Gázolaj árak 616 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 392.46 Ft USD 361.79 Ft CHF 410.68 Ft GBP 465.77 Ft

Fórum

Becenév: perdix
Csatlakozott: 2013-11-21 08:59:10
Utolsó belépés: 2024-02-13 22:08:14
Fórum hozzászólás: 169

Fórumhozzászólásai

Előzmény: envagyok2 #1644 hozzászólása


Elhajtottad volna???!!! Az a szomorú, hogy ezért a programért valakik nem kevés pénzt tettek zsebre. Én már nem idegelem magam ezen a szaron, eddig 0 forint előleget kaptam, háromszor ellenőriztek. Sajnos lesz ez még így se!!!

Előzmény: csuti0 #30172 hozzászólása


Az a mi szerencsénk, hogy a főméhész tanár úr irányítja az agráriumot.

Üdv mindenkinek! Megint elszomorít, hogy a gazdatársadalom ugrik egymás nyakának a jéger miatt! A hatásokról lehetne vitatkozni itt napestig...
Mióta is üzemel? Ez a hatodik éve. Ugye jól tudom?
Mondjuk tíz éve hány autógyár volt az országban? Egy darab, az is az ország határ mellett. Tudom...itt volt már az Audi is, csak akkor az még a győri gyárban nem sok kocsit szerelt össze. Továbbá az a gyár is az ország egyik sarkában található. Megépült a kecskeméti Merci gyár! Hol is található? Az ország közepén (Alföld)! Mióta is termel? Épül a debreceni BMW gyár. Hová is? Az Alföldre!
Utóbbi pár évben minden valamire való ipari létesítmény tetejét telerakták napelemmel...
Ne hogy azt higgyük, hogy "csak"a mezőgazdaság miatt lett létrehozva a jéger rendszer, dehogy , csak a mezőgazdaság volt az ürügy.
Persze az itt leírtaknak nincs kézzelfogható alapja, ez csak az én teóriám, ezzel senkinek nem kell egyet érteni. Én csak azt kérem ne egymás torkának essünk egy olyan dolog miatt amit önkényesen létrehoztak a gazdák "védelmére"m csak épp a véleményüket nem kérték ki. Szebb jövőt mindenkinek!

Ritkán szólok hozzá itt a dolgokhoz, de mostanában ami itt megy az több mint bosszantó!!! Hasutas nagyon jó előrejelzéseket szolgáltat nekünk (ingyen és bérmentve!). Erre ha picit téved, egyesek már bele is állnak...kérdezem ez mire jó? Más is szolgáltathat itt időjóslást, meg lehet mutatni. Hasutas azt mondta, a keleti országrészben -10 alá is süllyedhet a hőmérséklet, főként a hóval borított részeken. Szerintem nem azt írta, hogy pontosan ennyi meg ennyi fok lesz itt és itt. Akinek nem tetszik a prognózisa az ne olvassa!

Válasz Balázs. #22605 hozzászólásá
Csak Edinának mondtam, hogy nálam is volt ilyen időszak...dehogy tolizom. Magam vegyszerezem, bérbe meghúzatom és kész.smile biggrin

Előzmény: papp.edina.1314 #22590 hozzászólása


Kedves Edina!
Önhöz hasonlóan én is 7 ha -on gazdálkodom, ebből 1,5 ha rét a többi szántó. A gépparkot egy Belarus traktor képezi a hozzá való eszközökkel. Tudom miről ír kegyed, én is sokszor végeztem kézi munkát a területen, és minimál módban használtam a kemikáliákat. Én is tudom milyen az, ha napról napra tolja az ember a tulikapát és este nem tud aludni a fáradtságtól, vagy amikor kézzel leszór vödörből, 2 ha gabonát műtrágyával, mire végez vele földig ér a karja mint a gibbonnak.smile lolsmile wacko Tény, hogy így a növényekben kevesebb méreganyag marad, de megéri robotolni, ha 1-2 tonnás termést takarítunk be hektáronként? Mióta más módon használom a kemikáliákat, azóta 5-11 tonnás terméseredmények vannak kalászosból és kukoricából, de a repcével sem kell szégyenkeznem. Most már azt vallom a növény etetni kell, de nem kell túlzásba vinni, viszont permetezni annyit permetezek, amennyit muszáj, szerintem feleslegesen nem kell a vegyszerrel locsolni a növényeinket. Lehet a mezőgazdaságot hobbi szinten csinálni, de azért nem baj ha anyagi hasznunk is van belőle. Ha 8 tonnás búzát és 10 tonnás kukoricát termel az ember, jobb érzés tölti el mint amikor néhány zsákkal van a pótkocsin. Köszönöm, hogy elolvassa, ezzel természetesen nem befolyásolni akarom, mindenki úgy csinálja ahogy szeretné. Sikeres gazdálkodást kívánok!
Ui.: Egy kutatás elején tartok, amely szorosan kapcsolódik a mezőgazdasági termeléshez. Ennek a kutatásnak az alanya a szürke fogoly. Tudjuk, hogy ennek a madárnak a hazai állománya épp a mezőgazdaságban végbement változások miatt csökkent kritikus szintre, melyben nagy szerepe volt a megnövekedett vegyszer használatnak.

A legnagyobb hunyó az igen tisztelt kamara! Biztosan volt információjuk már a nyáron arról, hogy mi várható műtrágya fronton. Egy szót nem intéztek a gazdák felé, hogy vásároljatok, mert a télen többszöröse lesz az ár! Jaa, nekik az a lényeg, hogy az ősszel bezsebeljék a kamarai tagdíjat a semmiért, meg a kamarai nagyvezérek, jól elvannak az országgyűlésben. És akkor jönnek, hogy a Bige mennyire megkárosította a gazdákat. Amennyire a bige megkárosított bennünket, annyira a kamara is károsította a gazdákat.

Por száraz volt minden??? Hol volt ez Győr környékén? Igaz, hogy novemberben nem sok eső volt, de azért az év második felében itt Győr környékén is volt csapadék. augusztus: 125mm, szeptember:70mm, október:102mm, november:7mm, december:37mm eddig. Sajnos tavasszal nem esett amikor leginkább kellett volna.

Előzmény: Bigyófelügyelő #40947 hozzászólása


Szúnyog??? Az meg milyen jószág? Itt északnyugaton annyira kevés csapadék volt, hogy az idén még szúnyog sincs.

Rábaköz most is 1mm kapott.smile cursing
Január:24mm, Febr.:10mm, Márc.:32mm - ebből 28mm 6.-ig esett, Ápr.:3mm - 3x1, Május eddig 4x1mm. 2 hónapja nem volt említésre méltó csapadék!

Előzmény: Nyomasek Bobo #38720 hozzászólásaAbból a pamacsból kemény 1 mm lett Csorna mellett! Itt egész áprilisban 3 mm volt, de a május is hasonlóan folytatódik.smile madsmile madsmile mad

Rábaköz -6 fok!

Előzmény: andrea.nagy1028 #2962 hozzászólása


Gy-M-S megyében tudok megbízható helyet. Én is veszek onnan rendszeresen előnevelt csirkét.

Előzmény: Baqsy #4890 hozzászólása


Őstermelőként is tudsz bérmunkát végezni, de áfa körös adózónak kell lenned, és a nav-nál felkell vetetni a tevékenységi körödbe a bérmunka szolgáltatást.

Délutáni jég rendezkedett...kukoricák levele szalagokban, gabonák fekszenek a földön, repce teteje olyan fehér mintha dér lepte volna be.

Rábaközben éjjel csendesen 12mm, most heves zivatar borsónyi jéggel nem látom pntosan a mérőt, de 15-20mm között van benne.

Rábaközben éjfél óta intenzíven esik.smile thumbup

Előzmény: Sárközi Róbert #15 hozzászólása


Jól van. Az időjáráshoz képest, nagyon szép eredmény lett.smile thumbup Itt nálunk is érdeklődtek a tavaszi búza felől gazdatársak, van aki már több parcellába is vetett kukorica után.

Előzmény: Ares 826 #27188 hozzászólása


Az osztrákoknál megéri öntözni? Rendben van, hogy a gabonát ők sem öntözik, de azon kívül szinte mindent.

Előzmény: Sárközi Róbert #13 hozzászólása


Igazán szép.smile thumbup Majd a végeredmény is érdekelne.

Előzmény: csoppika #817 hozzászólása


Milyen az őszi árpád? Esetleg képed van róla?

Ma eddig 15mm.smile thumbupRábaköz

Előzmény: kori01 #4729 hozzászólása


Dolgozd bele a talajba, a nap nem haszon neki

Előzmény: csoppika #815 hozzászólása


Milyen az őszi árpád?

Előzmény: csoppika #813 hozzászólása


Nem titkos, de számít az?:)

Előzmény: csoppika #809 hozzászólása


Csorna mellett.:)

Előzmény: csoppika #806 hozzászólása


Megnézzem? Nem lakom messze hozzád.

Előzmény: csoppika #798 hozzászólása


Kicsit ritkának néz ki, de jó lenne élőben látni milyen is valójában.

Nálunk 45 cm- az átfagyott réteg, tavaly 10 cm volt ilyenkor.

Előzmény: .Richard. #4868 hozzászólása


Te Gabesz, nálad nehezebb ember nem kell, veled sem lehetne megegyezni az szent. Mindenkit szédítesz, hogy ezt vennél azt vennél...
Mondtam már mit szórjál...nem fogod megbánni!smile lol

Előzmény: perdix #4851 hozzászólása


Minek mondaná el? Ez a qrva laptop is olyan mint a Gabesz...értetlenkedik.

Előzmény: Gabesz 01 #4849 hozzászólása


Mratáskorinek mondaná el? Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja! Az eke beállítást is elmondtuk itt ezerszer mégis értetlenkedtél.
Én vetés után 200kg NaCl-t mindig szórok! A kombájn aratáskor megdöglik a terményben!

Előzmény: turbinyek #11416 hozzászólása


Siralmasak, meg a repcék is, ez a hideg idő nagyon nem jó nekik.

Előzmény: Maistro05 #261 hozzászólása


Sajnos messzebb már nem is lehetnénk egymástól. A chili egyébként nem kényes a paprikák közt, víz, tápanyag legyen neki, és a kártevőkre kell oda figyelni.
Mások nem akarnak ilyen kertészetivel foglalkozni ott a közeledben?

Előzmény: Maistro05 #255 hozzászólása


Az a gond, én a Rábaközben vagyok, nekünk kis tételért nem éri meg elmászkálni. Fél hektárról már lehet mennyiséget szedni egyszerre. Másokat nem érdekelné a chili. Hajdúdorog mennyire van tőled?

Előzmény: Maistro05 #252 hozzászólása


Megveszik az a sütőtököt? Chili paprikát nem termeltél még, az eladható. Ha kérdésed van írj nyugodtan.

Előzmény: laci92627 #2083 hozzászólása


Tudtommal postán küldik.

Előzmény: Sárközi Róbert #1 hozzászólása


2011-ben Mv. Vanek volt, 1,5 ha-on, 3,5tonna/hektár és a minősége is csak takarmány. Tavaly 1,2 hektáron Mv Karizma - ez járó búza, nem tipikus tavaszi - 4tonna/hektár mennyiség, a minőségét nem tudom, mert feletettem. A szemek kicsit megszorultak a korai melegben, pedig március elején sikerült elvetnem és a tápanyagot sem sajnáltam tőle. A helyén most őszi árpa van vetve, azon már most látszik, hogy a búza még hagyott neki kaját.:)

Első repcém. A kép még októberben készült.

Ja, bocsi...Rábaköz.

-9 fok, és most reggel esett 2cm hó!smile thumbup

Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak!

Előzmény: dr.T #8492 hozzászólása


Miről maradtam le? Megint itt okoskodik a Gáborunk?

Nem lehetne Fábiánházán megrendezni? Szántó bemutatóval egybekötve.smile biggrin

Előzmény: perdix #15490 hozzászólása


És másnak is lett ma számított összeg akiét én csinálom, de volt aki már 2 hete megkapta.

Előzmény: varga0327 #15482 hozzászólása


Ma lett számított összegem.

Előzmény: goda77 #15391 hozzászólása


Kíváncsi leszek, jövőre, hogy lesz...lehet októberben csipognak a telefonok. Most ráérnek, lehet velünk játszani, a tavasszal még nem lesznek választások.

Még egy megoldás van Gabesz! Fogod az ekét, becsomagolod, postán elküldöd nekem, én kipróbálom. Ha én sem tudom beállítani, akkor fogom a nagy Hiltit és szétvágom, leadom rossz vasba, az árát meg elmulatjuk az itteni fórumtársakkal, akik próbáltunk neked segíteni ebben a nyavalyás ekebeállításban. Ha nálam jól működik az ekéd, akkor jöhetsz érte a szürkével, oda-vissza csak 900km, az meg sem kottyan a szürkének!smile lol

Közeleg nov. 30.-a!!!

Előzmény: A.Gergő #8219 hozzászólása


Figyelj Gabi! Sör, bor, pálinka legyen, de jó fajta, meg a karácsonyi hízót áldozd be a fórumtársaknak, és meg lesz az az eke beállítás.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Akár 40 napos szárazság is jöhet. Mi lesz így velünk?
Akár 40 napos szárazság is jöhet. Mi lesz így velünk?
Ezt nemcsak a mezőgazdaság, hanem az élelmiszerellátásunk is bánhatja.
Ennyi ipari paradicsom teremhet az idén
Ennyi ipari paradicsom teremhet az idén
Az AMITOM helyzetjelentése.
Lindner BF 350 S - traktor
Lindner BF 350 S - traktor

2.500.000 Ft

Talajmaró 150 cm / Omikron S 1500
Talajmaró 150 cm / Omikron S 1500

623.700 Ft

Claas Axion 850 - traktor
Claas Axion 850 - traktor

16.500.000 Ft

Landini Vision 95 - traktor
Landini Vision 95 - traktor

8.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]