Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 650 Ft EUR 393.08 Ft USD 367.24 Ft CHF 402.74 Ft GBP 457.25 Ft

Fórum

Becenév: Generosawein
Csatlakozott: 2013-02-25 21:15:52
Utolsó belépés: 2024-03-08 16:17:58
Fórum hozzászólás: 55

A felhasználó hirdetései

8 éve hirdető
2023. október 9. 10:45 Szőlő Bács-Kiskun, Kiskőrös
Termő szőlő ültetvényt bérelnék.

Fórumhozzászólásai

Érdekes hirdetés:

https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/ingatlan/mezogazdasagi-ingatlan/2022-ben-berelnek-szolo-teruletet-ultetvenyt/h_7105827

Előzmény: postmen #2218 hozzászólása



Ennyi export után hogyan, marad elég bor belső fogyasztásra?

Előzmény: postmen #2218 hozzászólása



Túltermelés! Hol?! Hagyjuk már.

Jelenlegi szőlőtermesztő generációnál naivabb nincs, mindenki lehúzza: munkaerő, alkatrész, input, gázolaj, felvásárló. Reggel mikor felébredek mindig elgondolkozom rajta, mit mondok majd fiamnak ha megkérdezi:
Miért hagytátok tönkre menni Magyarországon a szőlő- bortermelést, Ti egyedül Európában? Miért kell Nekem szalag mellett dolgozni?
Mert senkiháziak voltunk Fiam, és csak itthon volt nagy szánksmile crying

Előzmény: szolo001 #1725 hozzászólása


Ne keverd a zöld szüretet és krízis lepárlást. Felvásárló boros nem zöld szüretelt tavaly, hiszen kell neki a származási és termés is.
Úgy gondolom készülj azért a 2020-as zöld szüretre.

Előzmény: medikus #1728 hozzászólása



Nem!Én egy senki vagyok, de ha Te már most 100%-os tuti piaccal rendelkezel a teremésedre önköltségi ár felett, bármilyen végtermék feldolgozottságról beszélünk is, akkor minden tiszteletem Tied és nem ajánlok én semmit.

Előzmény: sonkabence #1721 hozzászólása



2020-ban mindennél szükségesebb a zöld szüret, krízis lepárlás. Részvétel egyiken sem erőszak, csupán ajánlott lehetőség. smile crying

Ellenben az, hogy a kevés termelői bort szemtelenül alacsony áron szeretnék felvásárolni az egy másik dolog. Szőlővel szintúgy.

Előzmény: Adamkah94 #1697 hozzászólása



Nyugalom, jövő héten komoly időjárás változás, korai fajták pattanásra készen( Irsay, Cserszegi). Bor kifelé megy jelenleg is(szeretik a 356-os euro-t). Rendelések is 30%-al nőttek kb az olcsó kategóriában( 300-700 Ft)
Jóbban félek, hogy nem tart ki a készlet szüretig, termelői borból elenyésző van bent.

Üdv!
Őstermelő,unión belül értékesít exportra terméket. Hogyan történik részére a külföldi partnertől az áfa vagy a kompenzáció felszámítása az árhoz?

Köszönöm

Előzmény: Adamkah94 #1597 hozzászólása



Apa, kezdőőőődik!!!!!!!!

Hol található ez a hirdetés?

Még 1 kérdés: kinek van itt 19,1 mustfok alatt megírt felvásárlási vagy mázsajegye? Hívtak már, hogy vigyétek vissza és kijavítják vagy mi az eljárás?
Egy párhuzamos dimenzióban így tudom elképzelni ezt:
-halló, ettől a "borászattól" hívom, vissza kellene jönni a mázsajeggyel, elírtuk a mustfokot, tudja rossz volt a műszer. Mikor tud jönni?
-üdv, most megyek rögtön, de a "hibáért" idén kifizeti egyben legkésőbb vagy +20 forintot ráírunk. Mit választ vagy vigyem a HNT-nek tanulmányozásra?
-megbeszéljük csak jöjjön!smile whistlingsmile laugh

Előzmény: csonka.laci87 #1509 hozzászólása

smile thumbup mintha valaki említette volna ezt az ötletet még a szüret elején csak pár oktojás lehurrogta, ha jól emlékszem.

Előzmény: Spice007 #1480 hozzászólása



Bács-Kiskun megyében érdeklődj szerintem, ha a szállítást bevállalod valamilyen formában.

Előzmény: sonkabence #1458 hozzászólása



Hogyan csináljátok ezt a termésátlagot? Gondolom 1 osztályú a termőföld és nagyon sűrű a tő, sor táv.

Nagy a csend! Mindenki szüretel, akkor rendben minden.
Múlt hét pénteken megjelent a krízis lepárlás a közlönyben. Folyó héten hétfőn, azaz tegnap már betelt az egyetlen magyarországi lepárló üzem 100.000hl-es kapacitása.
Felettébb érdekes, hogy 1 bortermelő max 8000hl-et szállíthat be és az egyszerű termelők, akik az otthon tárolt 100-300hl jó, nem hibás borukat nem fogják tudni lepárolni nettó 60 Ft-ért, mivel még nem is értesültek róla nagyon-nagyon sokan. Ezek a termelők tudnák most az idei termést haza vinni újra a lepárlás segítségével, illetve valamennyi pénzt látni a tavalyi munkából, lélegzetvételhez jutni. Hiszen a nagy felvásárlók, már találtak helyet az idei vásárolni(ajándékba adott) kívánt mennyiségnek.
Sajnos azt kell mondanom ez a kiírás így nem sikerült jól, mivel a felvásárlón könnyít nem a termelőn. Emlékezetem szerint a zöld szüretnél megjelent krízis lepárlás ismertetőben, 50-50%-ban ajánlhatott fel bor készletet termelő és borászat. Érdekes, hogy megváltozott a végére.
Ezúton kérem az illetékeseket, amennyiben olvassák a fórumot még változtathatnak a hibán, mielőtt hatályba lép a kiírás, megjelenik a Kincstár honlapján.
Ne tőkést, tőkésítsük a krízisben, hanem a fuldoklót mentsük.

Előzmény: rezusika #1400 hozzászólása



Meglepne ha nem használnák ki a lehetőséget.

Előzmény: rezusika #1400 hozzászólása



Számomra nem egyértelmű. Akkor lesz lepárlás vagy sem?

Előzmény: rezusika #1396 hozzászólása



Gratuláloksmile thumbup
Melyik államtitkár? Lepárlást kérdezd meg majd, mert mintha elfelejtették volna.

https://www.uvadatavola.com/categorie/4190-la-denuncia-di-un-produttore-di-uva-la-gdo-impone-prezzi-troppo-bassi.html

Nos, aki érdekel lefordítja olaszról és elgondolkozik hol az igazság és ki téveszt meg kit, utána kiszámolja, hogy MINIMUM 50 centes szőlőből 75%-os lékinyeréssel hogyan lehet 35 centes export "bor". Érdemes elgondolkozni, hogy a itthoni termelők mit tesznek ennek tudatában:


Già dal mese di aprile commercianti e produttori hanno cominciato a stringere accordi per stabilire i prezzi ed i quantitativi di uva da tavola da commercializzare durante la stagione 2019.

Uvadatavola.com ha raccolto le riflessioni di un produttore pugliese che ha richiesto però l'anonimato.
La GDO impone ai produttori prezzi troppo bassi ed in alcuni casi opera in maniera scorretta prenotando merce che non comprerà.

"I commercianti stanno già effettuando i primi acquisti di partite di uva per le varietà precoci - comincia il viticoltore -. Purtroppo si parla già di 0,50-0,55 euro/kg. Mi chiedo come è possibile far quadrare i conti vendendo il prodotto ad un prezzo che pareggia semplicemente le spese di produzione per le uve precoci (il prezzo sale a 0,70 euro per la produzione delle uve tardive). La Grande Distribuzione Organizzata ha già pianificato le offerte per l'uva da tavola nei mesi di giugno, luglio ed agosto e di conseguenza impone i prezzi che ritiene opportuni".

Il produttore continua: "La GDO si schiera giustamente a favore dei diritti dei lavoratori, e contro il lavoro nero di braccianti ed operai agricoli. La legislazione italiana con la Legge 199 del 29 ottobre 2016 (recante disposizioni in materia di contrasto ai fenomeni del lavoro nero, dello sfruttamento del lavoro in agricoltura e di riallineamento retributivo nel settore agricolo) punisce con la confisca dell'azienda il produttore che impiega manodopera non contrattualizzata. I prezzi che ci vengono imposti però fanno sì che gli sfruttati siamo anche noi agricoltori. La GDO rincara del 300% il costo del prodotto al consumatore finale. Così facendo ai produttori non restano in tasca nemmeno 0,05 Euro/Kg di profitto ".

Facciamo un esempio un po' più concreto: "Un impianto che riesce a produrre 300 quintali di uva per ettaro, realizzerà un guadagno di 15 mila euro ad ettaro, se l'uva verrà venduta al commerciante a 0,50 euro/kg. Sembrano tanti soldi, ma si tratta esattamente del denaro necessario a produrre il frutto. Con prezzi così bassi i produttori sono costretti a cercare metodi alternativi per ridurre le spese. Alcuni purtroppo decidono di tagliare sui i contributi per gli operai, i DVR (Documento di valutazione dei rischi), le visite mediche per gli operai ecc...".



Si tratta di una situazione complicata da sbrogliare, in questo affresco realizzato dalle dichiarazioni dell’intervistato si comprende che a rimetterci spesso sono i piccoli viticoltori. Ancora una volta emerge prepotentemente la necessità di aggregazione per i produttori italiani di uva da tavola. Difatti solo un ente riconosciuto sarebbe in grado di aprire una trattativa con dei referenti politici o della GDO, imporre dei paletti e tutelare così gli interessi dei produttori e di conseguenza anche dei braccianti. Il nostro intervistato è convinto della necessità di stabilire un prezzo minimo. Proprio di ieri infatti è la notizia dell'approvazione del "Decreto emergenze agricole", da parte della Camera ed ora al vaglio del Senato. Decreto legge che mira a stabilire un prezzo minimo di vendita per quasi tutte le produzioni agricole.

Il prezzo troppo basso alla produzione, però non è l'unico nodo che suscita il malcontento dei produttori, infatti ci sono, secondo le dichiarazioni del viticoltore, dei modus operandi da combattere: "La GDO già in questo periodo definisce i quantitativi (la programmazione solitamente avviene già a novembre)di uva che dovrà acquistare durante i mesi estivi e li prenota in campo. Facciamo conto che la Spagna, per esempio, quest'anno non produrrà Superior a sufficienza. Vengono quindi contattati produttori italiani di Superior. Parliamo di ordini enormi, i commercianti si accaparrano grandi partite di uva stabilendo il prezzo con il produttore. Magari l'accordo è chiuso per 1 euro al kg e ai viticoltori viene consegnata una caparra di 5-7-10 mila euro per riempire anche 30 camion di uva della varietà Superior."

Fin qui tutto bene, ma i problemi potrebbero in alcuni casi insorgere durante la raccolta: “Il commerciante potrebbe lamentarsi perché il prodotto potrebbe risultare, ad esempio, leggermente macchiato, oppure potrebbe dire che quell'uva non è commercializzabile e fa scendere il prezzo ad 80 centesimi di Euro. Il produttore, che ha il frutto pronto per essere tagliato ovviamente è costretto ad accettare. Ma non è ancora finita. Alle volte accade anche che, durante la fase di raccolta, la GDO fa sapere che sul mercato c'è troppa uva Superior. Pertanto non hanno più bisogno dei quantitativi prenotati in precedenza. Al produttore viene comunicato che invece di riempire i 30 camion prestabiliti, ne dovrà riempire solo 10. Così capita che a chi è stata consegnata una caparra viene tagliato solo il quantitativo di prodotto corrispondente alla caparra stessa. La produzione restante, precedentemente prenotata, rimane sulla pianta, invenduta".

"Si tratta di un modo di fare che di anno in anno peggiora" conclude il viticoltore.

Il nostro tessuto produttivo puntiforme, formato per lo più da piccoli produttori di uva da tavola, è debole, non ha nessun rappresentante riconosciuto da altri enti ed istituzioni. Inoltre le scelte dei viticoltori da tavola italiani non sono guidate da una precisa e razionale politica produttiva. Anche puntare sul rinnovo varietale potrebbe rappresentare una strada percorribile per ridurre i costi, ma non tutti i produttori ne sono convinti. Questi punti di debolezza, se risolti, potrebbero regalare all'industria dell'uva da tavola italiana una nuova vita e grandi opportunità.

Azon töprengünk többen, hogy fent maradt HNT oldalán a bócsai cég felvásárlási ajánlata, miért nem került vissza vonásra?! 70Ft-os nettó Irsay, 60Ft-os Cserszegi fűszeres? Összesen 19.000q szőlő???? Gúnyt űz még a HNT-ből is. Ezek szerint híresztelni kell minden felé, hogy bócsai cég nem szeretne vásárolni Generosat, Binkát, Alettát, Kékfrankost, Zweigeltet, Sauvignont?!

Ne károgjatok, valakik legalább megmozdultak az ügy érdekében, végre. Minden tiszteletem az övék!
Érdekes valóban, hogy eltűnt a 2 ajánlat. Szerencse, hogy lementette mindenki a kizsákmányoló ajánlatokat. Várom a Gazdasági Versenyhivatal reakcióját rá.

Előzmény: Adamkah94 #1233 hozzászólása



Köszi!smile biggrinsmile biggrinsmile biggrin
Igazán nagyok meg sem mutatják magukat.
Indul az aratás.
Páran próbáltuk, figyelmeztetni korábban többeket, hogy mozdulni kell, mert baj lesz.
Akasztói cég( nem reklámozom nevét) ajánlata még közel áll a valósághoz. Igazából nem értem a magyar termelőket, mire várnák még mindig? Mire vártak április óta?
Aki teheti és nem kenyérre kell a pénz ne adja el szőlőjét dolgozza fel, akinek nincs más megoldás tartsa vissza az utolsó pillanatig a szüretet. Ha javasolhatom. Lesznek cselek, hogy nem vesznek többet majd szüret közepén stb, de minden szőlőt megfognak venni, hisz jó befektetés. Amúgy minden cég elérhetősége nyilvános, ellehet mondani az egyéni véleményt a ügyvezetőnek, sőt személyesen is.


Előzmény: hana #1226 hozzászólása



Pontosan hol? Nem találom.

Előzmény: rezusika #1176 hozzászólása



Mi számít szerintük vegyes fehérnek ha megkérdezhetem?
2018 óta mekkora változás lesz a minőség felésmile scared ?!

Előzmény: szz12345678 #1139 hozzászólása



Még 1 gondolat, fantasztikusan használod kommunikációs tanulmányaid. Megérzésem szerint hölgyet tisztelhetünk személyedben. De mindegy is.

Előzmény: Matyi50 #1148 hozzászólása



Neked a Kumulus bejutott a gondolatidba.
Sajnos abszolút nem érted mit írok.
4 fajta bor van ma a piacon: rosé, vörös, fehér, édes. Illatoson és rosén, vörösön kívül,nincs fajta szelekció szüretben, mikor ürít a prés. Csak a családi borászatoknál.
Hasznos szüretet Neked.


Előzmény: Matyi50 #1146 hozzászólása



De vágom! Gondolkozz már el mi lenne ha szüret első pár napjában, pont meghibásodna 5-10 traktor a felvásárló kapujában? Csak próba mérésre, jöttünk üresen, új a pótkocsi. Gyakori az idősebb gépeknél, hogy a légfék beszorul vagy kuplung nem emel ki. Speciál az én traktorom ne húzgálja senki, majd megrendeljük az alkatrészt, időpontot kérünk a mobil szerelőtől, aki kijön és a helyszínen megjavítja őket ha nem esik vagy nincs nagy meleg. Ez kb 2-3 hét, esetleg ha kérünk árajánlatot több helyről plusz idő. Szőlő nem apad el hipp-hopp. Érted?

Előzmény: Matyi50 #1124 hozzászólása



Nem tudom Te árnyékban termelsz? Nálunk 2018-ban szeptemberben garatban volt a Cabernet sauvignon is, pedig az utolsó szőlő.

Fajtánként? Kronológia sorrend: Csaba gyöngye, Irsay, Cserszegi, aztán MINDEN! Mivel már 3 éve összeérnek a fajták.

Előzmény: Adamkah94 #1132 hozzászólása



Múltkor még 35ft-ról írtál.smile thumbup Nem rajtad nevetek, hanem direkt stresszben tartáson.

Előzmény: szz12345678 #1139 hozzászólása



Összefűzném egyben a gondolatmenetedre való reakcióm:

4 milliárd ft nem hazai adófizetői, ez Eu-s pénz, ÓRIÁSI a félretájékoztatás. Minden 7 éves költségevetési ciklus, nemzeti boríték előre tartalmazza az erre szánt keretet tagországonként. Lásd szerkezetátalakítás, lepárlás, stb.

0,32 Eur-os lédig bornál elfelejtetted írni, hogy igaz derített,szűrt bor, azonban max 9,5-10%vol alkoholtartalommal bíró. Itt nem nehéz kiszámolni, hogy 75%-os :) lékinyerésnél ez, 2018-as hazai felvásárlási árral számolva is nyereséges, exportra. Igaz nem akkorával, mint 2017-2018 szüretéig.

Termelő és 4000hl pincészetet irányítóként, pontosan tudod 15,5 mustfokból lesz 9,5%vol bor. Mikor került feldolgozásra, értékesítésre ilyen mustfokú termés valahol is, amikor a 17-22 mustfokú termés kerül a mérlegre?

Az ismét egy más dolog, hogy ez érdekes lecsökken mire a palackozóba elér "bor ként", ellenben a liter szám növekszik valami csoda hatására.

pl Ofj- 12,5%vol bort nem tudunk jelenleg étkesíteni. 0,35Eur-ért most töltenénk kamionba akár. Export bor jelenleg s.o.s törvényi jogszabály miatt nem jön be, illetve nincs mit kivinni a tartálynak így drága a fuvar.

Terméshozam országosan szerintem, idén max 70%-os lesz zöld szürettel együtt, ha nem éri semmi. Statisztikára ne alapozzunk, mikor 5000000kg-os tételekben vásárol feldolgozó származásit, kisded játékaihoz.

Termőre forduló ültetvények, igen. Ezek nem új területeteket termésbe vonó telepítések, hanem fajtaváltás. Nem növekedett a termő terület velük, sőt inkább csökken. Mivel már 30cm-es oltványok készülnek, melyből tudjuk mennyi van a földben, ilyen időjárás anomáliák mellett.

Megtisztulás, igen! Felvásárlók elfelejtették, honnan jöttek. ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI! Mivel a 0-4 ha-os termelők, akik munka mellett termelnének szőlőt kiegészítésre, eladják, stb ültetvényeiket szép lassan, mivel nem termel hasznot. Nagyobb termelők megkeresik már most is, fogják a külföldi partnereket(mi is) és a kikerülve a haszonlecsapoló, jelenlegi felvásárló multikat értékesítik must vagy lédig bor formájában termésüket. Elkezdődik újra a termelői bor kiszerelés több formába, illetve nagy városokba szállítása. Jelenlegi felvásárló cégek rohamosan piacot vesztenek, többit tudod. Természetesen lesznek áldozatok, termelői oldalról is.

ÖRÜLÖK, hogy megérintettelek írásommal, gondolatot cserélhetünk. Jómagam sem szolgálok politikai érdeket, csak az ÉLNI HAGYNI törvényét.

Elindítanék egy közvélemény kutatást:

HALLOTT BÁRMIT IS A 2019-ES ZÖLD SZÜRETRŐL, TUDJA MILYEN HELYZETBEN VAN A SZŐLŐ-BOR ÁGAZAT JELENLEG?

ÖN SZERINT MIBŐL FAKADÓAN, ILLETVE MIÉRT ALAKULHATOTT KI A JELENLEGI SZŐLŐ-BOR VÁLSÁG HELYZET?

MILYEN MEGOLDÁST, LÉPESEKET TENNE A MEGOLDÁSÁRA?

Előzmény: Erdőjaro #1120 hozzászólása



Akkor,talán pontosan: 2-3 hétig nem kell beszállítani. Mit foglalkoztatja a termelőt ha 50,55 stb nevetséges ft-ot kap a megtermelt árúalapjáért?! Kit érdekel, hogy asztali minőség lesz belőle? Ennyi pénzért ez van! Ha nem tetszik, tárgyalhatunk. Mikor fizették meg az OEM vagy OFJ minőségben beszállított termést?

https://www.origo.hu/gazdasag/20190708-alacsony-a-bor-termeloi-ara.html

Tényleg, de rossz a 207-232ft/l ár.
70-90ft-os szőlőből, ejha. Hülyébbnél is hülyébbnek nézik a termelőket.

Tegye fel a kezét, aki valaha is adott el, lédig bort ennyiért!!

Előzmény: csonka.laci87 #1095 hozzászólása



Mondanál cég nevet, vagy valami közelebbit?

Előzmény: Adamkah94 #1081 hozzászólása


KAMU, hiszen beszállítás után kötnek szerződést:)

És mindenkinek minden jó, teljes a csend :)
Várjuk a csodát, hogy majd valaki megoldja, jaaa kb 2 hónap és "aratás"!

Kíváncsian várom HNT legutóbbi, június 10.-re beküldött készletfelmérés adatait. Mintha valamiért csúszna kicsit.

Szőlő árakról valaki esetleg? Csak hihetőt kérek.

Előzmény: Matyi50 #1013 hozzászólása



Pontosan tudom miről beszélsz :)
De
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/documents/20182/7035526/22_2019.+%28V+31%29+AM+rendelet/c1c8ef6b-3a7e-4e84-a63d-e0800682d20c?version=4.0

5.oldal, ott van! Ebbe kell kapaszkodni.
Érdekes, hogy 101,26 Ft-ért nincs hely a szőlőnek, de mondjuk 60 Ft-ért lenne, hmmm.
Nem Tudom melyik, másik országban lehet ezt megcsinálni?

Előzmény: kutyalaci #1010 hozzászólása



Már most??????? Komolytalan ajánlat ként kell kezelni. Tudom, hogy sokaknak nincs hová tenni a termést, illetve kell a befektet pénz, de 1* végre sarkatokra álltok, lehet ez siker story is.

2 hónap van még szüretig

Senki nem mondta, hogy 35 vagy 40 Ft lesz a szőlő!!!!!!!!
Miről beszéltek???? Rém hír gyártók, legyen eszetek.

Zöld szüret azaz HNT, illetve MÁK szerint a jogszabályban: 101,26 Ft a szőlő referencia ára/kg.

Annyi lesz az ára, mennyiért odaadjuk. Ha most letérdeltek vége az ágazatnak.

Zöld szüret, KÉZI iszonyat költséges, ahogy írjátok is!

Érdekes, hogy ilyenkor nem jut eszükbe a munkaerőhiány vagy a megemelkedett költség?!

Érdekes, hogy társadalmi egyeztetés nem történik a tervezetekkel kapcsolatban.

Érdekes, hogy az Unikornisnak is van Facebook csoportja, de 2019-es szőlő-bor belpiaci problémának nincs?!
Tökéletes lenne 1 társadalmi egyeztetésre az illetékesekkel, jogszabály alkotókkal. Külön rendezvény nélkül, mindenki elmondhatná ötleteit, szalonképes állapotban, ORSZÁGOSAN, pillanatok alatt.

SZERINTEM

Előzmény: Matyi50 #907 hozzászólása



Á, az olcsó alapanyagnak mindig akad hely!

Előzmény: medikus #904 hozzászólása



Nem! Mivel módosítottak jogszabályt, nem rég tudtommal.

Előzmény: hajosgabor86 #898 hozzászólása



Nagy segítség az ilyen hozzászólás, illetve gondolatmenet!
Hogyan értékesítesz Te szőlőt? Másik parcellád elbírja a zöld szüret termését is????????? Nem hiszem.

Aki elkeseredésében megsemmisíti a fürtöket az szerinted meghagyja a másik területét, hogy majd a jó tündér segít értékesíteni. Szerinted mekkora a baj ha maguktól álltak elő ezzel a "anomáliával"?

Szeretném ha inkább hozzá tenné a pontokhoz vagy javítanál rajtuk, nem gáncsoznád.

köszönöm

1. Ki és mikor kérdezte meg a termelőket a zöld szüret feltételeiről, kompenzáció mértékéről?

2.2016,2017-ben köztudott, hogy jelentős téli fagykár volt az ország déli részén. Hozam számításból töröljék ezen éveket. Kizárólag a 2018 év legyen a számítás alapja.

3.Zöld szüret módja, ne legyen meghatározott. Szabadon válaszható legyen a kézi, mechanikus, növényvédő szeres.

4. 1 kizárólag termelő ,azaz csak is kisüzemi engedéllyel rendelkező személy maximum 50ha területre nyújthasson be, zöld szüret kérelmet.

5. Amennyiben lepárlás is beadható lesz kizárólag 2018-as szüretelésű szőlőből készült mimimum 6,0 alkohol fokkal rendelkező bor legyen lepárolható. ( előző évi silány borok, ne részesüljenek támogatásban, de ingyen felajánlható legyen lepárlásra)

6. Zöld szüret esetén a helyszíni ellenőrzéssel ne lassítsák a termelők kompenzálását. Igényelt területre az illetékes hegybíró kizárólag 0-as származási igazolást állítson ki automatikusan a termelő részére.

7. Tömeg termő, silány fajták azonnali törlését a szerkezet átalakítás, kiemelt fajtái közül, illetve a támogatás eltörlését ezen fajtáknál.

8. 1ha-ra kiadható OFJ típusú származási igazolást maximalizálni 13000-14000kg-ban, felette kizárólag FN kategória.

Szabadon osztható ötletem.

Estét!

100cm3-es hidromotort hajtanék Mtz saját hidraulikájával, próba napon lassúnak találtam a forgás sebességét. Hidromotor,hidraulikaszivattyú új. Vezérlőtömb már nem 100-as, csere segíthet? Melyik fajtát ajánljátok?

Köszönöm

Már nem lehet pályázni folyamatosan telepítésre. Kifutott a 7 éves keret, esetleg maradvány pénzekből lesz kiírás. De nem is nagy a kedv telepítéshez, illetve fajtaváltást lehet kérni, új telepítést nem igáz, mivel nincs telepítési jog szabad forgalomban már. Cirka 98.000 ha szőlővel léptünk be, most lehet 60párezer ha, abból szerintem 50 ha ütőképes és "túl termelés van".

Tovább megyek, médiában hol a bor reklám? 4 sör 3 energia ital reklám van 1 film alatt, tisztelet a kivételnek. Csodálkoznak, hogy csökken a borfogyasztás évente. smile oops

Előzmény: Balu86 #1654 hozzászólása



NEM, véletlenül SEM kell termelni 200-250q-át!Meg kellene érteni, hogy Magyarország nem tömegbor termelő, hanem minőségi. Ez működő modell lenne.
Öngyilkosságot csináljátok Biankávalsmile sad, NEM eladható a belőle készített bor itthon, külföldön sem. NEM kell versenyezni a tömegtermelő Olasz, Spanyol gazdákkal. Export támogatást kapnak stb. 100 év technikai, pénzügyi előnyük van velünk szemben.
2018 év remek példája, nem kell Cseh, Szlovák felvásárlónak a silány 21 és magasabb mustfokú Bianka silány bora, ami legtöbbször már a mérlegen rotyogott beszállításkor, savai kiégve, íze akár a víz.
Ha 100- 150q max termés lenne fajánként, nem lenne itt semmi probléma, zökkenő mentes szüret stb.
Jelen pillanatban kb 75%-os a pincék töltöttsége, export szinte áll! Szüreti felvásárlóink az ezen tömegszőlőből készített 9,5% bort nem adják nettó 105Ft-ért az exportőrnek.
Zöld szüret, krízis lepárlásról legendák keringeneksmile thumbup 4 hónap múlva szüret.
Amúgy mindenki hallgat, várja a csodát. Nem is beszélve Termelőkről, akik lédig bort értékesítenének felvásárló felé.
Lehet írni a petíciókat, társai. Szüret előtt 2 héttel majd észbe kap mindenki mekkora baj van az ágazatban. Erősen kell gondolkodni a Termelői saját kész termék előállításban, közvetlen értékesítésben. A szorgos méhecske-méhkirálynő effekt megbukott már 10 éve.

Szőlő termesztő

Üdv!

Telepítés előtt állunk, tavasszal. Terület begazosodott: tarackbúza, folyófű. Glifozátos kezelésre gondoltunk telepítés előtt 2-3 héttel. Szántás megtörtént már az ősszel. Mi a véleményetek? Károsítani fogja a szaporítóanyagot vagy sem? Tudom, hogy csak zöldön keresztül működik a glifozát, de be mosodástól tartok.
Köszönöm

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Ne kockáztasd a pénzbírságot!
Ne kockáztasd a pénzbírságot!
Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban.
Hirdetés
Hogyan birkózhat meg kukorica gyomirtónk egyidejűleg a hiányzó csapadékkal és szétszórt táblákkal?
MTZ 820.2
MTZ 820.2

7.000.000 Ft

Spc vetőgép
Spc vetőgép

350.000 Ft

Jó műszaki állapotú Gehl AL700 derékon csuklós homlokrakodó
Jó műszaki állapotú Gehl AL700 derékon...

12.500.000 Ft

JCB TM 320 Homlokrakodó műszakilag és esztétikailag kifogástalan állapotban eladó
JCB TM 320 Homlokrakodó műszakilag és...

18.500.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]