Gázolaj 684 Ft Benzin 627 Ft EUR 394.79 Ft USD 369.14 Ft CHF 398.72 Ft GBP 442.28 Ft

Fórum

Becenév: Tommy 7#
Csatlakozott: 2008-12-01 10:16:39
Utolsó belépés: 2022-02-22 15:35:04
Fórum hozzászólás: 233

Fórumhozzászólásai

udv kollégák egy olyan kerdes szeretnék feltenni a káposztának mi a vetésforgo ideje évente valtani kel a teruletet vagy 3evente? mostvagyok olyan helyzetben hogy ugyanoda szeretnem tenni ahol tavaly is volt! csak hogy azt nemtudom hogy nem e kavar be a teruletalapuba meg a kocsonos megfeleltetésbe!?

vakargassák a pö..üket nem tudnak egy értelmes árat kínálni! akinek volt egy kevés alma már az is a földön rohad! lesz még itt meglepetés mennyiseggel kapcsolatban

Előzmény: N.. Tamás #2546 hozzászólásaszerintem nem tud többet az alma! az már kevés hogy jön a tavasz szépen virágba van az egész és de szép utánna jön a fagy letakarítja a fél termést! ennek ellenére ugyan ugy kel permetezni mintha misem történt volna! jön a betakarítás és akkor meg elhuzzák a paraszt száját! hát lesz ez még így se!!! nagyon sokat kiszedtek már tavaly is!! és akkor a kézi munkárol meg ne is beszéljek azt hallom 1200ft orabér melett még ki is kel nyalni a picsáját az alkalmazottnak! annak nem marad semmije aki egész évben csinálja!ja de megmarad a gyümölcsös csinálhatja jövőre is!!! kukoricába ha ugyas vagyok és az időjárás is kicsit kedvez megduplázom a befektett pénz! almásba 5évbe talán van egy jo év!! de ez minden kertészeti kulturára igaz!!

mi 50ft alatt nem szedünk almát!! nem is nagyon van mit szedni! nincs is aki szedje!! ugy gondolom jo kis kukorica lesz az alma helyén jövőre azt meg megoldom egymagam!!

Előzmény: apuci #222 hozzászólása


smile thumbupsmile surrender

üdv expresz toleráns napraforgonál Sumiko! granstarral valaki probálkozott már? elvileg ugyan az a hatóanyag mint az expressnél

Előzmény: kis Zombi #222 hozzászólásavalóban a szürő volt! de nem maga a szurő volt elrakodva azt kitakaritottam vanem van benne egy szelep és az baszakodott!!

udv kollegák egy kis segítséget szeretnék kérni! adott egy sae turbmatic defender permetező! a gépet most vásároltam a lényag az hogy nincs nyomás! ha a nyomás szabályzót kapcsolgatom az ora felugrik 50bar ra is! de ha kiteszem a nyomás szorófejre akkor teljesen visszaesik a nyomás ha féloldalon van akkor 10bar! ki mit javasol mihez nyuljunk először?

kikel probázni azért szezon előtt! minden mega conspeed szurkehajtómüves a lexionoké meg zöld! mi egy lexionét már alakitottunk megára és magasabb fordulaton jár! egy nas asztalnál azért szerintem nem számit az a fordulat eltérés! a lexionon kapásbol az ferdén az ékszíjtárcsa 5cm nagyobb a megához képes! de kikel probázni ha szépen dolgozik leveri a szárat akkor nincs baj! azt tudom itt egy kollega kombájncserével adaptert is cserélt a felfogatás és áttétel végett!!

Előzmény: B.laca #3510 hozzászólásaMEGAjé volt a fixes conspeed ha jol látom!
szerintem a szurke hajtómüvet is cserélni kel az asztalon mert a lexionak az asztalhajto tengelye alacsonyabb fordulaton jár! nem lesz meg a fordulat!!!

a 400asrol 1-2 lekapod a fedelet de akár a váltót is! belenézel és látod mi történik!! ennél olyan nincs!!! kicsit tulbonyolították!!

de ezekszerint még így nemjárt senki! vagy nem vette észre!!!:)

Előzmény: Claastra. #89 hozzászólása

persze hogy értem! amit nem az az hogy hová tunik a hajtóműolaj és miért van a hydrotartályba annyival több:)


sehol semmi nem folyik az látszana rögtön tapad hozzá a por!

sajnos nem! a ferdet mindig középtájt hagyom! gondoltam énis a folyadék tágulásra de az máskor is meleg nem csak most mikor kint 40fok van!:) holnap axiálos mester hátha mond valami okosat! régen nekunkis 106dominator áttolta a váltoba a Jd is ! azért értetlenkedek énis! de a váltonál vannak dugatyuk is ugy az elektromos válto miatt annyira nemlátom átt sajnos hogy mukodik de van a válton sajnos vezetékkötegtöl a jeladon keresztül a mágnesszelepig minden! nagy faszság volt hogy nemhagyták meg manuálisra mindig ettöl féltem!

3-4literrel tulvolt öntve hogy szoval az!és a hydrotartályba meg kb annyival több! de nemhabzik meg semmi! még azis lehet hülyeséget beszélek! de a váltoba 4el kevesebb a hidroba 4el több!

ez az érdekes hogy forditva szokott lenni! és akkor most mihez kel nyulni!

még ami feltunt!mikor kivettem a szintellenörzött a válton eröteljes vákum volt a váltóházba!!

kombájn jön megy teszi a dolgát nincs hiba váltásnál se! olyan dombokat vágtam keze lába járt nem gyengélkedik! csak most ez feltünt!

Előzmény: Vinkó75 #75 hozzászólásakicsit bonyolult a helyzet ! szezon elött ugye olajszint ellenörzés! azt ajánlották hogy öntsem tul 3literrel kenje a bordeshüvelyt is ami összeköti a hidrot a váltóval! na most szezon vége fujatom le a gépet és feltünt hogy hydraulika tartály uveges szintellenörző fullon van- holott a piros és zöld vonal között állt közepes ferdeállásnál! elöször azt hittem a főhalytómüböl vette ki de ott rendbe minden! és akkor gondolkodtam hogy hova megy még a hidraulika! és ugye elektromos váltó! megnéztem a váltoolaj szintet szintelenörzö csavar alatt van 1 centivel holott tulvolt ontve 3-4literrel ! és most nem tudom mivan!

üdv kollégák! 500 tipusu lexionnál tapasztalt valaki olyat hogy kiveszi a váltóbolt a hajtómüolajat és feltolja a hydro tartályba?

Előzmény: Büresz #3400 hozzászólása6.6os cat motor 13-15liter kalászban kukiban 15-20 a mega nálunk is 10alatt vágja a kalászost!nagyon sok kümöbség van a 4-500as lexi között (szalmalazító,szecskázó,elektromos váltó,rostaállítás) valaminek ugy gondolom van előnye de valami hátrány! venni kell egy jo 204est a 208mellé az om366la mercimotornál nincs jobb egyszerübb és gazdaságosabb!

üdv nekem is adengoval lenne egy kérdésem! most kezd bujkálni a kuki a hétre mondja az esőt! ki lehet ilyenkor fujni vagy várjam meg mig kibujkál a kuki 2-3levelesig?

Előzmény: szanberg #3205 hozzászólásamegának vonulással mindennel 16-18literrel tudtam számolni (volt 140q kuki is de végig 100felett sokszor sülyedös talaj) lexinek ugyanitt meg 20literrel! tavalyelőtt ugyan ez a felállás mega 13 lexi 15liter!

https://www.youtube.com/watch?v=KqRMKFM-t9Y&t=72s
mega204 vs lexion 520 végig 100q feletti kukoricába! ugyan az a müszak mega 18ha lexi 26ha

https://www.youtube.com/watch?v=KqRMKFM-t9Y&t=72s

Előzmény: jozef19 #39 hozzászólásaismerem a lexiont anno nézegettem valoban 2000évj

Előzmény: .Feco. #2939 hozzászólásaén csak azt írtam amit mondott! maszekba meg sem akarta csinálni a magyarosítást mert van egy sorozat szám a cebisen! és az enyém nem szerepelt valami listán! mondta ha elbassza az axial válalja a felelöséget! ha meg belegondolok a laptopon lévő szoftver egy internetkapcsolattal igencsak csak tudja mennyi az idő! de lehet hülyeséget beszélek!

Előzmény: Claaastra #2896 hozzászólása22ezerért magyarosította az axial a leximet teljesen hivatalosan! kérdeztem diszkréten én is a szervizestöl hogy mi van az üzemöra mokolással! azt mondta nem tud belenyulni!valami kodot kel kérni a claastol ami a laptopon 1oráig engedné a változtatást de meg kel fogalmazni nekik miért kel a kod! álltalába cebiscserénél szokták visszaállítani a valos üzemorát! ez volt a válasz!

Előszállási Lexion ?

Előzmény: Szeni #329 hozzászólásaszerintem az egyik legjobb asztal! csak vannak dolgok amire oda kell figyelni mint mindegyik másnál! roppant egyszerű és könnyen szerelhető na meg könnyü! sima hajtómű olaj nem kel bele sürű!

nagyon jók a megák 360asrol nem tudok mondani semit de a régi megák még most is megállják a helyüket mindenhol! nem véletlenul tartják az árukat! a conspeednek érdemes lehuzgálni a töröhengereket mert hátulrol behullik a szemét és gyönyörüen kikoptatja az aluházat! ez egy igen gyenge pontja!

18ft ot hallottam ma Vaján! elfér még a fán! Nincs alma a kereskedők nagyot szeretnének szakítani! aki dolgozik az meg egyenlőrre ezzel az árral nem jön ki 0-ra! hullik róla rendesen de inkább rohadjon oda!

egyszerű nem kell szedni! ez azért nem annyira időhöz kötött mint a meggy! csak annyi kellene hogy nem szedné senki vagy 3hétig! rögtön mást mutatna az ár! 30ft alatt ki se kell menni majd megtanulják ha nem lesz nekik se! inkább rohadjon oda!

Előzmény: Tommy 7# #209 hozzászólásaElőzmény: Ares 826 #208 hozzászólása2005ös 1800cséplő 2900motor németböl hoztuk be tavaly nem volt rajta szecskázó azt is most vettünk rá koplett szettet axiaáltol elörendelésbe! eddig szép és jó mega-tol kicsit többet eszik de kényelmesebb meg csendesebb!

Előzmény: Ares 826 #206 hozzászólása
520as meg van egy 204mega is komplett kukoricaszettet vettem igen mert behozott gép nem vágott kukorit!

wyx-abo nál olyan van én is olyat kaptam tavaly 33pénz volt darabja megához szerintem még olcsóbb!

Előzmény: Ares 826 #202 hozzászólásade a medionba csak 1 főkosár van! a megákba meg a főkosár univerzális azt nem kel cserélgetni csak a 3 szegmenset!

Előzmény: Ares 826 #198 hozzászólásaWYX-Abo kft Nádudvar minden van náluk! tavaly a lexihez töluk vettem komplett kukoricaszettet minden volt a polcon az axialos ár töredékéért! egyébként a pálcás már utángyártott az eredeti oválfuratos kosár!

armada-rol valaki? kités fixáras szer! monsun active és magállán keveréke! használta valaki?

Én meg azt szeretném megkérdezni a kollegáktol valaki ADENGO-zott már 4-5leveles kukoricát? hitalosan 3levélig kikel juttatni csak egy csepet elkéstünk!

Előzmény: bandigh #6019 hozzászólásaegy kimondott jo eső megoldaná a problémát! ezekszerint ottse volt!

Előzmény: N.. Tamás #918 hozzászólásaa thiovijet az 80% kén tartalmu készítmény nekem még rengeteg rajta a virág és ugy tudom az bántja a bibét! vagy borso nagyságu almánál mehet a thiovijet?

kumulust használtam dithane meg systaneduplo-t de egyre lisztharmatosabb! tanuló évem még sajnos!

köszönöm kiprobálom!

üdv Lisztharmat ellen ki mit használ ami ér is valamit? :)

9412ft+afa ajánlatot kaptam! de álltalába ugy szokott lenni hogy még lehet ebböl is faragni!

üdv érdeklödnék Kite-s Mester pack al tavaly gyomirtózott valaki mi a vélemény róla? Nagyon alacsony a hektárköltsége!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Nagyot kaszáltak a holland gazdák!
Nagyot kaszáltak a holland gazdák!
Hollandia agrárexportja 2022-ben rekordmagasságba emelkedett.
Mi az igazság a másodvetésről?
Mi az igazság a másodvetésről?
A másodvetés tartalékolja a vizet a következő fővetés számára, vagy elvonja...
Rendsodró
Rendsodró

190.000 Ft

Maschio Extreme 266 HTC változtatható kamrás körbálázó
Maschio Extreme 266 HTC változtatható...

34.900 EUR

Mének eladók
Mének eladók

3.000.000 Ft

Nobili WS-BIO Szárzúzó
Nobili WS-BIO Szárzúzó

13.416.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]