Gázolaj árak 603 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: MrPoke
Csatlakozott: 2015-03-23 20:06:57
Utolsó belépés: 2024-04-16 11:52:00
Fórum hozzászólás: 3160

A felhasználó hirdetései

200.000 Ft
6 éve hirdető
2024. március 23. 08:55 Borona, ásóborona Csongrád-Csanád, Szentes
5 tagos függesztett könnyű borona eladó. Keveset használt újszerű állapotba. Kézzel csukható. Magtakaróna, gabona boronálására, finom...
Bemutató
90.000 Ft
6 éve hirdető
2024. március 23. 08:55 Kerti traktor tartozékok Csongrád-Csanád, Szentes
Benzines motor eladó! Pár éve volt indítva. Ár a kocsival együtt értendő. (MIA/MIB)
Használt

Fórumhozzászólásai


"Találtam" egy olyan kutat ami nem éri el az első vízadó réteget. Saját terület öntözéséhez milyen papírok kellenek? Vízjogi engedély stb? Valamint erre ki adhat választ?

Előzmény: trikolor5 #14818 hozzászólásaA talaj színe nem mérvadó. Az alföldi területek 90%-a ilyen rétegzésű.

Ha közelebbről megnéznénk a felső réteget nagy különbséget lehetne látni a művelt és műveletlen területek közt.

Előzmény: RARGAkèny #8962 hozzászólásaVan ami kihajt.

kep

Előzmény: VMisi #657 hozzászólásaVegyél inkább agroplast ot. Az biztos jó. Már 2 féle fúvókasor is volt vizsgán, semmi baj nem bolt vele. És minden légbeszívásos fúvóka dzétszedhető.

Előzmény: termelo #654 hozzászólásaEz a 10 perc olyan mint higy az autót is 5 perc megtankolni....

Csak éppen el kell menni a lajtig, lecsatlakozás felcsatlskozás vegyszer bekeveréd kimérés pár perc beszélgetés stb....

De te tudodod. Nekem annyi idő megtankolni mint kifújni.

Dózis emelés felesleges. 1 száll gyomnak is ugyanannyi kell mint az összeálló gyomnak. Esetleg az XC csepméretnél már gond lehet hogy nem találja el a gyomot. És ahogy emeled a lé mennyiséget csökken a csepméret jobb lesz a fedetség.

De különben meg ekkora területen minek ülsz gépbe? Én biztos a közelébe sem mennék. :D

Előzmény: termelo #651 hozzászólásaA permetezési idő 2/3 a kiszólgálás.

Ha te mindjuk 1 tankolással le tudsz szaladni 40ha nem mindegy.

Valamint olyan nincs hogy nagy sebesség tsrtományban tudj dolgozni.
Arra találták ki a több fúvókás fejet PWM vezérléssel. Mikor kimegy egy tartományból a fúvóka vált másik fúvókára.

Ez az XC cdepméret meg kb csak Pulsar esetén jó. Mert úgy nem bántja a naptát. Minden másra hatástalan és használhatattlan.

Kiküldöd az alkalmazottakat délután 5 kor hajnali 5 re le van nyomva 200-300ha

Előzmény: termelo #645 hozzászólásaTT jó. Csak azt nem tudom mért kell ekkora fúvóka? Hány literrel mentek? A 150/ha TT vel bőven sok. Estefele lehet menni 100l re.

Előzmény: Attikaa #1491 hozzászólásaNekem megfelelő növényszám és a méhkímélő szerek használata lesz bevállalva. Többi az értelmetlen.

Előzmény: vitezkaroly1 #1488 hozzászólásaUgnaz a kultúra nem lehet benne. Erre hoztak valami rendeletet. Előadáson mondták. Csak annyira nem figyeltem mett nem érint. De pint ez a terület megosztésos kiskapu megekülése végett.

Előzmény: Pont #1476 hozzászólása2-3 évig. És őrizd meg az eredeti mag fémzárolási jegyét számláját. Mert úgy szól a szabály hogy csak igazilt helyről származó vetőmag használható fel......

PK nak nincs fémzárolási jegye sem származási adatai ha jól tudom szerintem el sem lehet vetni csak valami különleges papírozással.

Előzmény: Pont #1478 hozzászólásaItt nincs józan paraszti ész. Engedd el. Ha kerekítési hiba miatt 1nm fog hiányozni valami kötelezetség vállalás miatt akkor megy a bünti.

Egyszerűbb megfizetni egy tényleg hozzá értő szaktanácsadót kifizetni azt a pár 100eFt ot és akkor rendeben lesz a papír. Mi meg parasztok csináljuk a munkánkat.

Előzmény: Borz #1440 hozzászólásaNem kell idáig menni. Csávázott vetőmagot nem vethetsz 5m ed sávban. Elenőrzéseken ezek felett szemet hunynak mos. :)

Előzmény: Pont #1439 hozzászólásaIgen ezek fontos dolgok. A számoknak pontosan stimmelnie kell. Más nagyon nem számít. A számokat könnyű elenőrizni. És szankcionálni.

Előzmény: Pont #1437 hozzászólásaMért vagy ennyire negatív..... Ezzel is egy picit előrébb vagytok.

Előzmény: Georgosz #253 hozzászólásaUgye tudod higy van beépített térkép amivel rajzolhatsz AB egyenest bármelyik határvonalhoz. Vagy akár a forgót os felveheted nyomvonalnak és autómatikusan vált ahogy járod körbe a földet.

Előzmény: termelo #771 hozzászólásaPersze az eggyértelmű hogy vontatott gépeknél ez így működik. Ami egy antennát használ az kiszámolja hova is eshet kb a vetőgép 2 antennánál mérési eredményből lehet számolni. De ettől függetlenül a GPS ek ugyanazt mérik cm re pontosan.

Igen ez az ugyanaz a bázis használat KITE betegség volt. Nem voltak jól bemérve a bázisok így nem is volt pontosak. Bázis váltáskor jó sokat ugrottak. Ezt javították talán.

Viszont a mostani villágban már nincs konkrét bázis hanem több bázis átlagolt adatát küldik.... Bár nem tudom a KITE elavult rádiós hálózata ezt támogatjae. De pl a környékemen van pár ingyenes bázis. Nagy részüknél teljesen mindegy melyikhez csatlakozok pont ugyanott vezet.

Előzmény: termelo #759 hozzászólásaHát ha nem ugyanazt mutatja mind s két sntenna akkor valami nem oké. Bár nem értek ezekhez a gyári rendszerekhez.

Előzmény: hlac69 #766 hozzászólásaHa megvannak a táblák adatai azt feltöltöd az egységes kérelemre. Az persze kiabál, hovy ide oda rálóg. De megnyomod az autómatikus vágást és kiveszi a nem támogatható területeket és már kész is.

Nekem volt rá péda hogy az AKG beadásnál nem támogatható terület is be lett mérve. Kértük a felülbírálést. Kijottek lemérték jóvá hagyták.

De kellet már blokhatárt is módosíttatni. Az is megy simán.

Előzmény: termelo #749 hozzászólása50cm el elmászik a vontatott vetőgép?

Mert sz RTK az ha cigány gyerekek potyognak akkor is 1-2 cm pontos.
Biztos mind a kettő rtk vevő?

Előzmény: termelo #743 hozzászólásaJelenleg nincs rá elenőrzés. De idén már várható ha elkészül az informatikai háttér. Régen azt sem nézték egy blokban mennyi volt az igényelt terület. A rendszer fejlődik......

Előzmény: Zoli1437 #720 hozzászólásaEzeket érdemes kijavítani a gépek adatbázisában, hogy csak a valós területetket műveljétek.

Bukta lesz belőle, ha összefésülik a földhivatali nyílvántartást és az egységes kérelmet.

Nekem sok helyen vannak bejáró miatt ilyen csodás terület bukták.

kep

Előzmény: Csera #716 hozzászólásaMezőgazdasági szaktanácsadó vagy?

Én sem viszont olyan szaktanácsadóm van aki az utolsó vesszőig beartatja velem a szabályokat és elmagyarázza mi miért.

Pontosan ismerem a jgszabályokat ami a mezőgzadaságot érinti. És nem értem ezt az egész beszélgetést.

Az MG egy program ami igen képes pontos terület mérésre. De ezt a fonkciót a felhasználók nagyon kevés része használja. Valamint (nem próbáltam még) de ha külső vevőt használsz valószínűleg el sem fogják fogadni a fényképezést (mérést)

A támogatás igénylésekor légifotót használunk. Ennyi. Mint írtam az ellen van lehetőség fellebezni, akkor hivatalos földmérő jön ki felmérni a kért módosítást.

Mint kereskedő szerintem tisztában lehetné azzal, hogy Magyarországon csak is regisztrált földmérő végezhet hivatalos földmérést.

Van egy egyszerű példa. Pl nyáron én saját magamnak kimérem a földet, és kiderül hogy a szomszéd búzája átlóg X méterrel. Ha én ezt learatom és feljelent akkor engem fognak megbüntetni. Mivel semmijen jogalapja nem volt annak, hogy én azt learassam, mivel én nem tudhatom hol van a föld széle...

Előzmény: Pont #712 hozzászólásaFöldet sem kötelező venni.
De ha van földhasználatod kötelező azt leadni az egységes kérelembe. Egyedül támogatást nem kell rá igényelni.

Előzmény: Ebcsont #707 hozzászólásaSokan még feltelepíteni sem hajlandóak az alkalmazást. És nem értem miért lenne szükség pontos mérésre. Attól hogy pontos az eszköz még semmi sem garantálja hogy a pontosan is fognak vele mérni.

Többször is volt vitám már a hivatalall nem támogatható terület kapcsán. Ilyen esetben még az skkori FÖMI jött ki felmérni a területet. Hiszen a mérés csak akkor hiteles ha azt földmérő végzi.

Tehát egy megfelelő pontosságú műszer csak abban az esetben hiteles ha ezt hivatalos földmérő végzi....

De nem értem mért játszod az értettlent.....

Előzmény: Zoli1437 #701 hozzászólásaSosem fognak kérni mérést pár példa amire Fényképet fognak kérni.

Az MI rendszert rá fogják küldeni rendszeresen a területeker és a következőket fogják vizsgálni a nem teljesség igénye mellett:

Megfelelő talajborítotság. Ha a műhold kidobja, hogy te földed feketére van művelve július végén meg kell indokolnod miért, vagy fényképpel kel igazolnod hogy azon talajborítotság van.

Natúrás gyepeknél a meghagyot területek lefényképezés.
Stb stb van jópár szabály amit be kell tartani.

De akik az alternáló kaszát választották tavaly, azok rutinszerűen tudják használni a programot. hiszen a kaszáláskor kellet fényképet csinálni.

Előzmény: Ebcsont #700 hozzászólásaMG sosem lesz alkalmas terület mérésére. Mivel nem lehet a gazdálkodót kötelezni az RTK pontos eszköz beszerzésére. És sosem fognak pontos mérést kérni. Pontosabb egy légi felvétel mint az MG

Ami méréssel jár a hivatal végzi. Rengeteget szaladgáltak tavaly a szálas fehérje területmérésére.

Előzmény: Ebcsont #699 hozzászólásaAz MG programmal készített mérések jól dokumentáltak, minden információt tartalmaznak amire a kincstárnak szüksége van. Nincs szükség pontosabb és reprodukálható mérésre mivel az MG nem is mérő alkalmazás.

Ha adtál már le terülatalú támogatást tudod nagyon jól, hogy az orto fotóhoz odahúzgáljuk a területet, utána addig játszunk vele míg a terület meg nem felel a földhivatalnál bejelentett földhaszálati adatokkal.

Nem tudom, eggyáltalán használtad-e már az alkalmazást. De ha szólított fel a hivatal a használatára tudnád hogy mire van kitalálva..... Több 100e felkérés lesz kiküldve idén fényképezésre az alkalmazással.

Előzmény: Ebcsont #687 hozzászólásaAz az AKG ÖKÖ aholl pontos mérésre van szükség. És ott kell mérési jegyzőkönyv. MG egésszen másra való.

Előzmény: Zoli1437 #674 hozzászólásaEbben a formában nincs rá lehetőség az adatok korrigálására. Vagyis a Mobile Topographer tudja azt, hogy egy referencia ponthoz told a kordinátákat, és utána egy darabig pontosabb lesz, de az is 1,5m es szórás és csak 20perc....

Előzmény: Szfapa #677 hozzászólásaQField ben használok felhőt. Azért, hogy syncronizáljam az asztali gép és a telefon közti adatokat. De oda nem kell nekem semmiféle adat. Nem vagyok földmérő nincs szükségem ezekre, még AKG mérés esetén sem.

Az hogy a MobilGazda milyen adatokat küld és rögzít az az ő dolga, az is hamisítható mint minden digitális adat. Csak nem éri meg mert lebukás esetén mint írtam a helyszinen el leszel ásva. Mondjuk teljes támogatás megvonással....
Nem értem mért erölteted ezt a hiteles mérés témát. Egyszerűen valamit szerintem nem értesz itt. A MobilGazda egy állam által létrehozott szoftver ami kialakítása a saját rendszerük használatára lett kitalálva. Maga a fejlesztő és a megbízó is tisztában van a mobilok 4-5m es pontatlanságával, és így is készítették el a programot. A fénykép készítési folyamat is több lépcsős hogy ki lehessen szűrni a hibákat. Szóval az azzal készült mérések, féyképek teljesen megfelelnek mindenkinek.

Előzmény: Szfapa #673 hozzászólásaMert így nem kell semmit mentegetni, hanem automatikusan frissül minden.

Előzmény: Ebcsont #659 hozzászólása
Mért kellene pontosnak lenni? Nem pár négyzetméteres területeket kell mérni, hanem több hektár, és most a fénykép 5-10m el odébb kerül akkor mi van?
Rengeteg egyéb információt is lement a fénykép esetén a program. De gondolom valahol az elfogadott felhasználási feltételek közt ott van, hogy az adatok manipulálása helyszínen elásással jár.

Szakmailag megkérdőjelezhető? Mi a szakmai? Ez egy új dolog új lehetőség. Eddig ilyen nem is volt soha.

Én jobban örülök annak, hogy nekem kell csinálni a fényképet, hiszen akarat kérdése miatt többféleképpen is el lehet készíteni a képet. Persze a napraforgó földet nehéz lesz káposzta földként lefényképezni....

Előzmény: Pondoray Béla Bütyök #662 hozzászólása"van még mit fejleszteni a MG-án ????."

Az MG nem egy földmérő alkalmazás, nem is GIS, ezt a Kincstár azért, hozta létre mert folyamatosan nő ez ellenőrizni való feladat, és egyre kevesebb az ellenőr. Ez tényleg csak arra jó, hogy a gazda saját maga kimegy a területre megcsinálja a fényképeket feltölti kész.

Viszont kipróbáltam a qfield et elsőre nehezen találtam meg a pontra vezetést. De a felhő szolgáltatása miatt mindennapos lesz. Qgis el tudom szinkronizálni a telefonnal bármikor oda vissza.

Előzmény: Ebcsont #655 hozzászólásaMG nek nem kell tudnia korrekciós jelet szolgáltatni, ha helyutánzatot használod. Arra van rengeteg program. Kapcsold be a korrekciót és már RTK ként is mérhetsz.

Előzmény: Pont #653 hozzászólásaAz ipari termékeket a multik elő állítják, nem tudsz versenyezni a 100eHa+ os gazdaságokkal. Kell valami plusz.

És nem mondtam, hogy termelni is kell, pénzt kell csinálni nem terményt.

Előzmény: Pont #649 hozzászólásaMár pedig kényszerítve leszel rá. Mert ha nem teszel eleget a fénykép készítésének, mostmár nem jönnek ki. Hanem szonnal jön a bünti. Különben is a mostani gazdasági környezetben csak konvencionális növénytermesztéssel csak a minuszt lehet gyártani.

AKG, ÖKO, vetőmag stb termesztés szükséges ahoz hogy fent tudj maradni. Ezek pedig elenőrzésekkel, online jelentésekkel stb járnak.

Vége a régi vállágnak üdv a jövő kezdetén.

Előzmény: MrPoke #645 hozzászólása


Ez egy korábbi mérés. De ma is sikerült addig nyomogatni míg jó nem lett....

kep

Előzmény: Bárány #635 hozzászólása2 hete még működött, valamint van mikor megy és van mikor nem. Még nem jöttem rá az okára. Én már kérdeztem a fejlesztőket és a válasz sz volt, hogy működnie kell helyutánzatokkal.

Előzmény: Pont #641 hozzászólásaNem nagy dolog becsapni, minden is megoldható. De kezdj el ismerkedni a programmal mert az idén több fénykép készítésére is számíthatunk.

Az MI-t tovább bővítették és további jogosultságok elenőrzését fogják végezni, és mivel sz MI a sok adatból tanul előtte sokat fog tévedni.

Előzmény: Ganajos #24557 hozzászólásaÉs akkor itt az alföldi gazdák nyelnek egy nagyot és nem írják le amire gondolok én is :D Felmenőid nagyon csúklanak biztos. Idei összes 30mm csapadék volt... :D

Előzmény: Ganajos #24552 hozzászólásaÚgy legyen jöhet az eső. De nem a nitrogén a nagy költség. Azért én már halottam olyan infókat, hogy van ski már most 400eFt ot költött 1 ha gabonára. Ők jól már nem fognak kijönni.

Előzmény: medikus #59352 hozzászólásaIgen jelentős lehülés bárható nem lesz 30C csak 15 2 napig utána pedig 20

Előzmény: Ganajos #24546 hozzászólásaMennyi lesz a végső önköltség? És mennyi a kitűzött terv termésben? 5000Ft-os búza árnál? (,Arstásig a Dunántúlon sem lesz jelentős csapadék)

Előzmény: hashtag #6712 hozzászólásaHát nem tudom ti merre gazdálkodtok de itt, súlyos körbetartozások vannak. Pl nem tudom miből fogják sokan kifizetni a 30-40q ás árpa aratását amit 4500Ft ért jó hogyha meg vesznek..

Előzmény: bigfeco88 #6709 hozzászólásaHát hajrá. Manapság arra is gondolni kell, hogy vajon az a bérmunka ki lessze fizetve. Mert repkednek itt a nagy számok de rengeteg a kintlévőségek. Én szinte alig végzek bérmunkát mégis millí felett van amivel tartoznak és tudom, hogy felét sosem fogom megkapni.

Előzmény: bigfeco88 #6702 hozzászólása5eFt

Előzmény: Szfapa #580 hozzászólásaAndroidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lefebure.ntripclient&hl=en_US

Én nem használtam még soha androidos földmérő program külső GPS beállításait.

Ezt a programot használom, ez lecseréli a telefon belső GPS vevőjének adatait a külső vevőre. Inestől szinte minden program RTK pontos.

Előzmény: Csera #577 hozzászólásaAz a baj, hogy amilyen a magyar ember.... Már kereskedtek is a kordinátákkal.... Nem is baj, hogy beszigorították. És mivel így jártak el páran nem is fogok többet segíteni senkinek. Nekem vannak még lehetőségeim.

De ez az összeg már tényleg annyi ami simán kifizethető, és hivatalos. Bár ugye idézve is van a törvény "Felhívjuk figyelmüket, hogy a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Fttv.) 5. § (8) bekezdésében foglaltak alapján a Lechner Nonprofit Kft. az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból kizárólag nem hatósági célra szolgáltat adatot az Fttv. 5. § (8) bekezdés a)-c) pontjaiban foglaltak szerint."

De talán hamarabb el hiszi a szomszéd, hogy valósak az adatok. Itt felénk ha én mérek ki valamit ott már nincs kérdés. 2-3 eset után feladták :)

Előzmény: Csera #575 hozzászólásaMég nem rendeltem a honlapról adatot. De a táblázatban az adatok /ha-ra vonatkoznak?

Különben lehetséges, hogy feltünt nekik a sok honlapforgalom, és kevés rendelés :)

Előzmény: hlac69 #571 hozzászólása" A sarokpontok meg vannak EOV ban a kérelemből. " ..... "De ez nem valami tudományos dolog" :D

Én mértem már ki földet "hivatalos" kataszter adatokkal. És azt vetettem össze a MobilGazdával és teljesen pontos volt. Ezt a mobil gazda programot használják az ellenőrök is, vagyis az alapja ugyanez. Legalábbis mikor rálestem a tabletre nagyon hasonlított :) Csak ők is RTK val.

De mint írtam pontosabb mérésnek csak jó szomszédoknál van jelentősége. Ahol vita van ígyis úgyis földmérő.

Ha volt erőd kipötyögni manuálisan a földek sarokpontját akkor már simán át is válthatod WGS be úgyis kell a sorvezetőbe is. És akkor azt importálhatod is be a Locus GIS be. És lehet mérni.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Visszatértek a gazdák a kukoricához
Támogatott tartalom
Fontos! Nem bukja a gazda a támogatást, ha a kútja nem rendelkezik vízjogi engedéllyel
Fontos! Nem bukja a gazda a támogatást, ha a kútja nem rendelkezik vízjogi engedéllyel
A támogatási szabályokat is hozzáigazították a kútamnesztiához.
Bcs Rotex 5 Diszkes Kasza" -> "BCS Rotex 5 diszkes kasza
Bcs Rotex 5 Diszkes Kasza" -> "BCS Rotex...

565.000 Ft

Lieto 1kg
Lieto 1kg

28.346 Ft

Detk 138 szippantó 8000 literes eladó
Detk 138 szippantó 8000 literes eladó

2.500.000 Ft

5 m³-es szippantó eladó
5 m³-es szippantó eladó

1.200.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]