Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 650 Ft EUR 394.63 Ft USD 370.64 Ft CHF 406.67 Ft GBP 457.04 Ft

Fórum

Becenév: Laci0723
Csatlakozott: 2008-09-17 15:46:52
Utolsó belépés: 2023-10-29 08:58:58
Fórum hozzászólás: 222

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Selvin #3094 hozzászólásaPontosan nem tudom, de eddig nem volt gond. Ezek a pótkocsik is gyári oldallal vizsgáznak és nem így kerettel. Nincs átalakítási engedély. A keretek direkt levehetőek, hogy vizsgára vissza tudjam alakítani a gyári felépítményre.

Előzmény: Maszek Zs #1661 hozzászólásaHajrá és sok sikert!!! Ügyesek legyenek! smile thumbup

Előzmény: Ganajos #84360 hozzászólásaIgen. Így szoktuk. Leengedesnel a szelepet alulra forditjuk. Szeleptu ki és kinyomja magából.

Előzmény: Ganajos #84318 hozzászólása


Nem tudom. Amennyi belefér, de a víz nem csak a rakodó miatt kerül a kerékbe. Csak gondoltam, hogy súlynak is jó meg amúgy is kicsit növeli a teljesítményt. Elsőhajtásos traktor elejébe nem ajánlott a víz. Volt aki próóbálkozott vele. Sűrűn kellett a fogaskerekeket cserélni.

Előzmény: Balázs. #84312 hozzászólása


Szia!
Szokott talajozni, pótkocsizni, trágyátszórni. Mtz82 és egy John deere 3050 szokott vizet kapni.
Sűrűbb meghibásodást nem észlelhető a plusz súly miatt.

Előzmény: Ganajos #84305 hozzászólásaMi úgy szoktuk, hogy felemeljük a traktor hátulját a szeleptűt kivesszük, leengedjük teljesen a kereket utána a szelepet felülre fordítjuk és slaggal felengedjük amennyi belefér (kb háromnegyedéig). Szelepet vissza és felfújjuk a kívánt nyomásra.(1,8-2,0 bár)
Kell hozzá egy feltöltő szelep, de otthon is lehet barkácsolni. Például egy fújtató tömlőből. Ez azért kell, hogy a levegő ki tudjun jönni.

A link végén leírja.
Traktorabroncsok vízfeltöltése
Szelep

Előzmény: Ganajos #84298 hozzászólásaVízzel fel kell tölteni a két háts kereket. Nem csak stabilabb, de bátrabb is lesz a traktor sokkal.

Előzmény: Sk Laci #29221 hozzászólásaEz is igaz, de a tanyán elfer pár macska, kutya. Aki belevag valószínű tisztában van ezekkel. Mindenki maga dönt kinek mi éri meg.
Viszont így legalább a sajátot eteti nem a visszaadott ukrán szemetet. Mi is a zsizsikes kukoricát hozzuk a szaritobol mert ilyen van.
Sajnos szomorú a helyzet minden téren.

Előzmény: Tom250 #29219 hozzászólásaAnnyit ellopnak a mérlegen, szemeten meg a vizen. Szárítási költség meg marad a zsebben. Még így is jobban jár az ember a kis plusz munkával is. :)

Előzmény: zsozsi51 #2251 hozzászólásaKPM vizsga az biztos. Érdeklődni kell a vizsgahelyen milyen követeményeknek kell megfelelni. Leírni és aláíratni velük nehogy vizsgán meggondolják magukat. Ahány hely annyi szokás. Egyébként nem veszélyes 2 éve csniáltuk mi is. Matricák, prizmák kellettek. Egy nyilatkozat, aki felszerelte hivatalosan. (lakatos, autószerelő stb.) Sok sikert hozzá!

Előzmény: Selvin #2796 hozzászólása


Ez 60x40x2esbol van. Semmi gond nincs vele.

Előzmény: tudatlan20 #73643 hozzászólásaItt ki is fejti a lényeget:

https://www.youtube.com/watch?v=CFxykSynAoM

Előzmény: Géza15 #2239 hozzászólásaSzia!

Ha van rá lehetőséged akkor megéri és nincs több problémád vele. Felénk például forgalmi elvétellel is járt már ez a mutatvány. Annyit meg nem ér kockáztatni. Vizsga előtt meg kell kérdezni milyen iratokra, dolgokra van szükség és semmi probléma csak be kell vinni vizsgára.

Előzmény: ..MZ/X.. #77914 hozzászólásaCsak a tudatlanok keverik össze a szezont a fazonnal, mint most én. smile lol
Köszönöm a segítséget és én kérek elnézést az értetlenkedésért!

Előzmény: Maszek Zs #77912 hozzászólásaKöszönöm. Erről volt már szó az előző hozzászólásokban is. Ezt még fel is dolgoztam valahogy.

Úgy látom a kérdésem nem volt teljesen egyértelmű.

A lényeg, hogy az 1 felsorolt bekötés és a 2 pontban említett bekötés között mi a különbség?
Az 1 ponthoz még kell a soroló vagy nyomás átvezető közcsavar is, ahogy olvastam. Ez ugyan úgy meg van a 2 lehetőségnél is?

Ez a közcsavar az össze fajta tömbhöz jó vagy van különböző méretekben is?

1,
Rakodó (P) ide a szivattyút kösd.
Rakodó (T) vissza a tartályba.
Rakodó (N) bele a gyáriba (P) ez a rajzon nem így van.
Gyári (T) vissza a tartályba.

2,
#77879 ..MZ/X.. 2022-01-21 14:16:47
Válasz Gumóka #77827. hozzászólására

T ágat a gyári tömb bemenetére kösd. Sorolni kell a kettőt, így a rakodó mindig működik, nem sz.pat a kúpos szelep ha vacakol. Ruszki tömb visszafolyása marad ahogy eddig volt.

Előzmény: ..MZ/X.. #77880 hozzászólásaA gyengébbek kedvéért, mint én.

Konkrétan erről lenne szó?
Tömb

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy John deere 7810es hogy boldogul Horsch Tiger 3MTvel?
Hajdú-Bihar megye, Debrecen környéke. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Előzmény: G Tomi #23986 hozzászólásaMegkaptam. Köszönöm!

Előzmény: G Tomi #23937 hozzászólásaSzia!

A rendeléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Utalás után mennyi időre küldték a csomagot?

Privátban tudunk valahogy beszélni?

Köszönöm.

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy a HL6002 és a HL6102 fixes pótkocsik miben különböznek? Milyen hosszúak?

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki vizsgáztatott e már olyan pótkocsit vontatásra, amelyiknek nem volt hátul a vonófejnek kialakítása?

Mezőgazdasági vontató és 2 pótkocsi hossza 22 méter lehet. Ebbe a 22 méterbe beletartozik a bálahordó keret túlnyúlása is? Vagy csak a pótkocsi hossza számít?

Valaki meg tudná mondani, hogy ezekre a kérdésekre hol kapok hivatalosan is választ? Hajdú-Bihar és Szabolcs megye környékén.

Előre is köszönöm.

Előzmény: Gabi 07 #75978 hozzászólásaJó lesz a link csak valamiért a vége nem látszik. Legalább is nekem működik.

Dupla klikk a klinkre és kijelöli a nem látszó részt is vagy a végét kell kiegészíten .pdf

De bemásolom én is hátha működik:


Link

Előzmény: medikus #1600 hozzászólásaSikerült megoldani a problémát?

Előzmény: medikus #1597 hozzászólásaKüldtem egy üzenetet, ha nem érkezett meg akkor egy e-mail címet kérnék.

Előzmény: medikus #1595 hozzászólásaÜdv,

Róla lenne szó? Mennyire sürgős?

Előzmény: picus #1009 hozzászólásaItt is erőltetik a 6 sort, de lehet látni, hogy nem oda való. Nagyon lassan lehet vele haladni. A 4 soros kombájn körbe szalad rajta, ha 6 soros adapter tempóját nézzük. Az igazi neki az 5 soros kukorica és a 4,5 méteres gabonaadapter. Legalább is itt ez a tapasztalat. De ha az árakat nézzük és kell a 6 sor akkor már a 108as is ott van és az biztosra viszi.

Előzmény: Lac83 #75799 hozzászólásaSzia!

Ahogy a többiek írják. Nagyobb gumi és a gumikat engedd fel vízzel. Nem húzza a tengelyt, csapágyakat csak fagy előtt ki kell engedni belőle a vizet.

Vagy, ha a jelenlegi gumik még jók akkor azokat felengedni vízzel próbának, de érezhetőnek kell lenni a különbségnek már úgy is.

Nálunk bevált ez a módszer.

Előzmény: Relsaca #1578, VMisi #1579 hozzászólásaKöszönöm a segítséget. Sajnos nincs hozzá javítókészlet, így marad a csere. Szerencsére sikerült aránylag baráti áron találni.

Előzmény: Gumóka #1575 hozzászólásaSajnos nincs hozzá felújító készlet vagy csak nekem nem sikerült találni. Több helyen is érdeklődtem. A traktoron lévő egy vezetékes fej enged a kis puca mellett. A pótkocsin lévő fejhez állítólag van alkatrész és a két vezetékeshez is.

Sziasztok!

A képen látható kapcsolófejhez keresek felújító készletet vagy a másik képen látható tömítést hol tudnám beszerezni esetleg gyártatni?

Előzmény: dnsv #1017 hozzászólásaKöszönöm a segítséget.

Előzmény: dnsv #1015 hozzászólása"Meg egy kis programozás kell a végére"
Itt milyen programozásra kell gondolni? Az AgriBus-Navi beállítására?

Az antenna TX kivezetését a bluetooth RX kivezetéséhez kell kötni? (TX-RX/RX-TX)

Nem vagyok annyira jártas a témában.

Előzmény: dnsv #1012 hozzászólásaSzia!

Olvasom ezt a sorvezetős beszélgetést és elkezdte piszkálni a fantáziám.

Mennyire pontos a sorvezető?

Milyen arduino szükséges hozzá? Pl.: Ez Arduino jó lehet?

Az arduino program letölthető valahonnan?

Köszönöm.

Előzmény: VMisi #7704 hozzászólásaVan akinek ez a típusú vetőgépe van és most cseréli mert egyenetlen volt mindig a kelés. Állítólag voltak kint nála "hozzáértő szakemberek", de nem tudták megállapítani mi lehet a probléma.
Nem lehet tudni mennyi a valóság alapja. Nem személyesen az illetőtől kaptam az információt és a mi tapasztalataink sem ezt támasztják alá.

Több területet vetettünk ugyanazzal a beállítással és vetőmaggal. Előtte lévő műveletek is teljesen megegyeznek. Mindenhol szép egyenletes a forgó, talajtípustól függetlenül kivéve ezt az egy táblát.

Most várunk hátha később kialakul az állomány.

Előzmény: Bárány #7697 hozzászólásaÉrdekes mert van ahol csak éppen került a magra föld. Vizes volt és nem tudta rendesen betakarni. Ott a minimális takarás ellenére is szépen kifejlődött a mag. Esetleg néhány helyen a vizes földet nagyon letömöríthette a kerék.

Válasz #7700 fexco hozzászólására

A vetést megelőző műveleteknél nem volt eltérés az eddigi évekhez képest. Igaz a szántás kicsit elhúzódott az időjárás miatt, de mindent igyekeztünk optimális körülmények között elvégezni.
Egyébként jogos az észrevétel.

Sziasztok!

Van egy régi sfoggia tárcsás, csoroszlyás, gumikerekes tömörítős (ami a soron megy, nem a v alakú kialakítás) vetőgépünk.

Vetés után a kukorica szépen egyenletesen bújt ki, de a napraforgó nem egyenletes. Néhány soron kisebb szakaszon nem bújt ki vagy most bújik, a többi helyen már szépen kint van. Kerestünk magot is. Volt ahol még ki sem volt csírázva és volt ahol ki volt. A mag az ott van a helyén.

Vetésmélység 5-6 cm. Tavaly mélyebbre került és nem volt vele gond. A vetési sebesség 6-7 km/h.

Valaki járt már így? Mi lehet a probléma? Hallottam olyat, hogy a sfoggia vetőgépek után egyenetlen a kelés. Több éve meg van a vetőgép és ekkora különbséget nem tapasztaltunk még.

Sziasztok!

Valakit jártas a nav online számlázójában a sztornó számla kiállításban és tudna is segíteni?

Előzmény: Berkó_ #829 hozzászólásaEsetleg itt is megéri rákérdezni.

https://mtealkatresz.hu/

Előzmény: broll79 #2160 hozzászólásaAkkor már nem is annyira egyszerű a dolog.

Miért van szükséged erre a keretre?

Mint2
Minta

Előzmény: broll79 #2157 hozzászólásaHajdú-Biharban vagyok. Kb 90km.
Ha gondolod beszéljük meg konréten mit szeretnél.
Valahol tudunk gyorsabban kommunikálni esetleg, képpel méretekkel?

Előzmény: broll79 #2150 hozzászólásaSzia.

Helyileg merre vagy? Mennyire sos?

Előzmény: csferri #1632 hozzászólásaSzia!

Esetleg abban tudnál segíteni, hogy a jelenlegi állás szerint az őstermelő adhat e bérbe traktort és munkaeszközeit vállalkozónak?

A szolgáltatásba belefér a gép kölcsönadás?

Sziasztok!

Kérni szeretnék krampos árakat ezekre a cikkszámokra:

- 1406125013

- 301306171

- R161288

- LA10431

A segítséget előre is köszönöm!

Előzmény: lala #1422 hozzászólásaSzia!

Itt is érdemes szétnézni. Én már rendeltem innen több dolgot. Levélre válaszolnak, segítőkészek.

https://www.drivers-seats.com/product-category/sears-seating/

Előzmény: agrogal #2059 hozzászólásaNem egyszerű ez a történet sem.
Az előző hszben kicsit látszik a levegő tartály. Mindent összehúztunk amennyire csak tudtunk és így éppen befér a konzol mögé. Az első hajtás kapcsolóba így is beleér de működik minden. A lényeg hogy éppen elfér. A kompresszorhoz kell csináltatni egy hidraulikatömlőt és kész is.

Előzmény: mitiii #2037 hozzászólásaÜdv.
Gondolom innen kaptam emailt. Sajnos nem tudok rá válaszolni.


A T a tartályba van visszakotve. A P az egyik hidraulika karra. A kar lenyomása után működik a joysztik.

Előzmény: vén cigány #561 hozzászólásaSzia!

Légyszíves adj egy elérhetőséget, ha aktuális még.

Előzmény: Slax #292 hozzászólásaKöszönöm!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Hirdetés
Műholdadatok a precíziós gazdálkodásban: komoly a tét +VIDEÓ
Műholdadatok a precíziós gazdálkodásban: komoly a tét +VIDEÓ
Ez a cég komplex rendszert kínál a gazdáknak.
Hirdetés
Így akadályozd meg a fertőzések terjedését a kalászosokban!
HW 80-11
HW 80-11

5.250.000 Ft

VADERSTAD TEMPO T6
VADERSTAD TEMPO T6

12.950.000 Ft

Claas Copilot TS GPS sorvezető
Claas Copilot TS GPS sorvezető

310.000 Ft

Mezőgazdasági munkát keresünk
Mezőgazdasági munkát keresünk

12.333.333 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]