Ezzel is tisztelgett dolgozói és a közösen megélt múltjuk előtt, amely méltó ünnep a gazdaság életében a megélt sikerekre és küzdelmekre visszatekintve. Papp Nándor elnök ünnepi megnyitó beszédében röviden vázolta az eltelt 55 esztendőben megtett utat, kezdve a Tsz-szervezés diadalmenetnek nem nevezhető korszakától a sikerekkel övezett napjainkig.

Kaposszekcső

Idézem a jubileumi kiadványukban leírt szavait: „Az újra átpolitizált mezőgazdaságban még talpon vagyunk. 2014-ben 2300 ha összterületen 2130 ha szántón gazdálkodtunk. Rendelkezünk a fenti terület megműveléséhez szükséges gépekkel, gépjavító műhellyel, 400 tehénnel és szaporulatával, 400 kocával és szaporulatával, szemes terményszárítóval, tápkeverővel, 12 000 t gabonatároló térrel.” Tulajdonunk még egy 1688 kw. teljesítményű biogáz üzem, amely szoros együttműködésben üzemel a szomszéd Dombóvári Agrár-béta Kft. etanol üzemével. Az új földtörvény támogatási és gazdaságpolitikai víziói ismeretében azonban kétség merül fel, hogy az 55 év alatt felépített és egyben tartott gazdaság hogyan tud,  vagy egyáltalán képes-e az eddigiekhez hasonlóan működni és 81 dolgozójának megélhetést biztosítani, valamint a mintegy 102 nyugdíjasának is kiegészítő szociálpolitikai juttatást, támogatást adni.”

A jubileumi könyvet lapozgatva egy olyan agrár kordokumentum tárul az olvasó érdeklődő szeme elé, amely valós képét rajzolja meg mezőgazdaságunk közös erőfeszítéseinek a földből, s földön dolgozók sokszor idealizált és átfestett életének.