutató szerint ha jól értem akkor 02.28-03.10- ig 86,387 Ft. jár vissza, 03.10-07.02.-ig 69,987 Ft. 088 fajtakóddal.

Lentebb van egy ilyen szöveg hogy:

Az eltérő adómértéket az 57/2022. (II. 28.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdése alapján 2022. október 1-jéig kell alkalmazni. A megváltozott jogszabályi környezetre figyelemmel a NAV új fajtakódot vezetett be az alábbiak szerint:

Ez az október 1.-i dátum mire vonatkozik?

Előzmény: Pisti09 #4143 hozzászólásaSzépen mennek felfele. 3 hete kérdeztem a purinát akkor 180 at mondott az indítóra.

Előzmény: erzsii408 #27741 hozzászólásaAz ügyintéző vagy magától hazudik ennyire vagy mondják neki mit kell. 2016. óta van ez a fajta támogatás. Minden évben november végéig megkaptuk az előleget, nem csak én mindenki szerintem, de jelentkezzen aki nem. Volt nem egy olyan évem mikor semmiből nem kaptam előleget, még csak részfizetést sem, viszont az anyajuhot igen, akkor mit ellenőríznek szerintetek? Megmondom semmit nincs pénz és ennyi. Területalapúk több embert érintenek, de szerintem azokat is csak csepegtetik.

Előzmény: Pisti09 #27738 hozzászólásaJuhosba menjünk már át. Milyen tápot veszel ennyiért, és milyen mennyiségben?

Előzmény: kovacsviktoraggtelek #226 hozzászólása25 kg/zsák? milyen fajta?

Előzmény: kovacsviktoraggtelek #224 hozzászólásaMegvan még? Milyen mennyiség, milyen fajta, mi az ára?

Megnézem ezeket, köszönöm mindenkinek.

Előzmény: VMisi #24188 hozzászólásaVíz nem fogy. Menüben ír Visco speed, state-et, mindkettőnél nullát mutat. Ezt a viscót valaki megtudja nézni vagy hogy lehet kideríteni hogy jó-e? Most az hogy könnyen vagy nehezen forog azt nincs mihez viszonyítsam.

Előzmény: GREVEN #24185 hozzászólásaAzt nem tudom, ehhez már nem értek smile sad, hogy lehet kideríteni, vagy szervíz?

Előzmény: GREVEN #24183 hozzászólásaFent vannak, próbáltam hogy levettem őket, akkor a műszerfalon az óra nem jelezte melegnek, viszont ugyanannyi idő után elkezdett sípolni, meg a visszajelző lámpák jeleztek mint mikor megmelegszik.

Előzmény: Mézga #24181 hozzászólásaSzijjal mire gondolsz? Feszes, nem latom öregnek. Termosztatot kivettem igy is csinalja.

6465 perkins motoros melegiti a vizet. 2C ben 6-7el lazítózok 450 méteres foldön egyet kerülök megkell alnom. Hűtő termeszetesen kivan fujva.

Most akkor ha az államtól vásárolok mint tulajdonostárs akkor ki se kell függeszteni?

NFK-tól vásárolt földön van elidegenítési tilalom a vásárlás után? Régebben vásároltakon nincsen nekem.

Ajándékozással szerzett tulajdoni hányaddal érvényesíthetem az elővásárlási jogomat mint helyben lakó szomszéd, vagy itt is kell hogy legalább 3 éve tulajdonomban legyen?

Megbízási szerződést, hogy lehet kezdeményezni az NFK-nál? A honlapon van egy "NYILATKOZAT FÖLDHASZNOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSÉRE IRÁNYULÓ MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉSHEZ" ez erre vonatkozna?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Mire készülhet az EU a magyar elnökség alatt?
Mire készülhet az EU a magyar elnökség alatt?
Az agrárminisztereinek tanácsülését követően nyilatkozott Nagy István.
Jelentős átalakulás az agráriumban, egy korszak épp most ér véget
LaQuinta Multispektrális Kamera
LaQuinta Multispektrális Kamera

776.000 Ft

Yuneec H520-E RTK/ST16E távirányítóval,  2 db akkumulátorral és E90x kamerával
Yuneec H520-E RTK/ST16E távirányítóval,...

2.170.000 Ft

Sárgabarack
Sárgabarack

550 Ft

9,5-42 gumi
9,5-42 gumi

50.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]