Elitjocko adatlapja

Becenév: Elitjocko
Csatlakozott: 2014-01-12 20:57:49
Utolsó belépés: 2021-08-27 20:34:09
Fórum hozzászólás: 543

Fórumhozzászólásai

Sziasztok gondoltam írok ide is, hátha van valaki, akit érdekel egy jó állapotú tz4k pótkocsi! Hirdetések között fent van!

Felújítás alatt van egy Amazone ZA-F vagy ZA-E műtrágyaszoró honnan lehetne hozzá beszerzni pár alkatrészt?
Krampon találtam hozzá cuccokat, de azon kívül máshol is kapni még?

Van egy eladó nsn pótkocsim kihasználatlanság miatt!
Új gumikkal, légfékkel, amihez elég egy autós kompresszor. Jó állapotban tető alatt tárolt! Papírjai nincsenek, de alvázszám, adattábla van, adásvételivel eladó !Ha valakit érdekel, küldök képeket, még nem hirdettem meg.Felújitásról hozzászólásaim között vannak képek!
Iá.200.000ft

Előzmény: erik18 #531 hozzászólásaGyári 68 lyukas tárcsával.
Fogaskerék 30-11 ha jól emlékszem!

Előzmény: gazda001 #528 hozzászólásaNem szoktunk semmi ilyet tenni.
Alapba kapta a műtrágyát, 220e körül vetettem spcvel.
Alap gyomirtás gardoprim plusszal, állományban 7 leveles korig meg dezormonnal vagy 2,4d aztán kultivátorozas.
Lábán száradva késő őszi betakaritással tavaly 58q/ha körül lett 17.6 vízzel

Előzmény: lakatos gabesz #2440 hozzászólásaIsmerősnek eltört a lapáttenegelye és hol ment, hol nem először ők is termosztátott cseréltek, de nem javult meg, majd utána vizpumpát..
MF7272

Előzmény: Nyomasek Bobo #528 hozzászólásaIgazából amiket látok mind olyan 10-20km kategória közé tartozik, mint írtad. Általában alváz táblája van, amin pár súly adat, meg talán az évjárata van feltűntetve , de külön papírt sehol sem fotóznak.
Nem ragaszkodom a műszakihoz, mivel évi 10 napot dolgozna kb., csak ha van lehetőség akkor le papíroznám, hogy a rendőr se cseszegesen..

Képbe került egy 2,5-3,5köbös szippantó vásárlása, ami csak víz szállítására lenne használva mint tartálykocsi lehet a szivattyú is lekerulne róla. Kérdésesm az lenne, hogy ezek az osztrákból be hozottak le műszakiztathatok vagy van valami jogszabály amire lehet hivatkozni?
Persze patika állapotban lenne vilagitassal átmenő fékkel stb..

Előzmény: határjáró #9419 hozzászólásaHát van olyan jó, mint lemken!
Mi most vettünk egyet használtan, és eddig nem bántuk meg sőt jelesre vizsgázott kukorica tarlon!
Nagyon elégedetek vagyunk vele, eddig könnyen boldogult vele a traktor és meglepően jól viszi(8.5-9.5km/h)!smile cool
Könnyű, nem egy nehéz vas! smile surrender
Mf5465 kverneland lm100

Előzmény: zoltan.almadi #35051 hozzászólásaHali
Nekünk 254-es van, szintén melegedett.. Csinálhatnál pár képet róla, hogy a 2 gépnek hasonló-e a hűtő kialakítása, mert lehet tudok rá megoldást adni!

Előzmény: Tomi81 #5597 hozzászólásaMelyik legyen gépről van szó?
Milyen szakaszoló van rajta?
Hasonló cipőben jár egyik ismerősöm..

Előzmény: csoppika #330 hozzászólásaHali
Én most rendeltem sok mindet eredeti cikkszam alapján a Dorker-től!
Ha valamiben tudok segíteni szólj, írj! smile cowboy

Érdeklődnék van-e valakinek tapasztalata Jcb3230 xtra traktorral, illetve P-tronic váltóval?

Érdeklődnék valaki használ-e automata bálagyüjtő pótkocsit pl.:Arcusin, hogy ezekkel naponta kb mennyi bála szedhető össze?
Tapasztalatok-vélemény minden érdekelne!smile surrender

Előzmény: Lacihunt84 #986 hozzászólásaItt a helyi cég csinálta gabona(kukorica, búza, árpa, tritikum stb..) kultúrában 70 l/ha vízzel gyomirtó, gomba, rovarölő..vegyszer rendes mennyiségben, a víz, ami kell pluszba az meg a harmatból adódik.
Igazából mások tapasztalataira is kíváncsi lennék, de itt ez a technológia jól működött!

Érdeklődnék van-e itt olyan gazda, aki éjszaka csinálja a növény védelmet?
Éjszaka permetez kisebb víz mennyiséggel? smile surrendersmile surrender

Előzmény: benceors #135 hozzászólásaNekünk van megoldásunk a melegedésre és nem kell levenni a motorháztetőt, ha gondolod le fényképezem és megmutatom, ha érdekel!

Előzmény: dani 1980 #33358 hozzászólásaHelló!
Persze, emailban át tudom küldeni, ha jó
úgy? smile surrendersmile surrender

Előzmény: Szabolcs80 #883 hozzászólásaKavicsos talajon az Antonella 2x1,5q nitrogént, 1 gyomirtót, meg fele kapott gombaölött, 60q átlag ez a jó átlag, ha még kapott volna rendesen akkor milyen lenne!?smile hammer

Előzmény: Gokartos. #622 hozzászólásaBiztos vannak még páran így!
Az Audi,Opel és társai, miért nem fizet többet,hisz rengeteg adókedvezményt kapnak az államtól, de mivel sokan hajlandóak 150-180e 3 műszakot bevállalni, így nem emelnek, pedig megtehetnék!

Előzmény: a2457 #620 hozzászólásaAkkor ugyanígy kellene a maszek kamionos cégeknél is pedálozni, mert ott is hasonló a helyzet, meg szerintem sok maszeknális így van nem csak a mezőgazdaságban!

Előzmény: csoppika #618 hozzászólásaPontosan!
Családi gazdaság mindenki dolgozik, nem csak az alkalmazottak, jó légkör, jó gépek, igaz van elvárás is,de tudom miért hajtok,miért dolgozom! A lényeg úgyis az, hogy a legvégén mi-mennyi kerül a kezembe, mert úgyis arra lehet csak alapozni a jövőt!

Fiatal vagyok! Keresek, ammenyit keresek, bejelentve be vagyok igaz minimálra, de szerintem, mint a fiatalok többségét az érdekli, hogy mennyi kerül a kezébe, mert valljuk be 100ezer forintos fizetésből nem lehet házat építeni! Lehet pedálozni, hogy mindenki hivatalossan dolgoztason, de akkor be kell menni egy gyárba 3 műszakba...smile hammersmile hammer

Lezáró hengernek ki milyen hengert ajánlana?
Vegyes talajon lenne használva!

Sos!
Olyan kérdésem lenne nitroszol feles hígitásban menne 200 l/ha dózisban. Kellene-e állitanom a nyomáson, ha most normál vegyszerezénél 220 l/ha meg a gép?
Normál 4-es fuvokával!

Előzmény: Bencsiki #32365 hozzászólása


Igen ilyen is van itthon, meg rendes nagy merev hajtot szárral ugyan ilyen véggel mikor melyik van kéznél épp.. :-)

Előzmény: Bencsiki #32361 hozzászólásaNálunk MTZ első kardánnál ugyan ez a szitu, viszont nekünk 2 zsirzonk van az egyik normál a másik neki nyomós, és ez fér be a keresztekhez, ezzel zsírozuk őket!

Előzmény: atisgyulai #848 hozzászólásaSebesség szenzor csatlakozás?

Előzmény: Bencsiki #32248 hozzászólása


Miért idegenkedtek, szidjátok, annyira a Kínai gépeket?
Azzal egyetértek,hogy 400e nem vettem volna marót!

Előzmény: Gergo87 #626 hozzászólásaSzia nekünk már az új van, voltak itt nézni szölősök, akik egy ilyen géppel 50 ha művelnek és mellé nézték ezt másiknak!

Lehet kicsit off, de néztem a témákat és azok hallottak voltak, így gondoltam itt kérdezem meg, hogy van-e itt valakinek EO rakodója?
A talpaló munkahenger útja érdekelne, ha valaki megtudna mondani!smile surrendersmile confused

Olvasom itt a hozzászólásokat és minden igaz Győrre nem lehet át menni rajta, mert valahol tuti kivagyunk tiltva! Nagy gépre vissza térve mindenki inkább 8r-t vesz, mert azzal lehet közlekedni! Egy versatilrol tudok Nagyszentjánoson, de azzal közlekedés rémálom , mert egyszerűen nincsen olyan út, ahol nyugodtan haladhatna, Lexionnal 800 papucsokkal is öröm át menni a városon főleg csúcs időben! Helybeli zrt-nél van 4m-s rapid, de csak szigoruan földutakon halad, mert közúton veszélyes, meg nem férni el vele!smile thumbdown

Előzmény: karesz53 #84 hozzászólásaHelló! Nekünk Mahindra 254-es van ugyan az, mint az FS 254, Champion 208-as szűrőtt használunk 1000ft körül van autós boltba!

Előzmény: ND #31538 hozzászólásaFoton Lovol TB504 kinai traki, de en csak kis New Hollandnak hívom, mert a belseje nagyon hasonló!smile cowboy

Új szerzemény!smile thumbup
Tegnap meg is volt a próbája, könnyedén viszi a traktor, pedig azt gondoltuk, lehet nagy lesz neki!smile whistling
1
2

Előzmény: Mf-es? #25 hozzászólásaIsmerős nem régen csinaltattot az 9t mbp-re új rudat! Meg kerdezhetem, hogy merre, ha gondolod!

Előzmény: Sárközi Róbert #393 hozzászólásaRendben, előre is köszönöm!

Előzmény: Sárközi Róbert #389 hozzászólásaKėpet tudnál róla csinálni, hogy van megoldva?smile surrender

Előzmény: Gyurkesz1 #376 hozzászólásaHali, nekünk saxonia A201-es (3m 25soros) vetogepunk van, annak az oldalan 35 van irva tehát ha lenne kurbli akkor azzal 35-t kellene forgatni, a keréken pedig 17,5 felett kell forgatni!

Előzmény: Józsi074 #30748 hozzászólásaIgen 25Le-s, de lehet többet tud, motorja 1600cm3-is!
Az ekéröl annyit, hogy rossz vas árban vettük(10000ft) és úgy újítottuk fel!
Az alváza voogel ekéjé, illetve az ekefej törzsek is, az ekevesak azok pln ekevasak "méretre" vágva ezek rajta voltak, a kormánylemezek bagodi 25/25-s kormánylemezek ezeket kellett venni(kb.28000ft), a beforgatok pedig IH eke beforgatói ezek is rajta voltak, az ekenádak meg lapos vasból lettek csinálva. Az egész szét lett szedve apróra, aztán újra össze rakva, némi módosítással, hogy lehesen buktatni az eke fejeket, meg a kereket kellett fel perselyezni tartójat vissza hegeszteni. Végül kapott egy festést ez került még pár ezer forintba és olyan, mint az új! Fogásszélessége kb.55-60cm mivel 2x30-as, mélységre meg 22-25cm között szokott menni, egy hátránya van, hogy nem nyírocsapos!

Előzmény: egymotoros #30784 hozzászólásaMi a Mahindrával(25Le) 140cm-es tárcsát húzunk kb.300-350kg között mozoghat a súlya, mert picit emelgeti a gép orrát, igaz nincs lesúlyozva , mert kb. 1,5t a gép össztömege, de kényelmesen viszi változó talajon!smile thumbup

Előzmény: giriczmp1 #30735 hozzászólásaHárom traktor van:

1. Belarus952
2. Foton Lovol 504
3. Mahindra 254

Előzmény: pepitamotors1984 #30728 hozzászólásaVan csak éppen nem tartózkodott itthon a 952-es Mtz!

Gondoltam megosztom veletek, hogy bővült a géppark, igaz nem japán, de remélem beválik!
Foton Lovol 504
1
Pár kép szántásból 3,5ha szántotunk meg kb. 2 nap alatt, fogyasztásra meg kb.55-60liter!
2
3

Előzmény: Balázs1994 #30630 hozzászólása"Gagyi" kínai traktorunkba 750 óra alatt 3 db szimeringet kellett cserélni meg pár db bìztositėkot, szerintem nem is olyan rossz arány!

Nagyjából elkészült az ágaprító, még hiányzik róla a lendkerék, és egy védőkorlát!smile cowboy
1
2

Előzmény: 74 Misi #30048 hozzászólásaHárom tengelyes, az alsón behajt, és úgy hajtja a másik kettő tengelyt. Az alsó tengelyen van a lendkerék is, bár azon idővel lehet módosítunl, de most jó!smile cowboy

Előzmény: 74 Misi #30046 hozzászólásaIgen, nagyjából elkészült az is, és már fejben a műtrágya adagoló is kezd össze állni!smile wink
Az ágaprító is készülget, használva volt már jól dolgozik, ifa lendkerék van rajta (kb.:45kg), a héten remélhetőleg össze áll majd az is!


Ha érdekel dobok, majd róluk képeket hátha valaki kedvet kap a megépítésükhöz!smile surrender

Az eke felújítva várja az őszt!smile cowboysmile thumbup
2
1
3

Előzmény: AGROKID #29802 hozzászólása
Akkor nálad bevált ez a széria, vagy miért döntöttel megint mellettük? smile surrender
Igazából szeretnék minél több információt megtudni a nagyobb Le-s japán traktorokról, mert gondolkodunk egy nagyobb traktor beszerzésén!(40-60Le)

Cikkajánló


Tritikálé: tudjunk meg többet és vegyük elő az elfeledett eredményeket!
Tritikálé: tudjunk meg többet és vegyük elő az elfeledett eredményeket!
A tritikálé figyelmet érdemlő takarmány- és élelmiszernövényünk, de keveset...
Határ a csillagos ég? – A világpiaci gabonaárak tovább emelkednek
Határ a csillagos ég? – A világpiaci gabonaárak tovább emelkednek
A búzaárak a hamburgi kikötőben elérték a tonnánkénti 250 eurót.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Metszèst vállalok
Metszèst vállalok

124 Ft

Utánfutó Eladó!!
Utánfutó Eladó!!

110.000 Ft

Tárcsa eladó
Tárcsa eladó

280.000 Ft

Amazone Cenius 3002
Amazone Cenius 3002

3.199.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2021 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]