Gázolaj 681 Ft Benzin 617 Ft EUR 413.05 Ft USD 394.01 Ft CHF 418.41 Ft GBP 479.85 Ft

Fórum

Becenév: Lakos_6545
Csatlakozott: 2008-08-28 09:29:56
Utolsó belépés: 2018-02-21 09:51:31
Fórum hozzászólás: 19

Fórumhozzászólásai

Sziasztok!!

Valaki legyen szíves, akinek van 3 pontra szerelhető erdészeti csörlője őszintén véleményezze, mert szeretnék vásárolni én is egyet, de vizuálisan nagyon gyengének tűnnek. Igazán videó sincsen róluk!
Köszsmile cowboy

Sziasztok!!

Valaki legyen szíves, akinek van 3 pontra szerelhető erdészeti csörlője őszintén véleményezze, mert szeretnék vásárolni én is egyet, de vizuálisan nagyon gyengének tűnnek. Igazán videó sincsen róluk!
Köszsmile cowboy

Üdv! Nekem a tun 40 es egy 12045 ön van felszerelve! Jó választás volt, mivel 4-6 fával simán elmegy erölködés nélkül. Az mtz-re közdarabbal tudod feltenni a tun 40 est amit házilag szoktak elkészíteni. Szerintem farnehéz lesz az mtz és az eleje állandóan az égben lesz.De a csörlö az brutálisan jó. Ami rossz benne, hogy lefoglalja a traktort,és nem tudod másra használni, ugyanis nyáron nem nagyon kell csörlőzni.

Na ennyi!!!smile rolleyes

Előzmény: #30 hozzászólásaSzia!

Igazad van abban h az akác ami gyökfőről vagy tuskóról saarjad (kard alakú) az előbb utóbb a tuskó kikorhadása után kidől. Ezeket irtani kell, és csak a gyökérről feltörőket kell meghagyni, bár ezek lasabban nővekednek de stabilak.
Hát ennyi

Előzmény: #28 hozzászólása


Üdv!

Nálunk az akác sajrjól felújul, annyira h nem kell pótolni, sőt ritkítjuk 2x is. Aztán differenciálódik, és semmi gond vele. Telepítést nem csináltam még soha de ha kiszámolod a talajelőkészítés 16-20 ezer. ha hegyvidéken patkázás az sokkal drágább, a csemete darabja kb 10.- Ft ebből kell kb 6-8000db/ ha plusz a munkabér amiért elteszik . Az állami támogatás régebben fedezte a teljes költséget ez 230e/ha volt. Sztem ebből meg lehet csinálni. A megtérülés 30-40 év. Tehát ezt már az fiadnak unokádnak csinálod, de amit Te vágsz azt is betelepítette valaki:))) Ugye?

Előzmény: #26 hozzászólása


Szia!

Szóval, úgy látom nem ment el a kedved az egésztől. A MSz. szerint a rönk az 2 m.- vagy azt meghaladó választék. A véknyabb vége kéreg nélkül nem lehet 22-24cm-nél kisebb, de ezt a vevő szokta megszabni. Természetesen még számtalan követelmény van a fa minőségére vonatkozóan, de ez már erdészet.A választékokban nem szabad elmerülni, olyan árút kell csinálnod belőle amit el tudsz adni ha a vevőd visszalép(ne feledd Magyarországon élünk) Én szedtem oszlopot 250cm be 12-16-os véggel, 250cm, 300cmes rönköt, esetleg lehet még 105cm kivágás.
Legjobb ha fogadsz egy leinformálható brigdot miután kész az éves erdőgazdálkodási terv, és szépen ott vagy velük minden nap míg termelik a fát. A tűzifát 5 cm vastagságik kell h behúzzák, ne engedd azt h a vékony részeket a vágásterületen hagyják. Dolgozzanak fel mindent. A termelés az helytől függ, de 2500-3500Ft között mozog +áfa. Itt Borsodban 10ha a max terület amit levághatsz 1x re. De ezt halogathatod akár meddig. Beterveztetsz egy 10 ha-ost vagy a terület felét, vagy egy erdőrészt, aztán azzal birkózhatsz.
A szállítást az aszfaltos útig neked kell megoldani itt ez a gyakorlat, de ez is egyezség kérdése. Esetleg tudok neked segíteni Pécsváradon van 2 erdész kollegám, velük tanultam együtt anno.

Üdv Fakitermelők!

Szeretnék a kedves erdőtulajdonoshoz szólni. Jómagam is ebben a cipőben jártam 6 évvel ezelőtt, volt 1 akácosom ami véghasználatossá vált. Első lépésben beíratkoztam erdésznek :)) Szegedre és el is végeztem, ezt nem ajánlom a többségnek, én még akkor fiatal voltam, na persze most is. Nagyon érdekelt a téma, és nem akartam hogy átvágjanak a fakupecek.
Első lépésben pénz híján beterveztettem 1 hektárt, és úgy adtam el lábon, hogy a vállalkozó a kitermelt faanyag után fizetett. Megegyeztem vele az árban, tűzifa ennyi, rönk annyi...stb. A vágástakarítást nem bíztam rá mert azt úgysem csinálja meg senki. Azért kell a kitermelt faanyag után fizettetni mert ha az üzemtervre hagyatkozol akkor óriásit bukhatsz. Nálam a 171 m3 bruttó lett 230 nettó.Az majdnem 100m3 hektáranként. Felméretni nem érdemes mert az akácos cserjeborítása elég nagy, meg az is +-10% os pontosságu.
2. lépés: Mikor eladtam a fát vettem egy szakadt 82 est meg egy csörlőt, felvettem 3 embert és magam termeltem le. Így volt a legnagyobb a haszon, és nem volt lopás sem, és a munka is szakszerűen el volt végezve. A területet 2 hektáros ütemben vágtam le, így volt meló mindíg a fát meg szépen lassan eladtam telephelyről.
Nem tudom felétek mi az ár, de itt Borsodban az akác ára lábon 10-11.-Ft. Tüzifa 15-16 ezer, rönk 20tól felfelé.
Biztosan sok álmatlan éjszakád lesz mire a végére jársz de számold ki az erdő ha 100% akác akkor ha 200m3 számolsz /hektár az 2misi x 18 ha =36 misi. Nem rossz kis pénz. A felújításra állami támogatást nem kapsz, de nem kell tőárat sem fizetned. A felújítás menetét az Ü.terv tartalmazza, de az erdőfelügyelő is elmondja majd..........

Ha valami nem világos szivesen segítek...

Előzmény: #14 hozzászólásaAz olajat egyáltalán nem eszt, tavasszal volt dugózva,hüvelyezve a motor. Az olajnyomás hidegen 3-4, alapjáraton 2. Melegen sem változik.

Előzmény: #14 hozzászólása


Helló!

A motoron egy felújitott K28 as turbó volt, ami nem ment tovább 2 napnál miután az előzőt kicseréltük! Amúgy örülök h nem tartod drágának a turbó árát, nekem kicsit sok, főleg hogy a felújítottat 50 ért vettem, most meg vehettem 1 másikat. Az olajat feltétlen lecserélem a motorba, és a szürőket is kicserélem. Esetleg lehet olyan h a levegőszürőből felszív valami kiesett csavart, stb, és attól törik el a tengely??? De azt is hallotta, lehet az olajvisszafolyó csöve van eltömődve, de ma mindent kiderítünk.

üdv

Helló!

Képzeljétek el egy új turbó ára 80+ áfa, azt hittem lehidalok. Nem tudtok valami akciósat, a Tiszától keletre??
Szóval ez a motor nekem egy darus erdészeti közelítőben van, tehát sokat pörög 8-900 as fordulaton, de a hiba az mindíg aszfalton történt, ahol olyan 1500-ös fordulattal megyek. Az olaj az Catarpilleres diesel olaj, de úgy látszik ennek nem jó, pedig az MTZ-m hogy örül neki............az olajnyomás is normális 3-4 bar.
Milyen olajat ajánlanál? Persze ne legyen túl drága:)

Köszi mindenkinek!!!

Előzmény: #113 hozzászólásaOke, tervbe van véve!!! Milyen olajat ajánlanál, bele? Ugyebár itt a váltónak is és a hidraulikának is meg kell felelnie, illetve hány litert papál be?

Na Kedves Hozzászólók!

Megoldottuk a problémát! Csupán a hidraulika szürők voltak annyira elkoszolódva h nem emelt. Kapott 2 új szürőt, aztán megy 1000-el.

Kösz mindenkek aki ötletett adott!!!!

Hát kedves Segítők, itt nincsen olyan csavar a ház fedelébe....
Most már ott tartok hogy nem hogy fent maradt a hidraulika, hanem 2 nap alatt lassan leereszkedett a földre, és meg sem mozdul. Hiába huzigálom én a kart, nem történik semmi.:((
Szerelőt meg nem könnyü keríteni, ezt mindenki tudhatja akinek van "Vasa"!

Müködik a szivattyú, mert ha a pótkocsibillentést bekapcsolom akkor a motort fordulata kicsit esik.

Köszi Alesi!

Nem tudom Feri mire gondoltál az emelőkaroknál nem találtam furatot, tehát a csavarhúzót nem volt hova bedugni.???Leírnád még 1x.
Az ülést kivettem, a fedelet is felbontottam, de nem látok alatta se folyást, se sérülést. Most hogyan tovább???

Szia!

Még nem tettem az ügy érdekében semmit, de meg kell állapítanom tényleg nagyon lassú a Zetor. Az mtz 9 féllel megy ugyanannyit. Még nem voltam Szlovákba azóta alkatrészért a Zetorhoz(Hála Istennek), de ha megyek megkérdem ezt a váltó dolgot.

Hát Srácok, köszönöm a segítséget, holnap széthajintom, ha nem megy valami írok!!!

Köszi!

Amúgy jól eldumálgattok itt!!

Engem nem érdekel a sebessége, az erdőn nem kifizetődő a száguldás. Bár a hazafelé vezető út (115km) lábon 1 örökkévalóság volt. Tényleg nagyon lassú 30km/h a vége de akkor üveghangon van már.
Megyek ma Szlovákiába 1 zetoroshoz, megkérdezem ezt a váltóátalakítást, du megírom,
Üdv!

Szia!

Kosárra szedés után teljesen fel van újítva, erre garanciát is vállalt a gazdája. 1,4misiért hoztam el, piros rendszámos, :)) bár 2 első gumi kell rá. Mtz után nagyon kellemes, és iszonyatos erő lappang a motorháztető alatt. A nyomatékváltóm tökéletesen működik, vált oda-vissza, de ezt érzem gyenge pontjának. Tévedek???
Erdőn fog dolgozni a gép, a jövő héten kap 1 TMP csörlőt, aztán októbertől mindent bele.
Üdv!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


A herceghalmi mészlepedékes csernozjom lett az év talaja
Sajtóközlemény
A herceghalmi mészlepedékes csernozjom lett az év talaja
Egy marék talajban több élőlény van, mint amennyi ember él a földön.
Hogyan lehet ebből kijönni? Magyarország vétózott, a Tanács nem tárgyalt a magyar tervről

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

3 eke
3 eke

140.000 Ft

Eladó répa és petrezselyem
Eladó répa és petrezselyem

200 Ft

Vaderstadt Rapid 300S vetőgép
Vaderstadt Rapid 300S vetőgép

7.700.000 Ft

Eladó káposzta
Eladó káposzta

140 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]