"Kedves Traktoros Barátaim!

Engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy történetet..."

– Így kezdődött egy nem mindennapi összefogás, amelyet egy lelkes gazda indított el az Agroinform.hu portál japán kistraktoros fórum topikjába írt felhívásával. A levél így folytatódott:

"Az üzenetem egy ötéves kisfiúcskáról szól, aki sajnos daganatos betegséggel küzd és akinek a története közel áll hozzánk, mert

ez a kisfiú imádja a traktorokat!

Van valakinek valamilyen ötlete,

hogyan tudnánk örömet okozni neki?"

A fórumon közzétett segélykérés valóságos lavinát indított el, amelynek eredményeképpen mára több mint 310.000 forintot és egy távirányítós traktort is sikerült a fórumtagoknak összegyűjteniük Lázárka számára. Mindeközben a beteg kisfiú szüleivel is személyes kapcsolatba kerültek a fórumozók, és így több megható részlet is kiderült Lázár gyógyulásával kapcsolatban:

Életmentő műtéten, szinte megszámlálhatatlanul sok kemoterápás, illetve sugárkezelésen és más beavatkozásokon is túl van már Nyirő Lázár. Az öt és fél éves boconádi kisfiú lassan két éve harcol a rákkal.

Amikor az első tünetek jelentkeztek, eleinte arra gyanakodtak, csak a szemével van probléma. Később erős fejfájás is gyötörni kezdte Lázárkát, mígnem egy vizsgálat kiderítette: tojás nagyságú agydaganat ékelődött be olyan rossz helyre, hogy azonnal meg kellett operálni.

Az orvosok nem sok jóval kecsegtették a családot, azt mondták nekik, a legrosszabbra is fel kell készülni.

Lázárt végül Debrecenben műtötték meg, azonban a tízórás beavatkozás alatt a rosszindulatú daganatot nem sikerült teljesen eltávolítani. Ezért további, sok fájdalommal járó kezelésekre volt szükség, amit Lázárka hősiesen állt, szülei és nővére pedig megszakadó szívvel, de példamutató kitartással viselt.

A sok szenvedés után végre Lázárka a gyógyulás útjára lépett! A legutóbbi vizsgálatok szerint a daganatnak nem találták nyomát a kisfiú szervezetében, azonban a féloldali bénulásból lassan felépülő Lázár immunrendszere gyakorlatilag megszűnt.

Ellenálló képességét drága injekciókkal fogják pótolni a hónap második felében.

"Kis traktoros, nagy harcos!"

Lázárnak mindene a traktor, nem lehet belőle neki elég – és ha éppen nem traktorozik, akkor is ezen jár az esze.

Akivel csak találkozik, megosztja legnagyobb tervét: „Traktoros leszek.”

A Nyirő család gyakorlatilag minden értékét pénzzé tette, hogy a kisfiú gyógyíttatását fizetni tudják, de mostanra anyagi tartalékaik kimerültek.

Ezért karolta fel őket egy alapítvány, amely weblapján közzétett cikkére lett figyelmes egy fórumozónk, aki traktoros barátaival külön gyűjtést szervezett

A japán kistraktoros közösség jótékony akciója azonban a több mint 310.000 forintos pénzadomány összegyűjtésénél sem állt meg!

"Szeptember 16-án személyesen szeretnénk átadni az összegyűjtött adományt Lázárkának, és meglepetésképpen minél több kistraktorral szeretnénk felvonulni, hogy még nagyobb örömet szerezhessünk neki. Készítettünk egy oklevelet, amely átadásával tiszteletbeli japán kistraktorosnak fogadjuk" – nyilatkozta az Agroinform.hu portálnak a jótékony akció főszervezője, Vágó Mihály.

Várjuk azoknak a traktoros kollégáknak a jelentkezését, akik

szívesen csatlakoznának hozzánk szeptember 16-án,

és eljönnének a gépükkel Lázárkához Boconádra.

Aki szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez és adománnyal, vagy személyes, traktoros megjelenéssel támogatná Lázárka gyógyulását, keresse Vágó Mihály főszervezőt a +36 30 549 4863 telefonszámon.

"Nagy izgalommal várjuk a személyes találkozást Lázárkával, és bízunk benne, hogy nagy élményt nyújthatunk neki a traktorozással.

Én személy szerint arra vagyok a legbüszkébb, hogy ilyen barátaim vannak. Emberségből kiválóra vizsgázott a csapat, mindenki büszke lehet arra, hogy a japán kistraktorosok közé tartozik! A mai világban sajnos már rendhagyó dolognak számít az, hogy egy ilyen maroknyi társaság egy emberként tud a jó ügy mellé állni. Mindenkinek köszönöm, hogy szeptember 16-án megmutathatjuk, hogy nekünk ezt is sikerült összehozni!" – nyilatkozta Vágó Mihály.

További adományokat is köszönettel fogad Nyirő Lázár családja, amely felajánlásokat az alábbi, jogtiszta számlaszámra lehet küldeni:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 11743002-20194468-00000000 Közlemény: Nyirő Lázár támogatása. A közlemény rovatot fontos kitölteni!Adjunk esélyt a boldogságra! – fotó: Shutterstock