Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 390.47 Ft USD 358.68 Ft CHF 403.71 Ft GBP 463.18 Ft

Fórum

Becenév: lackó42
Csatlakozott: 2012-05-26 22:09:31
Utolsó belépés: 2023-01-15 19:08:18
Fórum hozzászólás: 334

Fórumhozzászólásai

Előzmény: sgt001 #449 hozzászólásaa csúnya alma is finom, mégse annyira piacos. Egyébként a sötétebb dió valóban ugyanolyan jó.

nemtom mijaz, de albinak sok sikert a vilagós dióhoz ...

Előzmény: szabo.tamas.74 #270 hozzászólásaHa esetleg valaki tudja hol vehetnék terelőrácsot hozzá az írjon!

Köcce

Előzmény: szabo.tamas.74 #270 hozzászólásaNálam könyv szerint indul:
1. kezelőkaron bekapcsolni, majd 8x benzinpumpa
2. szivató alsó állásba
3. egyet rántani rajta, hogy forogjon a motor (nem indul itt még)
4. szivató felső állásba
5. berántás, első vagy másodikra indul.

jó gép, a fogyasztása kicsit magas de nem számít
Nekem csak a függőleges szórással van gondom, nem vettem meg a turbó készletet.

Jó napot Urak!

Tudom, hogy volt róla szó korábban de azért megkérdem: 130cm-es Yanmar maróhoz késkészletet hol érdemes beszerezni. Van valakinek tapasztalata utángyártottakkal?

Köszönettel:
Lackó

Előzmény: vrxlaci #30142 hozzászólásaHa valaki ledumálja én elmegyek megnézem, itt van egy köpésre. Egyébként az a gyanúm nem nagyon kell mennem :)

Előzmény: vrxlaci #30130 hozzászólásaEltévedt ott egy 0. Nem?

Előzmény: vegha #254 hozzászólásaHa a légáram nem forgatja a leveleket ill. a permetlé nem jut el a legtöbb helyre akkor a kontakt permetszerek hatása ugrik.

Amgy a legökológiaibb megoldás ha egyáltalán nem permetezünk nem?

Előzmény: dk #244 hozzászólásaKöcce, bár az öröm idén eddig nem jött be mert amit permeteznem kéne az biza elfagyott.

Előzmény: dk #242 hozzászólásaA gép új, holnap tartok vízzel egy tesztnapot, próbálgatom majd a beállításokat. A kezelési utasításban nem találtam különösebb dolgokat, meglássuk.

Nálunk a szőlőhegyen ápr.26-án megoldódott az idei szüret problemmája. Az lenne a kérdésem, hogy védekezik-e valaki fagy ellen és mik a tapasztalatok?

Előzmény: zsibibazsa #239 hozzászólásaNekem nem volt a csomagban terelőrács, nem is volt jelezve a tartozékok között. Nem is gondoltam fontosnak mert ugye a tartály túlnyomásos, megy ez felfelé. Na ja... Kíváncsi lennék a katalógusadat 16m-es függőleges szórást hogyan gépészkedték ki.

Előzmény: ano #231 hozzászólásaLevegőt nagyon nyom, 7-8m-es fák felső leveleit is mozgatja. A permetlé 'erőtlenedik' el ha függőlegesen felfelé akarok permetezni. Ha felfelé tarom a csövet, a teteje és a tartály közt 60-80 cm csak a szintkülönbség, ehhez nem is kellene olyan nagy túlnyomás a tartályban.
Egyébként a megoldás az lesz, hogy fák permetezéséhez be kell szerezni egy 45-60 fokos toldót.

Előzmény: ano #229 hozzászólásaNekem m1200-as van és valóban nem nyom rendesen felfelé, hiába van állítólag nyomás alatt a tartály. Főleg akkor ha már kevesebb anyag van benne. Én nem láttam levegőcsapot rajta de legközelebb jobban megnézem.

Előzmény: janosialex #222 hozzászólása... és mik azok a kifogások?

Előzmény: 22 #223 hozzászólásaA hektáronkénti kiszórandó vegyszer mennyisége az adott ugye. Ebből kalkuláld a vizet hozzá és ne fordítva.
Első körben töltsd fel 10liter tiszta vízzel és permetezz meg néhány fát vele és utána ellenőrizd, hogy mindenhova jutott-e elegendő vízpermet. Ezután kalkuláld, hogy mennyi vízhez mennyi vegyszer kell a teljes állomány permetezéséhez.
Később a tapasztalat mutatja majd a dolgokat.

Előzmény: janosialex #218 hozzászólásaAz a véleményem, hogy ott fogsz megőszülni és nyugdíjba menni (még a héten :)).
Csak olyat vegyél amivel lehet haladni meg ami önfelszívós, hogy ne kelljen mindig letenni meg indítgatni.

Ennyi fára mennyi anyagot illik kinyomni egy permetéssel?

Előzmény: norbert.koros #216 hozzászólásaSzia, én 3-9 éves diófákat permetezek vele, nekem fontos volt a függőleges szórás. 6-8 m-re gond nélkül felnyomja az anyagot és beállítások is sokfélék. Eddig nekem bevált bár nagyon sokat még nem ment ugye. Könnyebb mint a korábbi kínai permetezőnk és alacsonyabban van a súlypontja is, így könnyebb a munka vele. Az önfelszívó funkció hiányzik, de lehet hozzá venni utólag is.

Előzmény: csami1982 #213 hozzászólásaKifutó széria, az M1200-as az utódja. Nekem eddig bejött, bár a felfelé szórásnál többet vártam. Még gyakorlom a beállításokat, talán jobb lesz.

Ma megrendeltem egy Cifarelli M1200-ast, hétfő itt lesz. Beszámolok majd milyen.

Esetleg valakinek OleoMac MB800?

Előzmény: zsibibazsa #205 hozzászólásaEngem is pontosan ez a típus érdekel, ha valakinek van írjon valamit róla.

Előzmény: vrxlaci #29213 hozzászólásaValóban úgy kellene lennie. De mivel ugye itt kistraktorokról beszélünk aránylag kis tömeggel, az erőhatások elcsavarhatják a traktort. Még jól beállított ekénél is. Amúgy én is el szoktam térni ettől de csak akkor amikor a barázda görbeségét korrigálni kell.

Előzmény: gergotoki #29204 hozzászólásaJó ez, bár nekem az öregek azt mondták, hogy az első kereket mindig szorítsam a barázda falához.

Előzmény: Lacika... #29101 hozzászólásaHa M.Lőrinc úniós pénzen állami földet marózna (szigorúan korrekt pályázaton nyerve a munkát) akkor 4000Ft + ÁFA /m2 !

Előzmény: vrxlaci #29081 hozzászólásaEz egy kicsi Yanmar 1401D, 100cm a kerekek külső távolsága. A belsőt nem tudom. 75cm-es krumpli sortávot kényelmesen lehet vele kezelni.
Amúgy a problémát szerintem a gép kicsi tömege adja, a hátul keletkező oldalra ható erő könnyen elcsavarja a gépet. A tárcsa tényleg nagy, találomra választottam a méretet, kicsit túl van méretezve minden része az eszkösznek. Jó nehéz.

Előzmény: vrxlaci #29078 hozzászólásaElőzmény: vrxlaci #29071 hozzászólásaNekem is van ilyenem. Combig érő bakhátat is tudok vele csnálni ha kell. Viszont ha legkisebb rézsű is van, lefelé oldalra elcsúszik illetve elhúzza a trakit valamelyik irányba és nem működik rendesen. A videón viszont minden faca.
Ha megtalálom a képeket róla akkor felrakom.

Előzmény: vrxlaci #29075 hozzászólásaÚgy nézem, ha leszedi róla a hátsó részt, akkor fordítva felrakva a 3 pontra pont egy vonólap.

Előzmény: fzotya76 #28949 hozzászólásaEz jól néz ki és ahogy látom nem is annyira apróra van darálva.

Előzmény: vrxlaci #28944 hozzászólásaÖregapám 60 éven keresztül művelt földet és azt se tudta mi az a taajmaró. Az a gyanúm, hogy a mi földviszonyainkhoz nem annyira hasznos jószág, csak látszatra. A régi öregek szántottak, boronáltak és kész. Ahol van egy kis domb, ott a tavaszi záporok-felhőszakadások nagyon csúnya eróziót csináltak a talajmarózott területen nálam. Hantosabb, nagyobb szemcseszerkezetű földön nem lett volna akkora a kár. Továbbá az eső tömörítő hatása sem lenne olyan problémás.

Előzmény: vrxlaci #28904 hozzászólásaAz én gépemen 1-es kardánfokozat, felező 2-es vagy 3-as sebesség

Előzmény: Tomi19921220 #28894 hozzászólásaSzép, de!
Tudom, hogy az én fejlövésem, de hosszabb távon nem javasolnám az ilyen mértékű porítást. Nem tesz jót a talajszerkezetnek.

Előzmény: zsolt.nagy66 #198 hozzászólásaNekem nagyobb fákat kellene permeteznem vele, azért esett erre a választás. Mlg nem vettem meg, úgy nézem csak a neten lehet rendelni. Eetleg tudsz kereskedőt ahol személyesen meg lehet venni?

Előzmény: zsolt.nagy66 #193 hozzászólásaKöszönöm a választ. Ezt a típusú Cifarellit már akkor gyártották? Nem is gondoltam volna.

Előzmény: bt66 #191 hozzászólásaVan ilyesmi már itthon, szőlőre, krumplira stb. jó. De függőlegesen nem nyom annyira mint nekem kellene.

Előzmény: zsoltee83 #176 hozzászólásaSzia!

Olvasom, hogy van (volt) Cifarelli önfelszívós permeteződ. Ilyennel szemezek én is, de jó lenne a gyakorlott használó tapasztalata.
Neked mik a tapasztalataid vele?

Köszönettel, Lackó

Előzmény: quonqreet #28417 hozzászólásaItt mindannyian különösebb kockázat nélkül kijelenthejük, hogyha ezt a trakit kifizeted és leszállítják neked, mi odaadjuk neked ajándékba a miénket.

Előzmény: Koppány Vezér #29 hozzászólásaHa annak idején az emberiség nem próbálta meg volna gurítani, most is mindent cipelhetnénk.

Előzmény: Koppány Vezér #27 hozzászólásaEgy szép hobbit nem illik kigúnyolni még ha drága is! :)

Előzmény: Zöldfül #28143 hozzászólásaJópofa video :)
A helyedben én visszavennék a kardánsbességből, mert nem tesz jót a földnek ha ennyire porítva van. Jól mutat, de elcseszi a talajszerkezetet.

Végeztem néhány hevenyészett számítást de mivel nem vagyok erdészeti szakember, közösen gondolkodjunk.
1ha indító bevétele: 1000EUR / 34 x 540 = 15.882EUR
Ebből kell venni 1ha földet, telepíteni 540 csemetét, öntözőrendszert, kerítést stb., továbbá 6 évig karbantartani, pótolni stb.
Nálam ez sehogy se jön ki. De én lehetek béna.

6. év után jön:
- kitermelési költség
- értékesítési költség
- 40.500EUR a befektetőknek.

Ehhez kb. milyen bevételt kell produkálni az 1ha-ról?

Ha valaki érdemben valamilyen számítást hozzá tud tenni, tegye!

Mindezek mellett a 6 év alatt 1000EUR-ból 2550EUR-s biznisz ígéreteknek sok esetben sírás a vége.

Itt Dél-Somogyban rengeteg nyárfa telepítés történt az elmúlt 15-18 évben. Ezek az erdők azóta szépen növekednek és jól is mutatnak. A környékbeli falusiak azt mondják, hogy a megmaradt udvari kutak ki vannak száradva amíg korábban volt bennük víz.
Nem vagyok szakember és a falusiak se azok, nem tudom van-e bizonyítható összefüggés.

Az ilyen mértékű növekedést nem a mókusok hordják össze. Ahhoz, hogy a növény a széndioxidot feldolgozza és a szenet beépítse a testbe rengeteg víz és sok egyéb tápanyag szükséges. Ez a növény valszeg egy igazi zsarnok ha a környezetét tekintjük. Ráadásul a rövidebb életciklus miatt a végtermék elhordással is jelentős tápanyaghiány keletkezik a talajban. Egy tölgyerdő 70-80 év alatt vágásérett, ez meg 6. Ez komoly inrenzitás.
Ettől még lehet jó. Pl. a komoly belvízzel sújtott területeken okés lehet. Meg ilyesmi.

Előzmény: sipos8512 #28059 hozzászólásaA legolcsóbban ezt úgy tudod megúszni, hogy nekem utalsz 200.000Ft-ot és én cserébe nem adok semmit. Minden más esetben többe lesz (a semmi).

Előzmény: Szem Howkinsz #433 hozzászólásaNekem nincs annyi. Az másnak volt.

Előzmény: gabor.abraham80 #430 hozzászólásaGratulálok!
Merrefelé vagy? Mi most kezdjük majd pucolni a diónkat, ha jó lesz az ár el is adjuk :)

Előzmény: gabor.abraham80 #428 hozzászólásaelment a 30 mázsa?

Előzmény: Sanyika088 #27939 hozzászólásaSzia, mekkora a LE igénye ennek a rázónak? Te mivel húztad?

Előzmény: stefi69 #424 hozzászólásaHa a dió könnyen pucolható akkor 40% körül. Az más kérdés, hogy ebből mennyi lesz felezett.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Döntött az EU az Oroszországgal szembeni szankciók sorsáról
Döntött az EU az Oroszországgal szembeni szankciók sorsáról
A döntés 14 korábbi szankciós csomagot érint.
Holnap megint csökken a benzin és a gázolaj ára
Holnap megint csökken a benzin és a gázolaj ára
Mutatjuk, hogyan alakulhatnak az üzemanyag-átlagárak.
Humusz 280cmes ykéses szárzuzó
Humusz 280cmes ykéses szárzuzó

799.999 Ft

Volvo ECR88D gumiláncos kotró
Volvo ECR88D gumiláncos kotró

43.500 EUR

Bucher BU200 4x4 Unimog
Bucher BU200 4x4 Unimog

22.000 EUR

BouMatic Airstar vákuumszivattyú fejőgéphez
BouMatic Airstar vákuumszivattyú...

2.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]