Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 615 Ft EUR 392.77 Ft USD 363.64 Ft CHF 411.35 Ft GBP 458.72 Ft

Fórum

Becenév: Gatti
Csatlakozott: 2014-07-20 16:39:10
Utolsó belépés: 2023-02-27 15:38:45
Fórum hozzászólás: 4051

Fórumhozzászólásai

Előzmény: hasutas1 #59022 hozzászólásaViszont ilyen melegben elég egy omega blokk és kisül minden. Bízzunk benne hogy csapadékos nyár lesz.

Előzmény: hasutas1 #59018 hozzászólásaIgen, több zivatar is lenne, már ha lesz elég nedvesség. Mert egy száraz légkörbe hiába jönnének frontok. Egyébként én nem bánom a meleget, csak legyen mellé csapadék is.

Előzmény: .Richard. #59015 hozzászólásaCsak tavaly az el nino uralkodott de idén újra la nina lesz mint 2 éve.
Amúgy ezeknek a váltakozása is felgyorsult, eddig 3-4 évente váltottak egymást.

Előzmény: cimbike. #59012 hozzászólásaValószínűleg forró nyárra készülhetünk, sok hőhullámmal, mint manapság a franciáknál. Remélem azért zivatarok lesznek majd.

Persze ezekkel óvatosan kell bánni, de nagy esély van idén forró nyárra.

La Nina: Spanyolok felett igen erős alacsony nyomású rendszereket vár a nyárra, ez pedig tudjuk mit jelent. Előoldalon felénk sokkal inkább feltudja kapni a forró levegőt igy igazi forroság is jöhet többszörösen.

Továbbra se biztató a helyzet.
2 méteren

és a magasban

Előzmény: hasutas1 #59003 hozzászólásaElőzmény: nferry #58998 hozzászólásaMárcius 15 körül mutat hidegbetorest de az még messze van.

Előzmény: Zoli1437 #58988 hozzászólásaKorai sárgabarack?
Nekem a bergeron még nem pattant meg.

Előzmény: colizoli #58984 hozzászólásaNem csak a barack, felénk már minden megindult. Ha lesz még fagy akkor lehet semmilyen gyümölcs nem lesz.

Előzmény: RARGAkèny #24452 hozzászólásaígy van, ha nincs eső akkor fölösleges szórni.

Jelenleg ilyen a búza, eddig semmi műtrágyát nem kapott.

Előzmény: F. Bálint #58976 hozzászólásaAz legalább felszívódik, a szilárd műtrágya most nagyon bizonytalan erre keleten.

Előzmény: F. Bálint #58973 hozzászólásaMeg lehet próbálni, de én nem kockáztatok. Nagyon bizonytalan mennyi fog esni. Legalább 6-7mm kéne hogy ne maradjon a föld tetején.
Jövő héttől újra szélesebb napos idő jöhet.

Előzmény: termelo #141 hozzászólása


Hiába ha egyik szomszéd se csinálja, vagy akár a környéken nagyon kevesen. Ha ott már nem lesz mit enni, jönnek át a másikra. Egyszerűen túl sok van, esetleg úgy lehet írtani őket ha mindenki csinálná, de akkor is ott vannak még a nem művelt területek.

Előzmény: termelo #139 hozzászólásaLehet jobb ha idén nem is költünk a gabonákra, csak amit nagyon muszáj. Lehet úgyis tarra lesznek rágva júliusig, volt már ilyen.

Úgy látom továbbra se érdemes felénk műtrágyát szórni, március 2 ig összesen 2 mm jósolnak.

Előzmény: Zoli1437 #1767 hozzászólásaValamint szerintem talahőn is tudnak nézni, azzal pedig sok midnenre rá lehet jönni. pl (milyen a talaj takarás, mikor volt bolygatva a föld.)

Előzmény: Zoli1437 #1767 hozzászólása


Felénk minden évre van.

Előzmény: Pont #1764 hozzászólásaJa értem.
Bár nekem meparon minden évről van fénykép.

Előzmény: Zoli1437 #1759 hozzászólásaElég gyengusz a minőség. Egy meparon simán látni még a kerék nyomokat is.
Szerintem ilyen képeket nézhetnek, amin látszik az is hogy jártál e a tablaban pl permetezni.

Előzmény: Zetoros Gyerök #1996 hozzászólásaPermetezéskor is szoktam, valamint amalgerol is megy mellé. Így mindig szép haragos zöldek a levelei :)

Előzmény: Zetoros Gyerök #1994 hozzászólásaItthon én is azt szórom a tövére tavasszal :D
Bár most ősszel kapott npk-t is.

Előzmény: Praetor #2407 hozzászólásaMár régóta rengeteg videó van róla a neten. De nem csak spanyol árút hanem több ország áruját is fosztogatják. pl lengyelekét is.

Előzmény: hasutas1 #58952 hozzászólása


Azért az utóbbi éveket nézve akkor volt nagyon forró és szárazabb nyár amikor a la nina éve volt. Nem feltétlenül az összesben, de sokkal több az esélye a forró száraz nyárnak a la nina években.
Legalábbis erre az Alföldön, mert Dunántúlon azért minden évben esik elégséges eső :)

Ajjaj smile crying

????Nyárra La Niña váltja fel a most még erős El Niñot, remélhetőleg nem hoz a 2022-eshez hasonló aszályos nyarat????

Előzmény: hasutas1 #58949 hozzászólásaMegint a Tisza volt a választóvonal smile rolleyes
Szépen kirajzolódik a nyomvonala.

Előzmény: atisgyulai #58931 hozzászólásaKívánom hogy kapjatok sok esőt smile thumbupcool

Én megvárom a márciust, úgyis idén is csak 2q pétit kap mint tavaly. Majd permetezéskor egy kis lombtrágya és kifújt. Tavaly így is jó eredményt értem el, valamint félek a pockoktól is hogy felzabálnak mindent aratásra.

Kíváncsi vagyok hányan indultak meg az Alföldön műtrágyázni. Jelenleg 3-4mm nél nem várható több csak szél. Aki elszórta keleten, az lehet kárba fog menni.

Előzmény: hashtag #2328 hozzászólásaCsak akkor drasztikusan drágulna ott is az élelmiszer. Mivel hiába hozzák külföldről, kevesebb jut akkor majd másnak. Szóval élelmiszert muszáj termelni minden négyzetméteren hogy ennyi embernek biztonságosan elég legyen. Az látszik hogy máshol nincs annyira lenyomva a felvásárlási ár csak inkább felénk, ez is azt jelzi hogy a világon kéne a kaja.

Találtam egy régi videót, gondoltam megosztom veletek mert nem mindennap látni hasonlót. 2014 be készült akkor is hatalmas pocok invázió volt felénk. Ekkor a táblák 80-90% a megsemmisült, olyanok voltak a földek mint ahol elment már a kombájn. Ez a terület nem a mi földünk de attól 10km-re van. A miénk se volt sokkal jobb, mint ahogy a többieké se.
Remélem idén nem járunk megint így.

videó

Előzmény: Anyacica #4997 hozzászólásaGondolom azért mert akkor az itthoni feldolgozóknak se lenne ilyen olcsó. Nekik ez a jó hogy sok van és nagyon olcsón jutnak hozzá, így hatalmasat kaszálnak.

Előzmény: hasutas1 #58896 hozzászólásaMajd márciusban smile crying
Bár remélem akkor már nem tér vissza a tél mert így is előre van minden növény.

Előzmény: Gumóka #85913 hozzászólásaKöszi az infókat! :)

Előzmény: medikus #85911 hozzászólásaTudom, ezért is kérdezem hogy kb kinek melyik vált be? :D egyébként a miénk nem nagyon folyat, inkább a hirdaulika olaj csepeg :D

Sziasztok!

Ki milyen hajtómű olajat ajánlana mtz-80 asba?(1977gyártmány)
Valamint honnan érdemes beszerezni?
Valamint a motorolaj is esedékes lesz, abból milyet szoktatok bele rakni? Melyik márka/típus vált be legjobban?

Előzmény: cimbike. #5811 hozzászólásaÉs szerinted azokét nem viszi el a szél? Mostanság nem volt csapadék csak szél, jövőhéten végig szelet mond esetleg utána egy kis csapadék lehet, de még az se biztos. Ma néztem a határt, annyit szárított a napos idő+szél hogy simán lehetne menni szórni. De ki az a hülye aki ilyenkor szór műtrágyát? Pont ezekben az években kell nagyon okosan gondolkozni és nem ész nélkül szórni.
Amíg 50 ezerért volt a péti és jó gabona árak votlak akkor mind1 volt hogy az első adag mondjuk csak 50% ig hasznosul, de ezekben a kritikus években nagyon meg kell gondolni mit csinálunk, bár akinek bírja a pénztárcája smile tonguep

Úgy néz ki lesz itt még tél.
Feb 19.-től, Feb 26.-ig.
2 méteres hőmérsékleti anomália. (Az átlaghoz képest az eltérés, tehát a fehér az átlagos február. Minél pirosabb annál melegebb, minél kékebb annál hidegebb az átlagostól.)

Előzmény: Sylva #5771 hozzászólásaRáér az márciusban, mi mindig akörül szórjuk és jó termések vannak.

Erős gép smile rolleyes

https://www.tiktok.com/@oliviertrillaud/video/7328312810117582113?_r=1&_t=8jM77Z7Gfyb&social_sharing=1

Előzmény: Pont #2254 hozzászólásaEz csak a Dunántúlra igaz. Mert itt keleten alig termett valami az aszály miatt, hiába voltak jó árak. Szóval az Alföld 1 év hátránnyal van a nyugati országrészhez képest, ami nagy különbség.

Milyen csicsásak ezek a traktorok smile sweatdrop

Link

Egyelőre úgy néz ki nem lesz hideg, az átlagostól melegebb idők lesznek:

Ha a 80 as MTZ-be nem mér a fordulatszámmérő, akkor hol keressem a hibát? Egyik napról a másikra nem mért, biztosítékok mind jók.

Idén kell csinálni nitrát jelentést is? Vagy elég az ami az online gazdálkodási naplóba van?

Előzmény: Ohaza63 #47 hozzászólásaÉn nagyon jól tudom ezeket, de úgyse tudunk ellene tenni. Ezek úgyse fognak addig nyugodni amíg az egész ország nem lesz az övéké. Onnastól pedig már nem lesz visszaút, esetleg ha egy jövőbeli kormány államosítana újra mindent, de szerintem ilyen már nem lesz, max egy nagy háború ahol minden újra lesz osztva.

Viszont az alkalmazottait elég jól jutalmazza Lőrinc. Após a Tiszapüspöki kukorica feldolgozóba van ( ugye az is az övé), és minden évben év végén plusz pénzt és hatalmas ajándékcsomagot kapnak.(bor, húsok, sonkák, sütemények és egyebek.)
De bátyám is megerősítette mert ő pedig Debrecenbe van az MVM földgáznál. Mivel most már a térségük villamos energiába is hozzá tartozik ezért nekik már 50% os áron jár az áram (elvileg ott minden dolgozónak, ő irodán van számláz).
Szóval a saját dolgozóit elég jól ellátja és megbecsüli, igaz annó állami cégbe lehetett legjobban keresni :D Most nem tudom hogy van de pl haver a MÁV-nál irodán sokkal jobban keres mint annó a bankba ami azért sokat elmond.

Előzmény: Gatti #31 hozzászólásaVagyis tavalyi évben

Felénk idén 2 nagy napelem park is létesült a határban, egyik olyan 8 másik kb 10 hektáron fekszik, a várostól kb 2-3 km re. Az egyik pár táblára van a földünktől, annak annyi az előnye hogy szépen kikövezték a földutat.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Mit érdemes tudni a drónos kijuttatás kérelmezéséről?
Mit érdemes tudni a drónos kijuttatás kérelmezéséről?
A Nébih összegyűjtötte a legfontosabb ismereteket.
Támogatott tartalom
Milliárdokról van szó: a jövőben is támogatják a kertészeti növénytermesztést
Deutz-Fahr SM 5.28 (Vicon) Diszkes Kasza
Deutz-Fahr SM 5.28 (Vicon) Diszkes Kasza

1.580.000 Ft

Mangalica hízók
Mangalica hízók

1.000 Ft

Szállitó tartály  7.m3
Szállitó tartály 7.m3

700.000 Ft

Mchale V660 körbálázó 2013 évj szecskázós mtz csere érdekel
Mchale V660 körbálázó 2013 évj...

10.750.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]