Fórum

Becenév: Praetor
Csatlakozott: 2011-11-10 12:14:07
Utolsó belépés: 2022-10-03 09:28:29
Fórum hozzászólás: 1533

Fórumhozzászólásai

Előzmény: .Feco. #284 hozzászólásaFelénk az öregek mondogatják azt, hogy ebben a szakmában szép lehetsz, de okos nem. A tapasztalat és a tudás javítja az esélyeidet, de így is, úgy is a szerencse domináns faktor marad.

Előzmény: Koczka József #1044 hozzászólásaTévedsz, visszaolvastam előtte is. De látom, hogy a földrajz nem az erősséged, vagy te nem olvastad el a hozzászólásomat.
Szó szerint ezt írtam: "A 'nyugat' kifejezés alatt a közbeszédben Észak-Amerikát _ÉS_ Nyugat-Európát szoktuk érteni."
Kanada biztos nem Észak-Amerikában van.

Kamcsatka orosz terület. A nagyhatalmak minden területükre fegyvereket szoktak telepíteni. Jenkik és ruszkik is. A szomszédos országok az izgalmasak, mert még ha baráti országok is, akkor sem garantált mindig a közvetlen irányításuk.

Előzmény: Koczka József #1030 hozzászólásaVegyél vissza az arcodból. Képzeld, visszaolvastam. Ezt írtad: "Az a barbár gyökér nyugat sosem szólt bele hogy az orosz hova rak nukleáris töltetet."

Amikor a kolléga Kubát említette, akkor meg szűkítetted Ny-Európára.
A "nyugat" kifejezés alatt a közbeszédben Észak-Amerikát _ÉS_ Nyugat-Európát szoktuk érteni.

Egyébként Nyugat-Európában lévő atom nagyhatalmak pont ugyanúgy hisztiztek volna, mint a jenkik a kubai rakétaválság idején, ha a határaikra telepített volna a szovjet atomot. A nagyhatalmak és az atommal bíró országok történelmileg jellemzően nem tűrik a közvetlen fenyegetettséget jelentő fegyverzetek telepítését a szomszédos országokba.

Az, hogy távolról elérhető ICBM-ekkel elérhető amúgy is, az nem olyan fenyegetettség, mert a nagy távolság és a kiszámítható pálya miatt jól lehet ellenük védekezni. A közeli fegyverekkel szemben jóval nehezebb, mert a védekezési idő jóval kisebb.
Az orosz (és újabban a jenki) hiperszonikus rakéták ezért is jelentenek problémát, mert mindennél gyorsabbak, és aktívan tudja módosítani a pályáját, ezért kiszámíthatatlan. Sokkal nagyobb a fenyegetettség.

Előzmény: Koczka József #1022 hozzászólásaKuba NY-E-ban van?

Előzmény: Attila000 #8222 hozzászólásaKöszi szépen! smile thumbupcool

Előzmény: .Szabi. #891 hozzászólásaUgye ezt csak viccnek szántad? smile blink

Szerbia nincs izolálva a környezetétől. Az energia árát ott is nagyban meghatározza az uniós energiatőzsdék árszintje.
Ha a földgázt, villamos energiát importálnia kell, akkor már az energia eleve sokat boríthat a külkereskedelmi mérlegen, ami inflációt gerjeszt. De ha európában minden termék ára emelkedik, és ezekből Szerbia nem önellátó (nagy valószínűséggel nem az), akkor nem csak az árukat importáják, hanem az inflációt is (mert ez is rontja a külkereskedelmi mérleget). Stb...

Előzmény: Hús Futár #186 hozzászólásaMűködött a rendszer, csak azon a pár helyen nem, ahol a fenyegetések miatt le lett állítva. Link

Előzmény: ASRFeri #54357 hozzászólásaSzeptemberben 66mm, idén összesen eddig 188 mm. JNSZ megye.

Előzmény: Attila000 #8218 hozzászólásaMegkérdezhetem, hogy melyik lg volt?

Ez a fej nagyon ütős... smile w00t smile laugh

Előzmény: .Feco. #826 hozzászólásaTe a nemzetközi közösségek (országok) elismerését a nemzeti önrendelkezés fölé teszed. Erről én még nem hallottam. Ez tévedés. A nemzetközi közösségek bármilyen véleménye mellett is a nemzeti önrendelkezés alapján van szuverenitás. A más államok általi elismerésnek a nemzetközi kapcsolatok viszonyában van jelentősége.

Még mindig csak annyit bizonyítottál, hogy az állam egy erőszakszervezet. Az ukrán is és az orosz is. Saját országukon belül és kívül is. A többi csak politika és érdekérvényesítési képesség kérdése. De még mindig csak a felszínnel, és a bábszínház megmagyarázásával foglalkozol. smile closedeyes

Előzmény: .Feco. #819 hozzászólásaEgyébként még a wikipédia szuverenitás szócikke is így fogalmazza meg:
"Az állami szuverenitás soha nem korlátlan. A belső szuverenitást az állam mindenkori belpolitikai körülményei, a társadalmi erőviszonyok, a külsőt a nemzetközi jog, a _világpolitikai_erőviszonyok_, valamint az állam által vállalt kötelezettségek korlátozzák."
(aláhúzás tőlem)

Előzmény: .Feco. #819 hozzászólásaNo, mondjad, milyen jogforrásból fakad az államok szuverenitása? smile sleep

Maradjunk annyiban, hogy nem jogforrásból ered, hanem a nemzeti önrendelkezési jogból, amivel a krími tatárok és Donyeck lakói is rendelkeznek. smile whistling Szóval nem olyan egyszerű, és kicsit vissza is nyal a fagyi.

Ez egyébként egy elég paradox helyzet a mai nemzetközi politikában, hogy az államok veszettül ragaszkodnak és hangoztatják a szuverenitásukat, de a nemzeti kisebbségek jogait nem ismerik el, és az önrendelkezésükről, de sokszor még csak önkormányzatiságukról sem akarnak hallani. Ez igaz a "fejlett" nyugatra, és keleti országokra is (pl Kína).

Szóval ha nincs nemzeti önrendelkezés, akkor nincs alapja a "szuverenitásra" való hivatkozásnak. Marad a jó öreg definíció, hogy az állam egy erőszakszervezet, ami az állampolgáraira és a területén lakókra az akaratát ráerőlteti, akár kényszereszközökkel is. A legitimitás pedig egy képlékeny dolog, amit a győztesek így vagy úgy csavarnak.

Előzmény: .Feco. #814 hozzászólásaHát nem értek veled egyet, és eléggé mainstream szagú a véleményed. A világ nem ennyire egyszerű, csak a hivatalos magyarázat az. Annak muszáj egyszerűnek lennie, hogy a birkák is értsék, és könnyű legyen bégetni.

Egyébként ezt már ezerszer végigtárgyaltuk itt a fórumon, és Bandival is volt pár körünk a témában. Ignorálod a nemzetközi szokásjogot és gyakorlatot, mert a progresszívok szerint a több évezredes logikus katonai szükségszerűségek már divatjamúlt maradiságok. Csak ezzel az a baj, hogy az jenkiket leszámítva a másik két nagyhatalom nem így gondolja... smile whistling

De mindez csak a felszín, a magyarázat - részben - ott van a '84-ben, amit linkeltem.

Előzmény: .Feco. #792 hozzászólásaNem. A háború azért van, mert a globális elit eldöntötte. Amiről szó van, azok pedig csak kellékek. Biden, Putyin, Zongoraszkij, Uniós vezetők játszák a szerepüket. Ennyi. A lakosság meg azt hiszi, hogy hülyék az uniós vezetők, pedig a lakosság van hülyére véve.

Ahhoz, hogy meg is lehessen magyarázni a cirkuszt, ahhoz az kellett, hogy az ukrán belpolitikai fordulat megtörténjen (jenkibarát vezetés), és azóta többek között oroszellenes atrocitások, megnyilvánulások és állami döntések mentén (pl nyelvtörvény) az orosz kisebbség elnyomásával hergelték az oroszországi lakosságot. Ehhez már csak a Zongoraszkij performance kellett a NATO csatlakozás, a rakétavédelmi rendszerek beszerzése (amik egyben lehetnek támadó fegyverek is a gyakorlatban, mint ahogy az kiderült), és idén év elején a nukleáris fegyverek ukrajnába való telepítésének belengetésével. Ez utóbbival szépen meg lett koronázva a dolog. Szóval a cia ügynök Zongoraszkij mindent összerakott egy casus bellihez. Putyin is tette a dolgát, és felvette a kesztyűt, és Bödön is (az EU-t is kényszerítve). Mindenki elvégzi a rá kiszabott feladatot.

A háború okai pedig többek között az, amit Orwell leírt az 1984 c. könyvének 3. fejezetében (103-110 oldal _ITT_ ).

Előzmény: #bandi #781 hozzászólásaA NATO haderő nem mehet ukrajnába. Meg kellene értened, hogy ez egy nemzetközi egyezményen alapuló védelmi szövetség, amely szövetség szigorúan a tagállamok védelmére jött létre, és minden tagjának egyetértésén alapul. Indokolt is, mert a katonai biztonság egy elég érzékeny terület minden ország számára.

Amit te vízionálsz NATO beavatkozásként, ahhoz át kellene alakítani a védelmi szövetséget. Össze kellene hívni a tagállamokat és _mindegyikükkel_ egyetértésre jutni az új funkciók terén. Gyakorlatilag egy új szerződést jelent. Minél nagyobb egy szövetség tagjainak száma, ez annál nehezebb feladat. Egy defenzív NATO szövetséget részben offenzívvé alakítani kb esélytelen.
Gondolj pl a törökökre, akik katonailag a NATO második legnagyobb erejét adják. Erdogan tutira nem menne bele, hogy ukrajnába menjenek ruszkit lőni. Annál fontosabb partnere neki Moszkva, sok szempontból. És itt a kérdés el is van döntve.

Előzmény: #bandi #733 hozzászólásaA légtér lezárása egyenlő lett volna a III. VH kirobbantásával, és azzal, hogy a NATO belép. A NATO egy védelmi szövetség, és Ukrajna nem tagja. Őrültség lett volna ez a lépés, és a NATO nem játszhatja a világ csendőrét, nincs rá felhatalmazása.

Előzmény: A.I. #4259 hozzászólásaHát ha fordított áfa van, akkor talán semmi extra... smile whistling

Előzmény: ..,-:) #8359 hozzászólásaAz USDHUF árfolyamot az EURHUF árfolyamból számolják. Ha az euró csúszik le a dodóhoz képest, akkor a forint automatikusan együtt "utazik" az euróval. A zuhanó európai gazdaság hírére a tőke menekül az EU-ból. Eurót adnak el, és dodót vesznek, jelenleg már 0.96 keresztárfolyam körül.

De a dodó szárnyalása is csak addig fog tartani, amíg a dollárbőség nem lesz kényelmetlenül érzékelhető. A potenciálisan előttünk álló recesszió persze ezt egy ideig elfedheti, de mivel a petrodollár alapok erősen inognak (pl Szaud-Arábia már nem csak dodóért ad olajat), ezért a világpiacon potenciális dollár-bőség alakulhat ki.

Egyébként az infláció még a kisebb baj. Ha az inflációtól való félelem miatt a jegybanki szigorítások recesszióba nyomják a gazdaságokat, na az ütni fog. Cégek mennek csődbe, sokakat kirúgnak a munkahelyeikről, és megélhetés nélkül elégedetlen tömegek indulatai fognak ilyen-olyan módon megnyilvánulni.

Előzmény: Ares 826 #3880 hozzászólásaA wti most 78 dodó körül megy. Jó lenne, ha folytatná az esést, de tartok tőle, hogy a jenkik és a ruszkik majd elintézik, hogy ne így legyen. smile glare

Előzmény: Gatti #1536 hozzászólásaDettó. smile closedeyes

Előzmény: uff #11526 hozzászólásaA karbamidot nagyon korán kell rátenni a búzára, hogy érdemben tudjon hozzátenni a terméshez. A talajbiológia alakítja a karbamidot felvehetővé a növény számára. Ez az amúgy sem túl gyors folyamat aszály esetén még lassabb. A térdig érő búza esetében kb halottnak a csók. Talán még egy kis plusz minőséget tud jelenteni, de száraz idő esetén még azt sem igen. A termésdiferenciálódás a bokrosodás végével lezárul, tehát a nitrogénnek a bokrosodás vége előtt felvehető állapotban kell lennie a talajban a gyökérzónában.

Előzmény: GREVEN #8193 hozzászólásaSzerintem ez úgy lehetséges, hogy tavaly nem volt különösebben aszály ott, vagy télen jól fel tudott töltődni vízzel a talaj. Ha mélyre le tud menni a gyökere a naprának, akkor elvan május után érdemi eső nélkül is. De lehet a mikroklíma is a magyarázat (pl közeli tó).

Előzmény: hasutas1 #54169 hozzászólásaItt a tegnap, meg éjjel összejött 23,5mm. smile thumbup Utoljára 20mm fölöt 2021.07.19-én öntöttem ki a mérőt.

Előzmény: #bandi #645 hozzászólásaEzekből a pénzekből te nem látnál semmit akkor sem.

Előzmény: Gatti #54120 hozzászólásaItt idén eddig 139mm. Ha annyi esett volna, mint amennyit ide jósoltak, akkor sokkal kisebb lenne a baj.

Előzmény: Nyomasek Bobo #903 hozzászólásaA bálványfát az erdészetek úgy irtják, hogy megfurkálják akkus fúróval vagy tucat helyen a törzsét, és fecskendővel feltöltik a lyukakat tömény glifozáttal. Pár hét alatt a gyökerén is elintézi a szaporító képleteit. Máshogy nem nagyon lehet ellene védekezni. Kivágod, akkor ezer másik nő.
Ez a glifós megoldás is kb 90%-os hatékonyságú.
A gyalogakácnál értelemszerűen nem megy a megfurkálás, de az talán nem olyan szívós dög a mechanikus irtással szemben. A berkenyét nem ismerem.

Előzmény: Nyomasek Bobo #896 hozzászólásaSzerintem ha csak szellő vitt rá valamennyit, akkor nagy valószínűséggel nem döglik ki. Nem 2-3 leveles magról kelő gyom egy öreg szőlőtő. De ha teszel rá némi amalgerolt, akkor sokat segít neki kiheverni.

Előzmény: Drisa #54075 hozzászólásaBiztos kitámasztotta egy székkel a kilincset. smile devil Egy téglafalon keresztül sem lett volna nagyobb meló bejutni.

Azért a 13 percet bent kivárni sem egy egyszerű történet. A bizonyítékok eltüntetése mellett még egy pár rendes falatra is lehetett ideje az illetőnek, mielőtt még adaptálódott volna a börtönkosztra.

Előzmény: ..,-:) #54065 hozzászólásaJaja, hogy főznél tequilát a kaktuszültetvényedből, ha kirohadna az esőtől. smile pimp

Előzmény: #bandi #4187 hozzászólásaFelénk is sok volt a léha szem, amit javarészt kifújt a kombájn. De a beszállított anyag is könnyebb volt az elvártnál (akár 20-30%-al). Viszont az olajtartalom megfelelő volt, mert a léha kaszatok tömege sokkal kisebb a normálisakhoz képest, és az olajtartalmat tömegszázalékban számolják. Ezért a gyenge hektolitersúly olyan drámaian nem nyomta le az olajtartalmat.

Előzmény: MrPoke #4081 hozzászólásaSzerintem meg rendkívül alacsonyak a terményárak. Te meg én szögeljük a régi vasakat, de ne ebből indulj ki. Nézd meg az új gépek árát, számolj amortizációt, csereköltséget...stb. Vedd figyelembe, hogy az üzemanyagár hatósági árazása sem tartható fenn örökké, és azt is hogy a devizapiac épp süllyedőben. Nem baj, ha a bérköltség változását is figyelembe veszed, mert az elmúlt 5 évben nem kicsit változott a helyzet.
A műtrágya kapcsán mindenki ki tudja számolni az eddigi tapaszalatai alapján, hogy meddig éri meg szórni, és milyen körülmények között, mekkora kockázattal. Egy átlag évhez képest a jövőévi hozamcsökkenés borítékolható, még akkor is, ha csapadék terén átlagos lesz az év. Persze, ha csoda történik a földgáz ára kapcsán, akkor változhat a képlet.

Ha a lokális várakozásokat nézzük a következő évre, akkor semmi nem indokolja az alacsonyabb árakat. Egyébként a bizonytalanság szintén tovább növeli az árat, és ez - a külpolitikai helyzetre, és az idei terményhozamokra nézve - nem kicsit indokolt is lenne.

De ha az uniós "zöld" tervekre gondolok, a karbonadóra, a nitrogén és növényvédőszer felhasználás csökketésére irányuló törekvésekre, akkor már hosszabb távon is a gabona kínálat szűkülését jelzi előre. Ezt az állatállomány csökkentése sem biztos, hogy korrigálja. Sőt. A változó klímáról, és a mezőgazdaságra gyakorolt hatásáról még nem is beszéltünk
Ami viszont nem változott, hogy továbbra is növekvő élelmiszer igény várható a földön.

Egy esetben tudom elképzelni hosszabb távon a jelenlegi terménypiaci trendeket (nyomott ár), ha a piac a recessziót árazza előre.

Előzmény: paloc #1217 hozzászólásaMiért kell hinni abban, hogy nem lesz előleg/részfizetés? Valami vallást akarsz alapítani?
Majd minden kiderül a maga idejében.

Előzmény: barazdabetyar. #5321 hozzászólása"Kb.5 éve csak grúber."
A tied, vagy az övé?

Előzmény: Malátagyár SK #8312 hozzászólásaMennyi jelenleg az árkülönbség?

Előzmény: TeljesenMindegy #53803 hozzászólásaGálvölgyi

Előzmény: Gabi 07 #53764 hozzászólásaCsakhát elvileg az egy szakma lenne, de ha nem tudják biztosan megmondani (még ha ez velejárója is a szakmának), és a kuruzslás szintjét tükrözi, akkor sokminden megfordul a nép és a finanszírozók fejében. Más szakmákban ennyi hibának apró töredékéért is vér folyna, de ez egy speciális szakma. Sok esetben kb a lehetetlenre vállalkozik az OMSZ. Több alázattal és egyenesebb kommunikációval elfogadhatóbbak lennének.

Olaszoknál egyik évben a szeizmológusokat ítélte el a bíróság, mert talán földrengést jeleztek előre, és nem volt földrengés. Sok turista meg lemondta az utat az olaszokhoz, és nagy kár érte a hoteleket és a turizmusból élőket. Ott is elintézték a szakikat.

Előzmény: Zoli 63 #53749 hozzászólásaAz a Zsirinovszkij sem fog semmit sem követelni már...

Előzmény: mtz1221 #141 hozzászólásaNem kell túl lihegni, majd az első dagonyázás megoldja a csillogó felniket. smile tongue

Előzmény: gazda001 #8295 hozzászólásaAz idei évre azért európaszerte még sokan megvették a műtrágyát. De a 2023-as év valószínűleg egészen máshogy fogy kinézni, még normál csapadék mellett is. Az ukránoknál is. Egyedül Putyinisztánban működik majd relative normál módon az ágazat.

Szerintem irreális a jelenlegi piaci trend, és valamikor a télre/tavaszra ennek változnia kell drasztikusan. Persze ha kellő erőket mozgósítanak a nagyok, akkor ezt is meg tudják akadályozni, és akkor mi így jártunk.

Előzmény: hasutas1 #53724 hozzászólásaNekem nagy meglepetést nem okoztak, de az átlag gazdálkodó vagy városi számára, "nagy bizonytalansággal terhelt" megfogalmazás nem túl beszédes, nem az megy át, hogy "keine anung". Elég ezt a topicot olvasni. smile whistling Ki kell olyankor mondani, hogy nem tudjuk, és hogy emberielg milyen eshetőségek vannak. Ez fair lenne.

Előzmény: hasutas1 #53714 hozzászólásaAzért be kell látni, hogy az elmúlt fél évben botrányosan nem ment nekik ez a "popszakma". A szakmai büszkeségen jókora csorba esett.
Gyaníthatóan nem a személyes teljesítményük eredményezte ezt, hanem egyszerűen gyerekcipőben jár még ez a szakma, mert hatalmas mennyiségű változóval kell számolni, és ez jócskán feszegeti az emberi korlátokat. Lehet hogy sosem lesz nagy pontosságú időjárás előrejelzése az emberiségnek.

Addig is becsületesebb lenne, ha kritikus helyzetekben, nagy bizonytalanság mellett kimondanák, hogy nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz.

Persze burkoltan már azért jópárszor elismerték ezt, kb ehhez hasonlóan:

Előzmény: Vén cigány #1517 hozzászólása"Az eredeti (1700-as évek) állapot visszaállítása mellett, valószínűleg nem volna ilyen alacsonyan a talajvíz alapállapotban."
Ez pusztán feltételezés. Az 1700-as években is tudtak 8-12m mély (meg mélyebb) kutat ásni, és a század végén kiszáradtak ezek is. Gondolj bele, hogy a Tisza szabályozását a XIX.sz-ban ásó, lapát, taliga, szekér kombóval végezték. Hatalmas teljesítményt mutatott fel az ország népe, és nem ijedtek meg egy kút ásástól sem.

Ha csatornákat húznál a termőföldek köré (ahogy az olaszoknál van bizonyos helyeken), azt még támogatnám is, de a mocsaras/lápos területek létrehozása szerintem nem fogja sem az aszályt, sem a talajvízszintet megoldani. Ha igazad lenne, akkor az 1790-ben, és az utána következő években nem száradtak volna ki a mocsarak, lápok, kisebb folyók, ráadásul a kutak is. Akkoriban miért nem húzta le az esőt a mocsár és a láp??? Ráadásul évekig. Felszántották a tavak fenekét is.
A még régebbi aszályos eseményekről kevesebb írásos emlék van, de az beszédes, hogy 1363-ban az aszály miatt éhen haltak az emberek az országban. Egy olyan korban, amikor jóval kevesebb volt az ország népessége, és a szántóföldi művelés mellett a gyüjtögetés is teljesen átlalános élelemszerzési forma volt. Ez az aszály legalább olyan lehetett, mint az 1790-es években. Akkor sem húzták le a mocsarak az esőt a felhőkből.

Előzmény: Vén cigány #1511 hozzászólásaNem olvastál bele a szakirodalomba, amit már 2x is belinkeltem. Ott világosan írja, hogy 1790-ben kiapadtak a kutak és a tavak is teljesen kiszáradtak. Link Édremes továbbolvasni a következő részt is. Hiába volt láp és mocsár az Alföld fele.
1793-ban a Tisza csak térdig ért, és sok helyen pénzért adták a vizet. 1794-ben a Berettyó medrében ásták a kutakat, hogy legyen a környékbelieknek ivóvíz.
Szóval az eredeti állapot visszaállításával tutira nem tudod ezeket a helyzeteket kivédeni.

Előzmény: Vén cigány #1509 hozzászólásaIgazából az a durva, hogy amikor még a Tisza szabályozatlan volt, és az alföld jeletős része mocsár és láp volt, akkor is volt olyan, hogy csontra kiszáradt az ország csapadékhiány miatt, és éhenhaltak az emberek, főleg az alföldön. smile whistling
Szóval szerintem nem lennénk előrébb, ha arra törekednénk, hogy az eredeti állapotot visszaállítsuk.

Arra viszont lehetne programot indítani, hogy csatornahálózatot építsünk, amerre csak lehet a termőföldek köré. Biztosítva, hogy a benne lévő vízszintet lehessen szabályozni a termőföldek állapotának megfelelően. Belvizek esetében alacsonyabb szint, normál körülmények között magasabb szint.
Itt vannak most is csatornák, amit színig töltött a vízügy, és szinten tart. Ha sűrűbb lenne a hálózat, és nem lenne kibetonozva az alja, akkor talán távolabbra is érezhető lenne a hatása, nem csak a mellette lévő 6 sor kukorica számára. De csak hangosan gondolkodom.

Előzmény: t.romsics #8174 hozzászólásaÉn egy 15q/ha-os átlagnak is nagyon örülnék! smile oops

Előzmény: CirokMan #976 hozzászólásaAz őszi gabonából lehet valami, még ha csak februárban kel is ki. A repcéből mi lesz, ilyen esetben?

Előzmény: Mihály #975 hozzászólásaElfogult vagy, és emiatt nem pártatlanul ítéled meg a két maffiát, ami valójában csak egy. Csak színészkedés és a propaganda jól működik.

Előzmény: hasutas1 #53348 hozzászólásaFélreérti a színkódot a kolléga, és úgy tűnik neki, hogy náluk nem fog az előrejelzés szerint esni. De a berajzolt részre 100mm körül jelez. Szerintem hagyjuk meg a tévedésében, hogy ha bejön, akkor kellemesen csalódjon... smile lol

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


AKG-ÖKO, Web-GN, nitrát-adatszolgáltatás, gazdálkodási napló: szabadulj meg a sokszoros adminisztrációtól!
Hirdetés
Nagy a tét: erről a 4 törvényjavaslatról vitáznak ma a parlamentben
Nagy a tét: erről a 4 törvényjavaslatról vitáznak ma a parlamentben
Napirenden az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges...

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Bio búza
Bio búza

180.000 Ft

VOGEL&NOOT C PLUS M 950 4-es eke eladó
VOGEL&NOOT C PLUS M 950 4-es eke eladó

3.480.000 Ft

Mtz 820.2 es rakodóval eladó
Mtz 820.2 es rakodóval eladó

6.400.000 Ft

IH 6200-as vetőgép eladó
IH 6200-as vetőgép eladó

499.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]