Tájékoztatása szerint a Hernád áradása miatt le kellett zárni a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát, Kiskinizset a folyó elzárta a külvilágtól.

Hernádszentandrásnál sem változott a helyzet, ezért Pere, Ináncs és Encs felől sem lehet bejutni a településre.

Továbbra is érvényben van a Novajidrány és a Vizsoly közötti útzár, itt Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

Szombat kora reggel a Sajólád és Bőcs közötti mellékúton is teljes útzárat kellett elrendelni, szintén a Hernád magas vízállása miatt. A Halmaj és Abaújszántó összekötő utat Hernádkércs határában a folyó áradása miatt ugyancsak nem használhatják az autósok. Kerülni a Szikszó - Onga - Megyaszó útvonalon lehet.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el.

Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető összekötő út sem, ott Múcsony felé kell kerülnie a közlekedőknek.

A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg is csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak le van zárva a Muhi és Köröm közötti út. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A kollázst a BOON.hu oldal képgalériáiból válogattuk, amelyet IDE kattintva tekinthetnek meg. Fotók: Tóth Balázs, Vajda János / BOON.hu

A BOON.hu Borsod-Abaúj-Zenplén megyei hírportál beszámolója szerint megduzzadt a Szinva patak is.

A megyei hírportál naponta több drónos- és helyszíni tudósítást is közzé tesz az árvízhelyzetről és az érintett települések polgárainak helytállásáról.

A galériákat IDE és ERRE a linkre kattintva tekinthetik meg.

 

Várjuk olvasóink fotóit és hozzászólásait a szerkesztoseg@agroinform.hu e-mail címen a belvíz- és árvíz helyzettel kapcsolatosan.