Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 390.47 Ft USD 358.68 Ft CHF 403.71 Ft GBP 463.39 Ft

Fórum

Becenév: Scipio
Csatlakozott: 2011-11-24 17:13:16
Utolsó belépés: 2024-04-17 08:34:25
Fórum hozzászólás: 233

Fórumhozzászólásai

Előzmény: vitezkaroly1 #1545 hozzászólásaInkább csináljanak már egy göngyölegtárolót az új FVM-ben, és ott kelljen elraktározni azokat a használt kupákat. Ilyen hülyeséget ki tud kitalálni???

Írassa rá a kereskedővel a szükséges infókat a számlára, követelje meg a TÉSZ-től a nyilvántartást, vagy használjon egy egységes vonalkódot vagy bármi, de ez hogy rakosgassuk éveken át a szemetet...

Orbán, utalj!

Előzmény: matarka #30820 hozzászólásaEgyrészt, azért mert több felkiáltójelet raksz, nem tűnsz okosabbnak.

Másrészt, eléggé életszertűtlen, hogy egy 70 éves nagypapa a nyugdíjaskort elérve ne adhatná bérbe a földjeit, csak mert 30 évvel korábban aláírt egy szerződést. Egyébként meg a földforgalmi törvényt meg minden félévben módosítják 5-ször, legalább olyan betonszilárdságú, mint az alaptörvény - szinte senki sem tudja már követni. Ja, és igazából csak azért kellett, hogy a Fideszen kívül senki ne értse és le tudják nyúlni az állami földeket. smile pimp

A gyakorlati megvalósítás eléggé egyszerű: fel kell hívni a földhivatalban a földhasználatosokat, hogy ezt nézik-e. Szerintem a kutya nem foglalkozik ezzel a szövegrésszel. 99%, hogy az 5 éve meglévő földre egy sima idegennel kötött haszonbérleti szerződést beveszik és bejegyzik a földhasználatot. Eleve a földhasználatosok és a tulajdonjogosok tök más csapat, nem is egy helyen dolgoznak, a földhasználatosoknak miért kellene tudniuk, hogy mit vállalt a bérbeadó amikor megvette?

Előzmény: juditt.szincsak #30785 hozzászólásaPersze, minden további nélkül. Kell írni egy haszonbérletit, ahol csak azt fogják ellenőrzni, hogy annak a nevén van-e aki kiadja. Az hogy mikor szerezte, hogyan, mit vállalt, az nem érdekel senki. De szerintem az adásvétel kötelező tartalmi elemei között nincs is benne hogy örökre használni fogja.

Előzmény: barnatanya2019 #29561 hozzászólásaLegyünk mindannyian hálásak Orbán Viktornak! Hiszen ő jó, kizárólag csak Soros György fia és Ursula (aki szintén Soros embere) akadályozzák, miattuk miatt nem tudja a kifizetéseket indítani. Ki lehetne jobb őnála? Gyurcsány?

Nem sírhatunk, mi gazdák, hogy el kell adni a terményeket nyomott áron, mert nem tudja küldeni ez a jóságos Viktor, most a nemzetközi helyzet megköveteli tőlünk az együttműködést. Annak a jó magyar vállalkozónak, aki az autópályákat üzemelteti, ugyanígy késik a pénze. Mi sem tudjuk idén kicserélni a traktort és az autót, ők sem tudják a hajójukat kicserélni. Ez van.

Válasz kisscsik #5870 hozzászólásásra

Kamara szó jelentése

kamara (főnév)
szakmai testület; bizonyos foglalkozási ágak zárt érdekképviseleti szervezete.

smile pimp

Csak az a kérdés, hogy kinek az érdekeit képviselik? smile mad

Előzmény: kisscsik #5867 hozzászólásaNAK tagdíjat gondolom már mindenkinek be kellett fizetnie... smile pimp

jól értem, idén az előlegfizetés is leghamarabb november 1-től lehetsmile oops?

Előzmény: Gox #5050 hozzászólásaTöbb helyen is láttam ma az út mentén szedőket. Remélem nem kell majd az ültetvénybe virágzáskor is őrzést szerveznismile aikido...

Előzmény: szanberg #575 hozzászólásaKöszi a minősítést, ez már a 2. volt, de még mindig lepereg, mert rohadtul nincs igazad.

Nem vagyok benne valóban ezen a szinten, mivel nincs semmilyen kapcsolódásom, csak dogozom és beszélgetek más gazdákkal. Nem lehet egyébként hogy azért nem küldik a helyiek az állásfolglalást, mert kb. semmi értelme nincs? Mert úgy írjátok felül a döntéseket ahogy nektek - vagy azoknak akiknek még a tiéteknél is nagyobb szava van - érdeketekben áll? Nem állítok, csak kérdezek...

De ha nem küldik, akkor azzal végre tényleg sikerült egy jó érvet hoznod és megmagyarázod hogy miért kell egy 1949-es szavazólapra kísértetiesen hasonlító szavazólapon szavazni a XXI. századi szabad Magyarországon (csatolom). Szerintem ezzel csak égetitek magatokat, jobb lenne inkább kihirdetni hogy a NAK-ban nincs semmilyen szavazás. Mert ez így tényleg nagyon nagyon ciki.


Előzmény: szanberg #562 hozzászólásaKöszönöm a felvetést. Nem ezzel foglalkozom, nem ez a munkám. A magam területén mindig a gazdák közös munkájának, az összefogásnak vagyok a híve és teszek is érte, mert hiszek abban hogy csak együtt vagyunk erősek.

A választásra térve ez már a harmadik komédia lesz, 2012 és 2017 után. Abban a két választásban 5%-nyian mentek el szavazni. Egészen biztos vagyok abban, hogy nem azért nem mentek el, mert rossz szándékból "nem élnek állampolgári kötelességükkel" (egyébként ez nem is állampolgári kötelesség), hanem mert nincs semmi tétje a választásnak. Mindenki tudja hogy működik jelenleg a NAK és a Magosz. Ha nem lenne lefutott a meccs, egészen biztosan sokkal többen mennének el.

Pontosan azért gondoltam helyesnek az érvénytelen szavazást, hogy jelezzem: a listás választás, főleg az egylistás választás nem képes érdemi társadalmi támogatottságot felépíteni sem a Magosznak, sem a NAK-nak. Nem szimpátiahiányról van szó, ha egy tisztességes választás lenne, el is tudom képzelni hogy a Magoszt jelöltjeit támogatnám. De hogy konkrétan kiket, azt hagy döntsük már el mi, elvileg mi látjuk hogy ki hogyan dolgozik, ki mit tud tenni értünk. Ne kelljen példákat mondanom, de a lényeg: vannak nem megfelelő emberek a NAK/Magosz körül, sok év óta, és ha minden így marad szerintem még sokáig. De egy a gazdák által jelölt testület ilyet sem engedhetne meg magának. Az pedig hogy a megyei földbizottság dönt a helyiek helyett/fölött teljesen nonszensz.

Szerintem a NAK legitimitását is nagyban növelhetné egy rendes választás, tehát nekik is érdekük lenne. Egyszerűen érthetetlen szerintem hogy miért nem közvetlen és direkt választást tartanak...

Előzmény: endypapa_20120 #559 hozzászólásaNincs olyan hogy nemmel szavaz valaki.

Átveszed a szavazólapot, amin van egy kör. Ha abba teszel két egymást metsző vonalat - támogatod a Magoszt.
Ha átveszed de nincs két egymást metsző vonal a körben, és így bedobod az urnába, akkor érvénytelen a szavazatod.

Előzmény: Drisa #556 hozzászólásamost pénteken

Tisztelt Gazdatársak!

Pénteken újra agrárkamarai választások lesznek. Nem tudom mennyien mennek majd el szavazni, a korábbi szavazásokon - ha jól tudom - 5% körüli volt a részvétel. Ezek alapján nincs sok értelme részt venni: a választás jelenlegi módszere nem hagy kétséget afelől hogy kinek kell nyernie, kik lesznek a küldöttek, kik fognak minket képviselni.

Magát a NAK-ot nem tartom rossz, felesleges szervezetnek. Pénz, paripa, posztó a törvény által biztosítva rendelkezésre áll az érdekvédelemre. Ugyanakkor számtalan problémát láthatunk a működésében (hogy mást ne említsünk: megyei földbizottságok), amelyeket tapasztalhatunk.

Szerintem csak akkor lesz az Agrárkamara hosszú távon életképes, ha valahogy sikerül ténylegesen alulról szerveződő, demokratikusan működő, a gazdatársadalomba jól beágyazott szervezetté alakítani.

A nem szavazásnak nem látom értelmét. Azért hogy egy jelzést küldjek a döntéshozók, a választási módszert eldöntők felé, el fogok menni és érvénytelenül fogok szavazni.

Kíváncsi lennék ti mit gondolotok erről.

Vessetek rám követ, de én ma lemondtam az AKG-ról. Megnyertem, de véletlenül pepipáltam valamit az igénylésnél, amit nem akartam és így sokkal nehezebb lett volna kivitelezni. Inkább úgy döntöttem hogy nem csinálom. smile aikido

Előzmény: Gyula Attila #16 hozzászólása4

Egy gyors kérdés: a többlethasználati megállapodás az földhasználati szerződés?

Az erdészeti hatóság szerint nem , a törvény szerint - szerintem - igen.

Futott már bele valaki ilyesmibe? smile oops

Üdv!

Kérhetnék valakitől egy "használati megosztásról szóló megállapodás" mintát?

Ha kitöltött az sem baj, nem fogom közszemlére tenni.

Köszi szépen.

scypioafricanus@gmail.com

Előzmény: kompérka #4900 hozzászólásaSzerintem nem a nepper veri fel az árat. A felvásárló, ha adócsaló és tud is az ÁFÁ-val csalni valahogy - amit egyébként kétlek ma már - akkor talán tud hatni egy nagyon kicsit a piacra.
A klasszikus felvásárló, vagy az Ön szóhasználatában nepper (=aki megveszi a bárhonnan behozott 1+ láda bodzát és eladja az üzemeknek kamiontételben) szerintem egyátalán nem tudja felverni az árat.

Ő kap egy árat az üzemtől, abból leszámítja a maga hasznát, felrakja a jófogásra, aztán csókolom, várja az árut. Ha jó árat írt ki jönnek, ha nem akkor pedig kevésbé.

A lopás lehet miattuk is van, ebben egyetértünk, mivel itt gyakorlatilag eltűnik az hogy ki hozta be illetve honnan származik az áru. De ez egy kereskedelmi szabályozási kérdés, és nem a termelőket kell adathalászattal szűrni és fenyegetni, illetve elvenni a vadon gyűjtés lehetőségét, hanem az államnak meg kellene teremteni a normális üzleti környezetet.

Én úgy látom hogy Önnek valamiért nem tetszik ez a magas ár és szeretne tenni valamit ellene.

Előzmény: kompérka #4896 hozzászólásaNem értem ennek a cikknek a lényegét.

"Termesztett bodzából is kevés van? Kiderül a következő hetekben, de a vevők jelezték ez az árszint meghaladja azt, amit „elbír” a késztermék"

Biztos vannak olyan vevők, akiknek a készterméke már nem bírja el ezt, de aki ad érte ennyit, az tuti hogy még ezen felül is jó pénzt keres rajta. Egymástól függetlenül, több vevő is tudja ezeket a magas árakat tartani, nem kell ettől megilyedni, nálunk jóval gazdagabb piacokon fogják felhasználni.

A NAV meg az Államkincstár pedig szerintem foglalkozzon azzal, ami az ő feladatuk, a piaci ár magas/alacsony volta az pont nem az övék. smile aikido

Egyébként én szívesen beszélgetek a magas árakról de akkor kezdjük azzal ami sokkal akutabb: építőanyag, műtrágya, Fendt traktor, gépkocsik, pesti lakás. És csak messze-messze ezek után a bodza.

Előzmény: emelt fővel..... #1977 hozzászólásaigen, csak közben majd minden elévül, és nem lesz már megtámadható addigra. A földforgalmi tv. jogesetek gyűjteménye megjelenése után még kb. 2 hónap volt mire letelt a 3 év elévülési idő... smile oops

Előzmény: emelt fővel..... #1975 hozzászólásaSzia. nekem van már egy nem nyert határozatom 2 ha alatti erdő bekebelezési eljárás elutasítása miatt. Most indítjuk újra az új szabályok szerint.

Nagyon kell mindenre figyelni, mert egyetlen apró hiba elég az elutasításhoz.

Ügyvédek is alig vállalják egyelőre, mert nagyon sok vele a munka, az új tanulnivaló, de nyilván akinek lesz sikeres ügye, azt később több ügyfél fogja keresni.

Előzmény: lalidebreceni #1648 hozzászólásanyugalom, ez csak puhatolózás. Miért lenne idén olcsóbb mint tavaly?

Jobb a termés? Olcsóbbak lettek a műtrágyák, a növényvédő szerek, a föld? Kisebbek az időjárási kockázatok? Nem vitte le a monília a házikerteket? Idén nem lesz antraknózis, leánykori nevén glüospórium? Megutáltatták a német gyerekekkel a meggybefőttet? Nem érdekli a magyar meggy a világot?

smile nonono

Szóval lehet álmodni olcsó gyümölcsről, de azért előbb utóbb mindenkinek fel kell majd ébredni.

Előzmény: Isu17 #1646 hozzászólásaÉn voltam és igen, volt szó árakról is. Az volt a konszenzus a gazdák között, hogy semmi nem indokolja azt, hogy idén kevesebb legyen a meggyár mint tavaly.

A saját becslésünk most az, hogy a tavalyinál legalább 20%-kal kevesebb lesz a termés.

Ellenben az elmondottak alapján a késztermék készletek elfogytak, igen élénk kereslet lesz meggyre befőttvonalon.

Szóval kitartás, a tavalyi a minimum, több lehet, kevesebbért ne adjátok. Az én várakozásom az, hogy amikor már mindenki nyitott lapokkal fog játszani (a szezon vége felé) 300 forint fölé is be fog nézni az ár.

Előzmény: Ebcsont #1918 hozzászólásaEz ugye eléggé vicces része a jogszabálynak, mert odaajándékozza a szülőjének/nagykorú gyermekének, aztán az vissza és meg oldódik a jogosultsági probléma (nincs hatósági jóváhagyás...)

Előzmény: Mesy0730 #1641 hozzászólásaIdén 1 euros meggyárra készüljetek.

Nem viccelek, nyugodtan szokjatok hozzá a gondolathoz és kezdjétek el mindnekinek mondani, mert

- kevés meggy lesz, nagyon vegyes a kötődés

- minden készlet üres (befőtt, lé, fagyasztott; a Lidl itthon már premikós meggyet árul, amit azt jelenti hogy ők is elszámolták magukat)

- minden élelmiszer iránt növekszik a kereslet

Ha nem leszünk bénák, idén simán meglehet.

És egyébként is, szotyiárban nincs meggy!
smile aikido

Előzmény: Valodi #1665 hozzászólásaEnnyi sületlenséget régen olvastam egyetlen cikkben. Önmagának is sokszorosan mond ellent, és igen lényeges szempontokat hallgat el.

Sajnálatos, hogy ma is ezen a szinten van a birtokpolitikáról szóló vita.

Előzmény: envagyok2 #1040 hozzászólásaRendben, tehát akkor mindenki aki megérti vagy legalábbis elfogadja azt a nyelvet, amelyet a jogászok használnak annak kólásüveg volt a szobájában.

Értem.smile rolleyes

Előzmény: Ebcsont #1024 hozzászólásaKorábban mindenhol benne volt ez:

"A javaslat rögzíti, hogy aki a földforgalmi törvény szerinti mezőgazdasági, erdőgazdasági, illetve kiegészítő tevékenységet folytató gazdasági társaságnak tagja, ne folytathasson párhuzamosan őstermelői tevékenységet is."

Jól látom hogy ez már nincs benne? Számomra azért ez eléggé megnyugtató...

Előzmény: envagyok2 #1029 hozzászólásaNyilván van értelme, gondolom jogban jobban járatosak el tudnák pontosan magyarázni miért így fogalmaznak.

A lényeg szerintem annyi, hogy az őstermelői tevékenységeid (termelés, mg szolgáltatás, kiegészítő tevékenységek) mellett lehetsz ugyan vállalkozó valamilyen nem kapcsolódó tevékenységre, de nem lehetsz pl. mezgazdasági szolgáltató vállalkozó, vagy falusi turizmus kapcsán vállalkozó mert annak a bevételét midnenképpen az őstermeléshez kell számolnod.

Előzmény: Pont #1015 hozzászólásaKiváló meglátások.

Szerintem a termőföldekre felvett 2015-16os hitelek biztosan elszámolhatóak lesznek, elvégre azok akik tudtak venni egy csomó földet hitelre, azok nehogy már adózott pénzből fizessék azt vissza...

A bérleti díjakat is kapizsgálja a tervezet, előbb utóbb ebből is az lesz, hogy minden bérleti díjról tudni akar majd a kamara, meg a NAV, meg mindenki, akkor is ha semmi közük nincs hozzá.

Meg ki fogja ezeket az átkerüléseket finanszírozni? Egy gzdaság összes gépet, hitelt mindent átíratni jan 1-ig, koronavírus közben, gyerekek mindjárt itthon, úgy hogy közben fel kéne készülni az osztatlan közös kimérésekre, meg csinálni a futó pályázatokat...

Az én álláspontom az hogy menjenek vissza még kicsit dolgozzanak az ügyön, mert ez így inkább csak rontani fog a helyzeten. smile aikido

A legrosszabb ez a cég/magánszemély szétválasztás. Meglátásom szerint a földvétel/elővásárlási jogok miatt maradni kell a családi gazdaságoknak, ezért ha nem lesz más keríteni kell valami nagymamát, aki az összes céget tulajdonolni fogja. Tényleg, ha az ember nem alapít mezőgazdaság céget, hanem majd megörökli a tulajdonjogot, akkor az is üti majd a családi gazdaságot? Megannyi kérdés...

Előzmény: TÓTH TAMÁS #999 hozzászólásamég nincs benyújtott törvényjavaslat, most lesz, egyelőre a kormány fogadta csak el, bár nyilván innen már nem fog elbukni a javaslat.

Bár nem tudom minek van a Kamara, elvileg ezek mi vagyunk, nekünk kellene javaslatot megfogalmazni, de persze minket ismét elfelejtették megkérdezni is.

Magam részéről nagyon kártékonynak tartom az olyen szabályokat, amiket még csak majd a következő hetekben/hónapokban fogadnak majd el törvényként, de már januártól aszerint kell majd gazdálkodnunk. Ilyet a mezőgazdaságban nem lehet csinálni.

Mi van azokkal akiknek van cége is és családi gazdasága is, esetleg még pár őstermelő is van a családban? Az AKG-ból melyikkel lépjünk ki? Ha a céget választja az ember hova kerül az elővásárlásra jogosultak között? Mi van a szerződésekkel, amit akár még 15 évre szólnak a családi gazdaság nevére? Át lehet majd adni a cégnek? Vagy a céget be lehet vinni a családi gazdaságba? Megannyi kérdés és semmi válasz, csak az hogy majd az ősz folyamán lesz bővebb tájékoztatás. Jelezném hogy az ősz fele is lassan eltelik. Jobb lenne ezt 2022-től vagy még inkább 2023-tól bevezetni. Szerintem.

Előzmény: Manfanatics #25123 hozzászólásaén is annyit számoltam

Továbbra is fennáll a kérdés:

Lesz-e hosszabbítás a 15-ös AKG-hoz?
smile confused

Előzmény: kompérka #1628 hozzászólása250 és 280 közötti induló ár lesz itthon várakozásom szerint. tipp: 260.

Az érdinek sok helyen rossz lesz a minősége. Kirepedt a sok esőtől és még sok nap van a betakarításig. Rengeteg rohadt lesz a ládában. Az is lehet hogy nem fog kelleni senkinek.

A többit még nem látom, bár a debreceni is kezd repedni.

El vagyok keseredve...

Előzmény: otis #4654 hozzászólásacsak arra akartam utalni hogy 22-ben lesz majd új pályázat, akkor lehet csatlakozni

Előzmény: Radocz #4652 hozzászólása"Mit szeretnél? Legyen vagy ne?"

Igen, azt szeretném hogy legyen, mert érdekelt vagyok mindkettőben ami 15-ben indult, és ismerve a földhasználat meghosszabbításának procedúráját lassan időszerű lenne tudni valamit. Nyilván a saját földeknél ez nem gond, de a többinél igen.

"Mit szól hozzá, aki szeretne bekerülni, és nem tud?"

Az új ciklusba mindenki be tud majd, 22-től, de most a 21-es átmeneti évről van csak szó.

Valakinek nincs valami infója a hosszabbításról? Lesz egyátalán?

Előzmény: Málnásember #2110 hozzászólásaez mit jelent pontosan? Már kapott valaki határozatot?

Előzmény: Trottyos #1589 hozzászólásaLe a kalappal az érveid előtt, jó veled beszélgetni.

További jó meggytermelést és jó üzletelést a Parmennel!

Előzmény: Trottyos #1586 hozzászólásaHa valamivel bajom van, akkor az az hogy egy olyan terméket kell eladnom, aminek az eladásával a versenytársaim közül sok termelő egyátalán nem foglalkozik. Miközben ez az egyik legfontosabb dolog!

2007-ben már 280 Ft-ért adtam el a meggyet. Abból tudtam később új ültetvényt csinálni. 2017-ben is volt 280. 2011-ben 290 Ft-ért is ment el serelvény. 12-ben, 13-ban 255 forintos meggyár is volt.

Szóval nem, nem vagyok elégedett a belföldi meggyárral, a mostani mennyiségeket és minőséget látva.

Én ma 280-ért adom el a meggyemet exportra, gyanítom hogy te vidáman viszed 230 ért. Ez egy 15 tonnás kamion esetén 750 e Ft, de persze neked még levonnak kb. 5%-ot, tehát inkább 900 e forint az összeg ami a te zsebedből ma délután hiányozni fog az enyémhez képest. Két kamionnál ez 1,8M csak ma. Pedig ugyanazt a terméket adjuk el!

Bár lehet hogy ez neked nem hiányzik. Én csak arra szeretnélek kérni, hogy ha a 230 neked elég akkor is csináld azt hogy segítesz nekünk jó árat elérni és a végén ha túl soknak látod a pénzed akkor odaviszed Nyírmeggyesre és a 230 fölötti részt beleteszed ott valakinek a zsebébe.

Ekkor te ugyanúgy járnál mint most, viszont azoknak akik szeretnék ezt hosszú távon nyereségesen csinálni, netán fejleszteni a magyar meggytermesztést, azoknak a piacát nem rontanád.

Lehet ennyi kérés, vagy ez a szolidaritásnak már olyan foka, amit nem tudunk itthon meglépni?

Előzmény: Trottyos #1583 hozzászólásaÉn annyit szeretnék a meggyért amennyit ér, amennyi az elérhető maximális értéke az adott évben.

Ez elérhető lenne ha mi magyar meggytermesztők nem lennénk balf*szok. De azok vagyunk, ezért ahelyett h minden évben mondjuk 1 eurért adnánk a meggyet inkább eltermelgetünk annyiért, amennyit megmondanank nekünk.

Érdekes h minden terméknél az eladás a legfontosabb, a meggynél ez szinte senkit nem érdekel. Minden fontosabb, a permetezés, a gépek, az időjárás. Egy ilyen évben, amikor el lehetne érni jó árakat is, mi erre nem vagyunk képesek.

Hogy van az hogy németországban 1,2 eur-t adnak az üvegmeggyemért, itthon pedig ennek a 65%-át?? Vagy tegnaptól az egyik üzem már csak 60%-át?

Már ne is haragudj, de azért tart ott a magyar meggytermesztés, ahol mert semmi összefogás nincs a termelők között és ennyire tudatlanok és fogalmatlanok mint - már megbocsáss - pl. te is.

De hogy egy kis felmentést is adjak magunknak: az almások legalább ennyire bénák.

Előzmény: Trottyos #1581 hozzászólásaHa az a cél, hogy a feldolgozók, a német kereskedők vagy valaki más keressen pénzt, akkor kiváló.

Ha a termelők szempontjából kérdezed, akkor nem.

És légyzíves ne gyere azzal, hogy te tavaly olvastad és tudod hogy 80 forint az önköltség.

Jó hír, hogy már csak pár hét kell és olajozottabban fognak menni a kifizetések :)

"Tisztelt Hallgató!

A Magyar Államkincstár számos munkakör ellátására keres leendő munkatársakat, budapesti munkavégzési helyen. A fenti munkakörök ellátására keresünk minden olyan (frissen) végzett hallgatót:

· aki kézhez kapott diplomával rendelkezik;
· akit érdekelnek a Közös Agrárpolitika végrehajtási kérdései;
· aki szívesen nyerne bepillantást az uniós támogatások kifizetésének rendszerébe;
· fejlesztené szakmai tudását, ismereteit és készségeit ezen a területen;
· csatlakozna egy dinamikus, fiatalos munkahelyi csapathoz.

Az önéletrajzokat legkésőbb 2019. április 14-ig várjuk a ktf-allas@allamkincstar.gov.hu e-mail címre."

Előzmény: Gonzo1984 #21243 hozzászólásanekem is ma jött.smile cursing


Nem lehetne az, hogy legalább a Családok évében nem utal az MVH/MÁK a Karácsony előtti utolsó héten és a két ünnep között, hanem amit most megcsinálnak határozatot, azt csak januárban utalják?

Annyival családbarátabb lenne...

Előzmény: quercuserdesz #3324 hozzászólásaKöszi a választ smile thumbupcool

Előzmény: quercuserdesz #3315 hozzászólásaBocs most tudok válaszolni.

Az volt a kérdés, hogy nem tudjátok-e hogy hol van leírva.

Olvastam a válaszokat, azok sajnos nem segítettek. Rongyos válasza hasznos volt, de még ez sem segített.

Ez szerepel egy hivatalos dokumentumban:

"A közhiteles nyilvántartás alapján a használat jogcíme megbízási szerződéses jogviszony."

Az érdekelne, hogy ezt a közhiteles nyilvántartást hol vezetik. Milyen jogcímek lehetnek még a Rongyos által leírt és a fenti megbízási szerződéses jogviszony mellett.

Nem tudja véletlenül valaki hogy hol van leírva hogy milyen jogcímen lehet valaki erdőgazdálkodó?

Előzmény: Ebcsont #20599 hozzászólása72760 Ft/ha az idei területalapú összege, ha jól számoltamsmile thumbupcool

Előzmény: avm #3866 hozzászólásaés maradt benne szer vagy eltűnt addigra?

a felügyelő Kormányhivatalos volt?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Aszály ide vagy oda, az oroszok sorban égetik fel az ukrán gabonamezőket
Nem várt hatását fedezték fel az üvegházi zöldség- és gyümölcstermesztésnek
Nem várt hatását fedezték fel az üvegházi zöldség- és gyümölcstermesztésnek
Egy új tanulmány kimutatta, hogy az üvegházak megfékezhetik a globális...
Eger Nagy-Eged Hegy Merlot,  Kékfrankos
Eger Nagy-Eged Hegy Merlot, Kékfrankos

220 Ft

Claas Lexion 440 kombájn gabonaasztallal,  vágóasztalszállító kocsival
Claas Lexion 440 kombájn...

16.800.000 Ft

IFA HL 60.02 pótkocsi
IFA HL 60.02 pótkocsi

1.380.000 Ft

SIMI - 750 függeszett símító
SIMI - 750 függeszett símító

1.460.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]