Gázolaj árak 616 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 394.32 Ft USD 364.03 Ft CHF 412.2 Ft GBP 469.04 Ft

Fórum

Becenév: zsoltee83
Csatlakozott: 2012-01-15 16:07:26
Utolsó belépés: 2023-12-09 16:22:05
Fórum hozzászólás: 2298

Fórumhozzászólásai

Előzmény: A.I. #459 hozzászólásamegnéztek a TJK kazánokat, ez sajnos nem lesz jó, nagyon magas, a 105kW-os kazán 1,45m magas, így sokkal magasabb, mint a másik kettő ami van, és az előremenő csatlakozások felett lenne. Keringető szivattyú pedig biztonsági okokból nincs a rendszerben, a fólia végében le van süllyesztve a "kazánház", gravitációval megy a rendszer.

Előzmény: A.I. #459 hozzászólásaÉrtem, köszönöm, megnézem őket, bár az ország tulsó végében vannak, én Tolna megye déli részén lakom.

Köszönöm mindenkinek! Ezeket láttam itt a hirdetésekben is, de arra gondoltam, talán ismertek kisebb gyártókat személyes tapasztalatból.

Sziasztok!


Kilyukadt a palántanevelő fóliámban a fő kazán. (3db van) Egyedileg, saját terv alapján gyártattam, csöves kazán és a lángterelő felső tálca belső tövénél folyik. Javítani lehetetlen, mert 110cm hosszú a tűztér.

Kérdés: Milyen kazánt lenne érdemes vennem gyorsba, aminek a tűztere hasonlóan hosszú, méterre vágom a fát az erdőn, nem szeretnék rövidebbet.

Előre is köszönöm!

Sziasztok!

Almapaprika vetőmagot keresek minél olcsóbban. Édes fajtát, szabadföldi termesztésre kell, szóval nem kell hibrid legyen. Tudnátok tippet adni, melyik cégnél kaphatok nagyobb kiszerelést olcsón? Kösssszi

Sziasztok!

Fűtés kérdésem van. Nem ma kezdtük a szakmát, van 1 fóliánk amit egész télen fűtünk, aztán szép sorban üzemeljük be őket ahogy melegszik az idő. Palánta és muskátli van alatta, melyet magunk értékesítünk piacon, illetve van boltunk. Na most én a boltom udvarán felhúztam egy kb 60m2-es szimpla fóliát, ami értékesítő funkciót tölt be, egyelőre fűtés nélkül. Ez lesz az első tavasz, hogy üzemelni fog és valami fagyvédelmi megoldás kéne bele. Rakhatnék bele egy dobkályhát, csak otthonról nem tudom megoldani, hogy szükség esetén kiszaladjak tenni rá némi fát. Ezért olyan megoldás kell, ami hatékony és nem kerül több100eFt-ba. Diesel állófűtésre gondoltam. Elméletileg, ha 0,15kw/m2 fűtésteljesítmény igénnyel számolok, akkor egy 8kw-os levegős kályha elég lehet. Csinált már valaki ilyet?

Sziasztok!

Tudtok valakit, akitől tudnék venni nagy kiszerelésben fehér TV paprika magot? Lehet az valami egyszerű fajta is, mert extenzív termesztésre, szabadföldre kell sok szálas palánta önkormányzatnak, olcsón. :D Ehhez meg drága magot nem veszek, mert akkor 10Ftért nem tudok adni szálas palántát.

Sziasztok!

Lesz egy eladó Honda wh20x szivattyúm vízágyúval. :) Ha esetleg valakit majd érdekel. Délután felrakom az apróra. :)

Előzmény: kissjanos04 #1323 hozzászólásaHaha, itt Tolnában hiába mész be egy közeli gazdaboltba, ez nem az Alföld, 30km-es körzetben csak nekem van fóliám kb. Hobbi és önkormányzatin felül. :)


Akkor összegezzük:

Hírös fóliaház: francia
Zephyr kft: izraeli

TVK-s még mindig nem tudom mit jelent és hol kapható :)

Előzmény: kissjanos04 #1319 hozzászólásaKöszönöm, és ezt kinél vegyem meg?

Sziasztok!

Gyors kérdés:

Hol vegyek fóliát? Korábban a Foliaplasttól vettük a 2 éves 150 mikron vastagot, 4 évet ki szokott bírni. Később a FoliaCargotól vettük a csepegésmentes mellett a 2 éves ilyen-olyan erősített 150 mikron vastagot és nagyon csalódott vagyok, mert a tűrés mentén idén az összes fóliavázon elhasadt, miközben az előző évi másik gyártmány még bírja.

Olyat szeretnék, ami egy jó vázon (vonalban futnak a bordák, nem tudja lebegtetni a szél rajta) kibír 5 évet.

Mérete szabvány 12m-es bordákból épül, tehát 12m széles kéne, a vázak hossza 25-30m.

Előzmény: zsoltee83 #16730 hozzászólásaKözben megtaláltam. Feldolgozás alatt...

Sziasztok!

Én se kaptam még egy fillért se, de ma kaptam meg a helyszíni ellenőrzés jegyzőkönyvet.

Hol tudom megnézni a kérelem státuszát? Eddig még soha nem néztem... smile helpsmilie

Előzmény: Koresz #1219 hozzászólásaarra én is gondoltam, de fel is másznak rajta és kihasítják a tetején. smile hammer

zsoltee77kukacgmail.com címre írhattok privátban, ha van valakinek ötlete, hogy a macskát hogyan semlegesítsem... kifigyeltem, egy konkrét dög csinálja a balhét, de mivel fürge jószág, nem tudom elkapni...

Sziasztok!

Az ember mindig olyan dologgal találkozik, ami még nem volt. Macskák támadták meg a fóliákat. Szétmarcangolták több helyen az oldalát. Van fóliaragasztó szalagom, de nem lehet győzni, ma reggelre egy helyen 1 m2 hiányzik, széttépték. Találkozott már ilyennel valaki?

Előzmény: gaben69 #5471 hozzászólásaÉn idén vettem először proplantot. Bármikor lehet neki adni? Most kel, Dithane-t szórtam már rá, be is öntöztem.

Sziasztok!

Nagy szükségem lenne hirtelen legalább 1kg édes fűszerpaprika magra, nem maradt valakinek?
Nem lett elég a 4kg... :)

Előzmény: Dekalb #1076 hozzászólása
Én elektromost nem akarok, mert nincs elég áram, hogy 3 fóliát megoldjak vele.
Terveztem egy kályhát, majd szerzek valami ventilátort.

Sziasztok!


Fólia kiegészítő fűtését szeretném megoldani egy egyedi kályhával, aminek az elején lenne egy ventilátor és a hátulján menne ki a forró levegő. A ventilátor a legfőbb kérdésem, milyet, honnan, mekkorát, milyen hangos lenne? Használ valaki légfűtést?

Sziasztok!

Megérett a cserére a fő palántanevelő sátramon a palást. 7,5x30m-as fólia, dupla váz, egész télen fűtök, egynyári, évelő virágokat és zöldség palántákat nevelek tavaszra.

Eddig mindig a bordányi Foliaplast cégnél vettem 150mikron vastag fóliát, ezt tettem belsőnek és külsőnek is. Ti milyet használtok? Jó lenne, ha kibírna kicsit többet, nem enné szét a Nap és sötétedne 3 év alatt használhatatlanná.

Előzmény: molnar zsolt_5915 #873 hozzászólása20Ft-ért nem éri meg, ezért én nem is hordom nagybanira. 1ha körül szoktam vetni, de annyira széthúzom a szezont, hogy heti 2000-3000 csőnél több ne érjen be. Április 1-től július 20-ig vetek folyamatosan. Kis piacokon adom el. Eddig 80/50Ft-ért ment el az elsős/másodos.

Idén a golyvás üszög jó nagy kárt csinált és erős a gyanúm, hogy átnyomtak a maggal, úgyhogy a Dessert fajtákat befejeztem.

Előzmény: csukica #870 hozzászólása20-30Ft Szeged.

Előzmény: Feritz #868 hozzászólása73 nincs, 78 még nem érik.


Többiektől várok tanácsot, friss piaci árunak mit érdemes a Dessert helyett? Signet a 70-es helyett, de a 78 helyett mit?

Köszi a válaszokat, akkor nekem ez volt az utolsó évem a Dessert fajtával, pedig 10 éve termelem.

Sziasztok!

Dessert 70 fajtámon korábban nem tapasztalt mértékben jelentkezik golyvás üszög. Saccra kb. a negyede, úgyhogy jelentős a kiesés. Mi a fenétől van ez? Mikroszórófejekkel be van telepítve az egész tábla, rendszeresen öntözöm vetés óta. smile hammer

Signet fajtát nézegetem a dessert 70 helyett, vetett olyat valaki?

Előzmény: ures #841 hozzászólásadehogy selejt, jó az. 30-40Ft a nagybanin, ami kicsit féloldalas, végén nincsenek szemek, vagy egyszerűen csak kicsi. Én jövő héten kezdem szedni.

Sziasztok!


Eddig sose használtam rotációs kapát a fóliában, de most szükségem lenne egy olyan kis gépre, amivel egyrészt a fóliát fel tudom rotálni, másrészt 1ha csemegekukorica és paprika 75cm sorközét művelném vele. Láttam valahol olyat, hogy a kapatagok helyére saraboló kereket szereltek és azzal művelték a sorközt.

Milyet érdemes venni?

Előzmény: #5074 hozzászólásaa dithane-t már korábban el kellett volna kezdeni. most adj neki felszívódó gombaölőt is. én amistar+cuproxat kombóval szoktam lefújni.

Előzmény: #2021 hozzászólásakertészeti gép pályázat lesz és a 2013-as feltételekkel, támogatás intenzitással.

Engem majd az fog érdekelni, ha kertészet technológia fejlesztésre lehet pályázni, elvileg nyáron...

Előzmény: #779 hozzászólásaKöszi szépen! smile flowers

Előzmény: #777 hozzászólásaMás témában ez az agrosol engem érdekel. PAprika, paradicsom palánta neveléskor gondoltam jövőre bevetni, főleg, ha lesznek fénymentes hetek, mint idén. Hol vetted, mennyi literje, mennyi a dózisa?

Előzmény: #5054 hozzászólásamilyen és mekkora üvegházat vettél, mennyiért? :)

Előzmény: #5047 hozzászólásaKöszi!

Igen, tudom. A hektáronkénti tőszám minimum 44ezer, illetve igazolni kell a palánta, vagy vetőmag eredetét.

Voltam ma falugazdásznál és azt mondja, hogy lesz a területalapú támogatáson belül plusz lóvé kertészeti növényekre. Paprikára is. Van egy keretösszeg, amit szétosztanak a beregisztrált területre. Azt nem tudta megmondani, hogy kb. mennyi. Van valakinek infója esetleg erről? Kb. mennyi volt a tavalyi össz paprika terület Mo-n?

Előzmény: #716 hozzászólásaKöszi szépen!

Az Elsinore olasz fajta, nem? Jobbnak gondolom a holland fajtákat hidegtűrés szempontjából. Ami olasz fajtám volt, abból sokkal több kipusztult, mint a hollandokból.

Előzmény: #712 hozzászólásaKöszi, jól hangzik. Hoz indákat is? Kaspóban úgy néz ki jól, meg tudom szaporítani róla. Mennyi pénz a palánta és szabad gyökerű, poharas, frigó? A honlapon nincs szó a szamócáról.

Előzmény: #710 hozzászólásaTehát, ha a kiegyensúlyozott helyett a 24-8-16 Ferticare-t tolom nekik, akkor sikerülhet vegetatív irányba eltolni a fejlődését. Gondoltam, esetleg a foszfort kéne megnyomni, de akkor nem. smile smile


Folyton termő fajtában továbbra is várok javaslatot. smile cowboy

Sziasztok!


Ismer valaki megbízható folytontermő fajtát, ami hoz indát is? Volt egy jó fajtám régebben, de kiöregedett, nem hoz már indákat, csak tőosztással tudom szaporítani, úgy meg nem az igazi... Kaspóba ültetem eladásra.

Egyébként mivel lehet serkenteni, hogy indát hozzon többet? Gondolom a virágokat le kell szedegetni, ezen kívül?

Köszi mindkettőtöknek. Polikarbonát üzem van nálunk is, de egy tábla lemez ára csak egy része a történetnek. smile smile

Előzmény: #2 hozzászólásaKöszi, de ezek a hirdetések egy része üvegház, a többi pedig hobbi növényház.

Engem komolyabb megoldások érdekelnének, és főleg tapasztalat, referencia, ár.

Előzmény: #717 hozzászólásaÉn szedés után lezúzom és beforgatom, hellyel-közzel zöldtrágyának megteszi.


Tegnap elvetettem az első adag 70-est szabadföldre. Nem nagy adag, ha bejön jó, ha nem akkor se nagy veszteség.

30 éve fóliázunk és elegem van már a szél és hó által megnyomorított vázakból, állandóan szétcincált palástokból, ezért keresem a lehetőséget valami időtálló és masszív megoldásra.

Érdekel minden információ és tapasztalat a polikarbonátból készült növényházakról. Nem találtam ilyesmi témát, ezért bátorkodtam nyitni egyet.

Ami érdekel:

Hány légkamrás tud kiváltani egy dupla vázas fóliát?
Mekkora a beruházás költsége fűtés és öntözés beszerelése nélkül?
Milyen színűt érdemes? Víztiszta, opál fehér, bronz?

Kerestem a google-val, de gyártókat alig találtam, árakat meg semmit.

ha esetleg valaki talajmaró vásárlásán gondolkodik, az enyém már eladó. sajna a traktorom már megette a kenyere javát, a hidraulika nagyon odavan, úgyhogy kínlódás dolgozni a maróval. Emiatt válok meg tőle.

iseki 136cm

ezt most ollóztam össze :D

Előzmény: #36863 hozzászólása
Köszönöm szépen! Hol lapozzak vissza, itt a topicban? Kb. meddig?

Csak a lényeget hagytam le. 2000-es évjáratú 82.1-es gép. "Nagy" műszerfalas, van rajta vízhőfok, olajnyomás, üzemanyagszintjelző, légnyomás, töltésmérő óra. Meg persze a fordulatszámmérős km óra.

10 üzemórát raktam a gépbe, mióta megvan, ez szinte csak a fahordás az erdőről. :)

Járművillamosságis barátom elvállalta, hogy rendbe teszi az elektromos rendszert, mert az index relé folyamatosan kattog, ha kell ha nem, a pótkocsi index visszajelzője folyamatosan világít, ha bekapcsolom az indexet, elmegy egy pillanatra a tompított világítás, az üzemanyag szintjelző a 0 közelében vibrál. :) Legalább töltésem már van stabilan.

Tudnátok segíteni abban, hogy honnan szerezhetnék be részletes kapcsolási rajzot? Valami össze-vissza el van kötve és kontaktos, de rajz nélkül a villanyszerelő se tudja megcsinálni.

Előzmény: #792 hozzászólásaA traktort semmiképp nem akarom szélesíteni, így is a hátsó kapun úgy férek be, hogy az egy tengelyes pótkocsival 6x rá kell fordulnom, mert az utca is szűk, meg a híd is. Meg az erdőn is vannak olyan helyek, ahol még így is széles, éppenhogy elférek.

Sziasztok!

Egy masszív fahordó pótkocsit készíttettem, ami alapp MBP 6.5 híd van 8.25 kerekekkel. Egy kicsit keskenynek találom a nyomtávot, az MTZ 82 után a 15.5 kerék nyomában halad, de a belső felén. Mivel olyan helyen is el kell menjek, ahol az út oldalra lejt, félek, hogy felborul, jobb lenne, ha kicsit szélesebb lenne a nyomtáv, mondjuk a 15.5 széles MTZ hátsó kerék nyomában maradna, de a külső szélével lenne egy vonalban. Ha kifordítom a kereket, akkor túl széles lesz, ami sárban nem előnyös.

Létezik rá felni, amin a felniközép középtájon van és nem 5cm-rel kijjebb, mint a gumi széle?

Előzmény: #681 hozzászólásaÉn még januárban rendeltem, aztán felhívtak, hogy 68 idén nem lesz, de 70-et tudtak adni helyette.

Előzmény: #36526 hozzászólásaKöszönöm szépen, a 600mm-es való oda, ugye? Ablakzár csak egy fajta létezik 82-eshez? Habinál csak egyet látok, akkor az tuti jó, ugye?


Az üzemanyag szintjelző hogy működik? 0-án fekszik a mutató, hol keressem a hibát?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Kökény Attila: Amit most látunk, az globális szétesés és tudatlanság
Kökény Attila: Amit most látunk, az globális szétesés és tudatlanság
A mezőgazdaság a világ legösszetettebb munkája.
Hirdetés
Őszi búza növényvédelme: spórolva nyerhetsz – jól hangzik?
Őszi búza növényvédelme: spórolva nyerhetsz – jól hangzik?
A hatékony csávázás nem csak olcsóbb az állománykezelésnél, de preventív és jól...
Kukorica eladó
Kukorica eladó

8.000 Ft

Kertitox BASICLINE 3000/21 vontatott szántóföldi permetezőgép ISOBUS vezérléssel
Kertitox BASICLINE 3000/21 vontatott...

15.750.000 Ft

Eladó új TOGO TG-5200BC benzinmotoros fűkasza
Eladó új TOGO TG-5200BC benzinmotoros...

45.000 Ft

Kertitox BASICLINE 3000/20 vontatott szántóföldi permetezőgép ISOBUS vezérléssel
Kertitox BASICLINE 3000/20 vontatott...

15.600.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]