Gázolaj 691 Ft Benzin 632 Ft EUR 390.63 Ft USD 359.32 Ft CHF 389.56 Ft GBP 444.84 Ft

Fórum

Becenév: falugazdász22
Csatlakozott: 2012-10-17 20:17:08
Utolsó belépés: 2022-09-21 14:59:31
Fórum hozzászólás: 507

Fórumhozzászólásai

Elmehetsz a falugazdászhoz de minek ? kár volt bejelenteni mert sajnos pénz az nem lesz vagyis csak morzsák ! A falugazdászoknak azért lesz ez jó mert ŐK akartak segíteni de sajnos nem jutott . A Kamarai falugazdász teljesítményébe beszámit őket még meg is dicsérik ez egy felesleges munka de az a lényeg megfizetik nekik ezt a nulla munkát !smile hammer

Sajnos aki elment az nem választott hanem szavazott a listáról senkit nem lehetett kihuzni és újat beírni akkor minek ez a komédia és akkor ezt ünnepelni én a helyükben szégyelleném magamat. A Balázs és Pista bá huzzanak a fenébe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4smile hammer

Tiszteletem minden gazdatársamnak aki elment szavazni ! Mert ez nem választás volt . Mondjátokmeg Pista papának meg Balázsnak ez nagy szégyen amit ennyi telefonálás és ssm küldés után elértek elment tagság gyenge 20%-a. Ez a szavavazás érvénytelen mert minimum 33%-nak kellett volna voksokni .Ja és szerencsétlen falugazdász könyörgött menjünk szavazni mert ha nem lesz meg az x% akkor ŐT kirugják csak megsajnáltuk a "szerencsétlent"!!!! Mi ez a DEMOKRÁCIA nem erre gondoltunk 1989-ben. Át kell gondolni és megszüntetni ezt bagázst !!!!!smile hammer

60cm-t kikaszál a saját területéből
smile hammer

Szankció mentesen május 16-án éjfélig utána minden munkanappal 1%-al csökken és juniús 9 követően már nem :smile hammer

A falugazdászok felkészítése megtörtént de a szaktanácsadóknak ezidáig semmi tovább képzése nem történt meg. Ez valószínűleg azért lehetséges mert a Kamara elvesztette a létjogosúltságát és azt akarják csak a falugazdik adják be az egységes kérelmek túlnyomó többségét !!!! De ezt a pozíció vesztést már nem tudják megakadályozni . A tendencia nem fog megváltozni mert a szaktanácsadók és külsősők adják be a szántó terület minimum 60-65% .A nagyok az előző évek tapasztalatai alapján tovább erősődtek . A preciziós gazdálkodásé a jövő és ezt 80-100 hektár alatt nem érdemes elkezdeni. és aki a preciziós szaktanácsadást csinálja az viszi a területalapú támogatást is. Rá kellene jönni hogy most nem kellene a szaktanácsadókat ravaszul kiszorítani mert ez nem jó útra vezet !!!!!!!!!!!smile pimp

Változott a program és most két nemmel kell beadnismile hammer

Sajnos ez igaz !!!!

Tisztelettel kérdezem ez a miért mire vagy kire vonatkozik ????????????smile sweatdrop

Azt én is elismerem aki a Torgyán éra alatt lett falugazdász az tudja sőt szerintem meg is csinálja vagy segít Neki a beadásban,de az Ifjak nem is tudják és nem is érdekli Őket. akit a 2000-es években vettek fel azon kollégákból már mutatóban sincs ,mert smile pimpvagy kirúgták vagy elüldözték !!!!!!!!!!

Nsmile hammerem csinálják mert nem jár érte kredit pont.És az új kollégákat nem tanította meg senki erre.Most inkább hívogatják a gazdákat akik kapnak egy pin kódot és visszahívja a falugazdász bemondja Na ezért jár a kredit pont.

Sajnos a falugazdászok 905 már nem csinál gázolaj jövedéki visszaigénylést !

Mindenkit arra kérek nem elragadtatva magát higgadtan írja le a véleményét mert a törlésekkel nem megyünk semmire !!! Továbbra sem adtak egyértelmű válaszokat a szaktanácsadók jövőére vonatkozóan mire ez a nagy sumákolás !!!!!!!!!!!!!

Jön a választás és agyba főbe kell dicsérni őket és magát a Kamarát is mert nagy a baj nem minden gazda ért egyet evvel a választási szisztémával . A Jakab Pista bácsinak is már végleges nyugdíjba kellene vonulnia vége lejárt ez a lemez és a mostani vezetésnek is nagyon el kellene gondolkodni a hogyan továbbon ???????????????

A mai nap egy nagyon érdekes és jó színvonalú előadás volt a szaktanácsadók részére . gratulálok az előadóknak jól felkészültek de sava azért nem jött le.Mert ugye a névjegyzéki szaktanácsadók adták be a terület alapú kérelmek 68% mármint terület nagyságra vonatkozóan.Tehát minden nagy területtel (ha) vonatkozó cégek és magán gazdálkodók nem falugazdászokkal adatták be a kérelmeiket .Innentől kezdve a támogatott szaktanácsadásban számításba kellene venni de most megint ki akarják hagyni azt a csapatot. Mert az elmúlt időszakban is volt pályázati lehetőség de szervezet vagyis kifizetési kérelemre pénzt azt nem látott , most is megy a sumákolás és Megint a Kamara akarja lenyúlni a pénzt aki pedig a másik oldalon van az éljen meg piaci alapon !!!!!!!!! Most erre mit lehet mondani szerintem ezen is kell változtatni mert nem erről szól a jövő !!!!

Úram ezt ne hangoztassa mert február 1 előtt tilos műtrágyát szórni !!!!!!!!!!!!!!!!!

Majd hoz A Jakab Pista Bácsi olcsobbat de helyette hergeli a gazdákat !!!!!44

Még mindig a Bige adja legocsobban a műtrágyát akkor miért nevetteti magát ez a három örült !

Nem értem mit zagyválsz itt össze vissza ! Meg akarják szerezni ezt a céget úgy mint az 50-es években csak hát ez a fickó nem könnyű esett. Most ebbe az idióta baromságba beszált Győrffy Balázstól Jakab nyugdíjas Pista Bácsitól kezdve Nagy István miniszter Úrig a megtévedtek egy része . De úgy e KITE-ZRT-is vizsgálják meg az IKR-t is mert Ők is évekig károsították a gazdákat sőt még drágábban adták a műtrágyát Őket jobban meg kell büntetni mert Ők jobban megkárosítottak minket !!!!!!!!!!!!!!!!!

ebben az esetben ÖKO-os állatos a befutó !!!!!!!!!

Nem kell itt szidni senkit drága a Bige mütrágyája akkor be kell hozni az olcsó importot !!!!! ja ha az nincs akkor be kell fejezni ezt a mocskolódást mert ez semmi jóra nem vezet. Ha engedték a magyar termelő nyakára behozni az olcsó import almát akkor nosza itt a lehetőség be kell hozni a olcsó műtrágyát !!!!!!!!!!!!!!!

Akkor ezek szerint most nem méretted újra a területeidet .És ezek szerint amit 6 évvel mérettél az tuti és azóta nem változott semmi nagy merészség de ezek szerint bátraké a szerencse mi van ha a szomszéd is beadja az AKG-t és Ő pontosan megméri és Ő a mostani valóságot adja be és lehet hogy Neki van igaza mert a te területedbe bele mért akkor szerinted kinek lesz igaza ??????????,

Mindenféle szobából megszerkesztet kérelmet nem szabad beadni !!!!!!
Csak helyszini mérésben lehet bízni és a földhívatolból kikért koordinátákkal dolgozni életveszélyes mert az nem tükrőzi a valóságot miért nem akarják ezt megérteni a pályázok majd a helyszini ellenőrzéskor pedig bukik a mutatvány !!!!!!

Sajnos nem minden névjegyzéki szaktanácsadó tud kiadni igazolást !!!!!

Remélem falugazdászod felhívta a figyelmedet arra is hogy csak annak jár plusz pont a szaktanácsadó után akinek erre érvényes jogosítványa is megvan mert ha ez nincs meg abban az esetben buktál 4 pontot.

Továbbra is amondó vagyok ,hogy majd nov 20-án késő lesz károgni !!!!!!!!

Tisztelt pályázok Sajnos sok termelő azok fog elbukni , hogy november 24-ig nem tudja felméretni a parcellákat és az igy kapott kordinátákat a pályázati anyagba feltölteni !!!!!!!!!!! Már most kellene gondolkodni hogy a határidőt a terület felmérés jelenlegi állására való tekintettel ki kellene tolni minimum dec 31ig. A mi híres Agrárkamaránknak most kellene már visítani gond van a terület méréssel .

Nem kell kapkodni a ŐCSG-vel kapcsolatos ügyintézés határídeje kitolodott szeptember 15 ig.

Az adategyeztetést 5 nap alatt el kell végezni. Ez lehet sima rárajzolásból és lehet a blokkon belüli túligénylésből .Aki saját ügyfélkapuján adta be a kérelmét feltétlenül nézze meg a tárhelyét mert lehet , ott pihen a felbontatlan levél !!!!!!!

Tisztelt Fórumozok ! Most hogy a mai nappal lezárult az egységes kérelmek beadásának határideje ezért tekintsünk vissza az elmúlt közel 2 hónap munkáraíra és a most előttünk álló feladataira .Teljesen egyértelművé vált hogy a nagy és sok parcellával rendelkező gazdálkodok és gazdaságok zömében kikerültek a kamarai falugazdászok látóköréből mert rájöttek inkább egy független szaktanácsadót vagy egy általuk alkalmazott szakemberrel végeztetik el ezt a feladatot. Ezért alakultak a számok Úgy hogy ezen szakemberek elvitték már évek óta a beadót kérelmekhez kapcsolódó területek 65-66%-át. A kicsi egy két parcellások maradtak Nekik akik sajnos évről évre egyre többen hagyják abba ebbéli tevékenységüket.Szerintem most jön majd a tagdíj befizetések ideje és azt elmaradt pénzek beszedése illetve behajtása !!!!!!!Egyre több nagy területtel gazdálkodóban felmerül meddig marad ez a pénzbeszedő autómata szerepkör meg mert ezt is át kellene gondolni!!!!!!!!!!!!!!!

A külsős kollégák vagyis a szaktanácsadók és azon termelők akik éreznek a számító géphez kedvet azok az egységes kérelmek tekintetében a terület 66%-át adták be konkrétan 3150000 hektár területet tehát minden elismerés ezen kollégáknak igaz ez még nem végleges szám mert szerintem ma este és holnap még nagyon sok kérelem landol a Magyar Államkincstár felületén!!!!!!!!!

Gratulálok a falugazdász kollégáknak elérték a 100ezer darab kérelem beadását ami a beadott terület 33%-a.

Kedves falugazdász kollégák mondjátok meg a Balázsnak a statisztikát meg kell érteni és nem egy elemet kiemelni belölele. Mert a főnők azt hangoztatja , hogy a kérelmek 80% a falugazdászok adták be ez is sajnos csusztatás mert csak 73%.Ez az összes szántóterület 33%. Tehát akkor a 67% ki adta be a külsős szakemberek és szaktanácsadók.Aki életében adott már be terület alapú kérelmet az tudja hogy egy 2-3 parcellás kérelemmel mennyi munka van szemben 60-70 parcellás kérelemmel szemben.Látni sajnos azt is a falugazdász hálozattól a nagy gazdaságok mind elfordultak tisztelet a kivételnek.Kár ezt tagadni ez a tendencia évek óta folyik és nem lehet megállítani.A most munkába álló kollégák egy ugró deszkának tekintik mert 3-4 és után tovább állnak mert különböző kereskedő cégeknél próbálnak szerencsét .A számok sajnos nagy urak és folyamatában kell értelmezni a statisztikákat és abból egy tétel kiemelése nagyon fúra dolog.

Kérdésem akkor most április 1-től Jul 15ig mi lesz benne semmi??????Akkor PIH01 és evvel adod be a területalapút.

A kérelem beadása április 7-től kezdődik és május17-ig tart.Nagy változás nincs mindent úgy kell csinálni mint 2020-ban . Ha valami nem megy akkor a gép úgy is jelzi csak az idén ha lehet még pontosabban kell a rajzokat megrajzolni . Új jogcím nem érkezett .

Jelenlen a falugazdászok képzése megtörtént holnap valószinűleg vizsgáznak onlájn aztán kíhirdetik az indulás idejét ez előre láthatóan április 12-15 között.

Az én meglátásom az ,hogy addig amíg a Meggyasszay László alapján létrehozott elvek szerint műkődött a hálózat semmi probléma nem volt szinte szárnyalt és ténylegesen magas szinten funkciónált. Aztán akkor átvette A Kamara és jöttek a Jakab féle pátoszos mondatok innen kezdve mindig lejjebb és a szakmai szint is csak csökkent a számítógép ismeret felülírt mindent és az lett a vége a gazdaságok különböző irodákat és szaktanácsadókat kezdtek megbízni és megindult a KAMARA mélyrepülése. És ez megállíthatattlan sajnos más alapokra kell áthelyezni azt a tevékenységet !!!!!!!!!

Én hallottam róla ennek kell örülni ami jutott majd jővőre választás évében megnyomják a ceruzát és akkor mindenki boldog lesz!!!Az adminisztráció meg csak nöjjön mert ha ez sem lenne akkor ez a szervezet teljesen felesleges.Az Őstermelöin kívül nincs mit tenni , marad 80-85000 területalapú aztán vége szépen csak a kicsik maradnak mert a területalapún belül az összes terület hektárjának 62% -t már tavaly is a külsősök és a szaktanácsadók adták be akkor hova az a nagy pénzügyi támogatás !

Sajnos az ilyen tagdíj viták évekre tönkre tehetik a jó kapcsolatot is.Csak azt tudom mondani probálj a megyei elnöktől személyes meghallgatást kérni talán Ő tud és akar is segíteni.

Nagyon rendes vagy köszönjük!!!!!!
Máris lenne egy kérdésem ha valaki ÖCSG-t választja abban az esettben mi van akkor ha az egyik tag bérmunkába megy és évente ez 3,5 millió forintbevételre tesz szert.Az ŐCSG éves árbevételekét 2 főre 18,6 millió. akkor most a %-os arány alapján végezheti ezt a tevékenységet vagy sem ?

Az őstermelői adatkarbantartást remélhetőleg papír alapon is meg lehet oldani és nem kell menni a falugazdászhoz.Nagy előre lépés lenne ha ezt elektronikusan is megoldhatná a termelő!

Várjuk meg a csütörtöki online tájékoztatást hátha akkor még okosabbak leszünk.Lehetne javasolni hogy a covid helyzetre való tekintettel ügyfélkapun keresztül is lehetne bejelenteni az éves adatkarbantartást.Nem mindenki vágyik órák hosszat üldögélni egy folyóson ahol a fertőzés veszély nem kicsi ,vagy ajánlót levélben vagy netán a gazda otthon az adatlapot kitölthesse és csak a helyszínen írja alá az adategyeztető levelet.Ne csak kritizáljunk hanem adjunk ötletet arra hogyan lehetne ezt minél egyszerűbben megoldani !

A lényeg az semmi sem változott most is el kell menni a falugazdászhoz és adatokat egyeztetni csak most nem március 15 ig hanem junius 30-ig .A hosszabbításkor ezidáig kapott egy betétlapot és arra vezette fel a bevételeit most helyette ettől az évtől nem kap betétlapot hanem egy határozatot amely helyrajzi számonként tartalmazza melyik földrészletbe mit vetet az adott évben . Mostantól is berángatnak magukhoz mindenkit igaz ugyan hogy az adóhatárokat jelentősen kitolták .Nem értem miért kellett ennek ekkora felhajtást csinálni ebben a vírusos helyzetben a Kamara vezetése semmit se változott csak a szoftver írók kaszáltak egy újabb hatalmasat és minden megy a régi kerékvágásban

Sajnos az új Őstermelő rendszer nem könnyített a gazdák sorsán hanem nehézkessé tette az életüket.Mert most is minden évben el kell menni a falugazdászhoz és úgynevezett adatkarbantartást kell csinálni ami minimum 30-40 perc ami ebben a covidos időszakban nem valami előnyös a 65 év feletti őstermelők számára .Tehát az élet nem egyszerűbb lett adminisztráció szempontjából hanem bonyolultabb most akkor megint át lettek verve az őstermelők .

Kérdezem én mi van most országosan megy a tájékoztató előadás az új családi gazdaságokról közben a köztársasági elnök pedig a törvény visszadobta !!!!!!!!!!!!!

Most akkor újra kell várni a változásra vagy a teljes teljesen át kell dolgozni a törvényt és az sem világos melyik melyik szakasza nem felelt meg a köztársasági elnöknek .Ha tud valaki konkrétat azt sokan szívesen vennénk .

Szerintem CSMT esetében a földforgalomnál lévő kedvezmény esetében nem biztos hogy ez a formula mindenkinek megfelel mert erre külön kérelmet kell benyújtani és előfordulhat hogy csak egy kedvezményezetti kör számára előnyös és ez szubjektiv elbírálási lehetőséget is magában hordozhat itt lehet elásva a kutya.

Én nem ezt az utat javasoltam volna.Keresel egy szaktanácsadót az fele pénzért megcsinálta volna a tápanyag gazdálkodási tervet . mert a kamarán keresztül előszőr üsszegyüjtik mikor meg lesz az a mennyiség amiért érdemes elszállítani akkor elviszik a laborba majd az eredmény vissza a megyei kamara központba ott kiadják egy falugazdinak Ő megcsinálja a táp.tervet akkor izibe kiszámlázzák neked ha te befizetted az ősszeget akkor 60-65nap múlva megkapod az eredményt jó borsos áron.

Nincs gond a Kamara évente 3,3milliárd pénzt kap 2021 január 1-től kihuzták őket a pácból.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Itt a lehetőség: megjelent a minőségrendszerhez történő csatlakozást támogató pályázati felhívás
Sajtóközlemény
Itt a lehetőség: megjelent a minőségrendszerhez történő csatlakozást támogató pályázati felhívás
Újdonság, hogy az ökológiai termelésben részt vevők is benyújthatnak támogatási...
A beindított gazdasági intézkedések elérik hatásukat – Nagy Márton reagált a Standard&Poors leminősítésére
Wühlmaus 1033, egysoros oldalszedős burgonyakombájn,  burgonyaszedő
Wühlmaus 1033, egysoros oldalszedős...

3.450.000 Ft

MONOSEM NG PLUS,  6 soros tárcsás vetögép,  granulátumszóróval,  dupla teleszkópos vázzal
MONOSEM NG PLUS, 6 soros tárcsás...

3.950.000 Ft

Műanyag és üvegszálas javítás
Műanyag és üvegszálas javítás

5.000 Ft

MONOSEM NG PLUS,  6 SOROS TÁRCSÁS VETŐGÉP TELESZKÓPOS VÁZZAL,  VETÉSELLENŐRZŐVEL
MONOSEM NG PLUS, 6 SOROS TÁRCSÁS VETŐGÉP...

3.650.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]