Gázolaj 691 Ft Benzin 632 Ft EUR 385.8 Ft USD 353.11 Ft CHF 386.55 Ft GBP 432.9 Ft

Fórum

Becenév: Traktoros30
Csatlakozott: 2012-08-29 21:00:52
Utolsó belépés: 2023-01-27 09:40:52
Fórum hozzászólás: 697

Fórumhozzászólásai

Nekem nagyon tetszett a kiállítás. És egyébként mi mást kellene elvárni egy állógépes show-tól?
Engem jobban bánt a nak szántóföldi napok rendezvény. A megrendezett események mindig május végén, illetve júniusban volt, amikor a lekaszált szenázs tarlókon folytak a gépek bemutatói. Tapasztalatból írom, hogy ezeken a tarlókon nem lehet megmutatni a több tíz milliós és az olcsóbb kategóriák közötti különbségeket, mert kvázi könnyen művelhetőségről beszélünk és a kaszálás utáni talajmunkák a magyarországi talajművelési arány elenyésző részét teszi ki a búzatarlók és kukoricatarlók műveléséhez viszonyítva. Inkább olyan időpontban legyen megrendezve a bemutató, amikor olyan munkaműveleteket lehet bemutatni ami lefedi az itthoni talajművelés jelentős részét. Az eddigi legjobb bemutató Mezőhegyesen volt, ahol megmutatkozott a gépek közötti különbség.

Előzmény: MrPoke #12161 hozzászólásaMi még sohasem használtuk, de az aöp-ben van róla egy pont. Arra gondoltunk, hogy veszünk egy zsákkal és akkor megfelelünk neki. Milyen folyamatban lehet használni? Kapás vetés, vagy sorközművelés során?

Előzmény: MrPoke #12139 hozzászólásaHogy érted, hogy macerás?

Jól berántották megint a parasztot. Volt a nagy akciójuk 280-ért, ott igérték, hogy ennél csak drágább lesz, illetve itt is volt cikk, hogy még 70000 ft is lehet, erre pedig megy lefele..... komplexekről lehet tudni valamit? 10-24-24? Yara azt mondta hogy 4-el kezdődik náluk.

Hát elképzelhető, de fogalmam nincs, msjd megkérdezem akkor a tervezőt.

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy pár földemet tudnám öntözni csatornából, ezért a legnagyobbra (10ha) elindítottam a vízjogi engedély beszerzését ami kb. 600 000 ft lesz nettóban, am mondjuk meg őszintén, hogy sok pénz. A problémám az lenne, hogyha a többi kisebb parcellát 1-3ha is engedélyeztetni akarom, akkor parcellánként ennyi pénzt kellene kicsengetni, ami számomra nonszensz. Más járt már így? Engedély nélkül pedig nem igazán fogok merni öntözni.

Előzmény: Borz #8686 hozzászólásaKiszi! Nagy nehezen lett is 3 zsák belőle :) illetve rábeszéltek a minervára is :D az is ki lesz próbálva.

Előzmény: Gazda12 #2164 hozzászólásaKöszike! Akkor most lúdtalp kapák vannak rajta? Milyen osztásközűek a kapák? Nem probléma, hogy hiányzik a símítólap róla?

Előzmény: Gazda12 #2137 hozzászólásaKeped van a kombinátorról?

Előzmény: Borz #8684 hozzászólásaA solandrie-t néztem én is mert 2021-ben a vszt kísérletben ő lett a legjobb.

Előzmény: Gazda12 #2135 hozzászólásaMit jelent az átalakított kombinátor? Tavasszal pont mi is a kombinátorral küzdünk a szármaradvány miatt.

Sziasztok!
Hosszabb ideje P9415-öt használunk és minden évben rakunk be 1-1 más fajtát kísérlet jelleggel. Pl tavalyelőt mv koreográf, p9903 volt, ami nem lett jobb így elengedtük őket. Tavaly p0217 volt, ami teljesen lesült, illetve nagyon hosszú a tenyészideje.
A segítségetek szeretném kérni, hogy az idén milyen fajtát próbáljak ki?
Tudnátok javasolni olyan fajtákat amire Ti büszkék vagytok és az idén is vetitek?

Előzmény: .Feco. #2133 hozzászólásaSzia! Egyik ismerősömnek kukoricája volt az idén és szerette volna csak lazítani napra elé, de a bérvállalkozó ennek ellenére felszántotta, mert a növényorvosa szerint az idei aszály miatt a szermaradványok negatívan érintenék a napraforgót. Ti tapasztalatok ilyet a forgatás nélküliben?

Online lehet vajon követni, vagy visszanézni?

Amúgy azt is elhiszem, hogy a nagy ukrán kereskedők az ukrán Kis Pistának azt mondják, hogy ideadod nekem 3000 ft / q áron a terményedet, vagy rád rohad, vagy elviszik az oroszok.

Előzmény: Agromókuss #12089 hozzászólásaAz itteni számlák nem ezt mutatják sajnos.

Előzmény: szanberg #12084 hozzászólása115 az jó lenne.
Itt nálunk amúgy tele van minden ukrán kukoricával. Ide 8000 ft körül ért ide szállítással együtt.
Te melyik részen gazdálkodsz?

Ennek a matif és cbot nézegetésének van értelme? Mert ott 10000 és 11800 forintot írnak.

Előzmény: MrPoke #12079 hozzászólásaIgen nettó. Miért ott hogy mozognak? Itt a matif/cbot árfolyamok jelentenek valamit?

Sziasztok!
Ki milyen kikorica árakról hallott? Békésben 10000 ft-ot adnának érte. Eléggé keveslem.

Előzmény: MrPoke #11990 hozzászólása"EU ban ne legyen mezőgazdaság hanem egy nagy nemzeti park legyen az egész"

Ez tetszik! Teljesen igazad van! Ők azért kapják a fizetésüket, hogy minket takarítsanak el!

Előzmény: endypapa_20120 #14122 hozzászólásaKöszi a segítséget! Megvettem :) bearkom a fa alá :D

Sziasztok!
Van értelme megvásárolni a Porból élet c. könyvet? Ebben a könyvben vannak praktikák, vagy csak általános leírás, hogy nagyon jó a takarónövényezés?

Sziasztok!
MTZ-re szeretnénk rakni udvar seprű berendezést, ami folyamatos hidraulika meghajtást igényel. A kérdésem az lenne, hogy az MTZ képes folyamatos hidraulika meghajtásra? Ha igen hogyan, vagy hogy érdemes megoldani?

Előzmény: Sk Laci #4208 hozzászólásaNektek is azért kezdett ugrálni, mert leszívtátok?

Sziasztok!
Ebben a gázolaj hiányos időszakban le kellett szívni a T7060-as tartályát egy párszor és ennek örömére elkezdett ugrálni a szintjelző. Hol jó értéket mutat, hol leesik 0-ra. A szintjelző elég messze van a a tanksapkától, így nem arról van szó, hogy meg lett ütve. Mástól is hallottam már, hogy leszívták párszor a tankot és el kezdett ugrálni a szintjelző, de miután kicserélték a jeladtó jó lett. Ti tapasztaltatok már ilyet? Ezért kellene vennem új jeladót, mert le lett szívva a gázolaj? Nem értem az összefüggést :(

Kószi a tanácsokat. Ti tapasztaltatok ilyen mértékű magszétválást?

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit csináljak vele. Levente mix került bele (zab, bükköny, mustár és retek.), amit vetőgéppel vetettünk el szeptember 6-án. Ez egy 1,5 Ha-os terület lenne, amin kísérletezünk, búza volt az elővetemény. A következő problémák vannak vele:

A búza árvakelés nagyon megerősödött és nem tudta a keverék elnyomni.
A terület körbe lett vetve, így a két szélén van egy csomó retek, de a terület közepe fele csökken a retek és a mustár mennyisége is. Más valaki járt már így? Létezhet, hogy először a kerek magok hulltak ki és hátramaradt a zab?
Zabot és az árvakelésű búzát leszámítva a többi növény mérete apró.

Azért akartam ezzel a keverékkel kezdeni, hogy fagyjon le, de a sok búza árvakelés és a mix hiánya a terület közepén nagyon elbizonytalanított és már-már a szántás gondolata is felmerült bennem, illetve sokkal szárazabb a talaj, mint a kukoricatarlón.
Kérlek lássatok el pontos tanáccsal, hogy milyen folyamatokkal jussak el a kukorica vetésig. Köszönöm ????
Előzmény: Koczka József #609 hozzászólásaigen igazad van bocsánat! az a referencia ár!

Ma voltunk a falugazdásznál a kukoricára, ha fizet az állam, akkor 4500 ft / q áron fizetne... Mivel ez az 5 éves átlagár.

Sziasztok!
Takarmány / étkezési búza árról hallottatok valamit?

Sziasztok!
Tudna valaki nekem egy pár mondatos összefoglalót írni erről az AKG-ról? Hogy ez miért éri meg a gazdának? Milyen pénzek mozognak benne? Csak olyan helyen éri meg, ahol rossz minőségű a földek, vagy a jó minőség esetében is megéri? Legelőt is lehet belevinni? Köszönöm!

Előzmény: kantorvioletta #27430 hozzászólásaköszi :)

Sziasztok!
Kaptam ma egy levelet a kincstártól, hogy pénzügyi fegyelem miatt levon pár 10 000 Forintot. Ezt miért vonják le, nálatok is van ilyen? Később visszakapom a pénzt?

Kicsit tapos rajta a gép és hepe-hupás de nem olyan rossz. Majd tavasszal kisimul :)

Köszi a tanácsokat :)

Köszi a segítséget. A héten megpróbálom akkor tárcsával, jobb híján. Tavasszal pedig kicsit alakítok a kombinátoron, mert ahol a kerék van ott nagyon sűrű a kapaosztás, így lehet kiveszem a kereket és osztok a kapákon, illetve leveszem a simítólapot.
Ha a kombinátor csak hidraulikával van tartva, az géz?

Előzmény: agrogal #5591 hozzászólásaAkkor te lazító után húzod le vele, vagy előtte? Mekkora a kapák közötti táv?

Előzmény: JDfan90 #5586 hozzászólásaSimítólap van benne? Lándzsás a vége?

Előzmény: agrogal #5585 hozzászólásaSzárnyas kapával kellene ilyenkor?

Válasz JDfan90 #5583 thozzászólására

Milyen fajta? Mekkora a húzástávolsága?

Sima 4 soros kombinátorunk van, amivel nem boldogulunk lazított földeken. Tavasszal is összehúzta a szárakat és letömörítette a földet, így a szomszédunk húzta le még egyszer az agressivval. El sem tudom képzelni, hogy mások hogyan boldogulnak lazításban, ha nincs 20 milliós munkagépük.
Akarok adni neki tavasszal is magágykészítést. Soha nem használtam még glifozátot? Milyen néven lehet kapni és milyen dózisban kell használni? Milyen árban mozog most?

Akkor kipróbáljuk a tárcsát, de henger nélkül. Szerintem is tök fölösleges ledöngölni. A tömörítés is csak 40 fokban éri meg.
Kukorica menne bele tavasszal.

Sziasztok!
Második éve próbálkozunk lazítással és a következő lenne a kérdésem. Szeptemberben meg lettek lazítva a búzaföldek, de az elmúlt hetek esői kizöldítették a területeket árvakeléssel. Ti mit javasoltok ellenük? Tárcsázzam meg?

Előzmény: Balázs. #22787 hozzászólásaAmin van ilyen, azt le, hátha ad 4q-t és akkor visszahozza az artás díját. Nálunk a második év aszályos. 2020-ban 110q volt az üzemi átlag, tavaly 75q, az ide év eddig 20q.
30-40 aranykoronás földek. Beleraktuk a drága műtrágyát és ez lett belőle, illetve finanszírozzuk a jövő évet.

Sajnos nálunk ilyen lett az év. Minden tizedik szálon van egy ilyen.

Tegnap a kités videóban mondták, hogy az ukrán kukorica 2/3 és fele árért jön, mint a magyar.

Megköszönhetjük az agrárminiszterünknek, hogy védi az érdekeinket! Mit tett értünk? Hitelmoratórium? Haha, nesze semmi fogd meg jól.
Fizetjük évek óta a kárenyhítést úgy, hogy egy forintot sem látunk belőle, rádaásul mindenki az árakat próbálja lefele törni, nehogy a kis parasztnak maradjon valami az alföldön.
Jobb lenne, ha műtrágya behozatalon törné a fejét!

És egyébként a víz tömeget a rostált nedves kukorica tömegéből kell számolni, vagy először leszárítják a szemetet is és utána rostálják ki?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Jön a húsipari super food! Magyarországon fejlesztik
Sajtóközlemény
Jön a húsipari super food! Magyarországon fejlesztik
Életkorspecifikus, zsírcsökkentett húskészítményeket ehetünk hamarosan.
Tízből hét gazdálkodót érint ez a változás!
Sajtóközlemény
Tízből hét gazdálkodót érint ez a változás!
Meg kell újítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazásokat.
Fliegl TDS 180-as típusú dolly pótkocsi eladó
Fliegl TDS 180-as típusú dolly pótkocsi...

4.150.000 Ft

Főnyed 04/10 hrsz. rét ELADÓ,  tulajdoni hányad 1/1
Főnyed 04/10 hrsz. rét ELADÓ, tulajdoni...

6.400.000 Ft

Műtrágyaszóró 400 kg-os sorszóróval,  gyümölcsösbe
Műtrágyaszóró 400 kg-os sorszóróval,...

350 EUR

MTZ Belarusz 820.2 turbós homlokrakodóval
MTZ Belarusz 820.2 turbós...

6.750.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]