Az agronómiai innovációs ciklus uralása

Az ICL speciális ásványi anyagokkal foglalkozik, a maga területén vezető globális vállalat, és van egy érdekes startupjuk, az Agmatix. Az agrotechnikai vállalkozás egy áttörést jelentő adatechnológiai platformot hozott létre, elsőként fejlesztve ki olyan egységes "szoftvermotort", ami a kutatási és kísérleti adatokból kiindulva a mezőgazdaság folyamatait befolyásoló és meghatározó teendőkig meghatározza az agronómiai innovációs ciklust. Az Agmatix technológiája egy új adatnyelvet is bevezet, ami képes a mezőgazdasági ágazatban általánosan használt több ezer különböző adatpontot olvasni és értelmezni.

"A rendszer ezután az agronómusok, kutatók és gazdálkodók rendelkezésére bocsátja azokat a létfontosságú információkat, melyek a terméshozam és a termésminőség növelése érdekében a jobb növénytermesztési döntések meghozatalához szükségesek."

A szántóföldi és agronómiai kísérletek digitalizálásával, valamint az adatok iparágon belüli szabványosításával az új Agmatix megoldás egy olyan globális adatbázist is létrehoz, ami kihasználhatja a "nagy adat" (big data) lehetőségeit az agronómiában - lerövidítve a határidőket, csökkentve a pazarlást és növelve a mezőgazdasági szakemberek és gazdálkodók jövedelmezőségét.

Agmatix transforms agronomic #data into useable information to enhance field trial management and analysis. Hear from Sagi Katz and @dsmuelle on how we operationalize this. @farmdaily @Willie1701A @IowaStateU #research #precisonagriculture #analytics >>https://t.co/EyhoG41kkJ

A technológiai platformmal mára több mint 50 000 szántóföldi kísérletet végeztek el, 17 millió agronómiai mérést dolgoztak fel, és több mint 70 különböző növénytípust elemeztek sikeresen globális szinten. Forrás: Twitter

50 ezer kísérlet

Az új szoftverplatform gépi tanulás és a mesterséges intelligencia segítségével átfogó tanácsokat ad a talajra, a föld topográfiájára, az öntözésre, az időjárásra és a növénytermesztésre vonatkozóan. Lehetővé teszi a statisztikailag és tudományosan helytállóbb mezőgazdasági modellek kidolgozását, csökkentve az élelmiszer-pazarlást, segítve megoldani az élelmiszer-szegénység és a növekvő népesség problémáit.

"A technológiai platformmal mára több mint 50 000 szántóföldi kísérletet végeztek el, 17 millió agronómiai mérést dolgoztak fel, és több mint 70 különböző növénytípust elemeztek sikeresen globális szinten."

A vállalat olyan vezető globális kutatóintézetekkel, egyetemekkel, nem kormányzati szervezetekkel és vezető mezőgazdasági vállalatokkal lépett partnerségre, akikkel közösen a világ legnagyobb és legjobb minőségű szabványosított adatbázisát építhetik fel. A felhasznált gépi alapú modellek képesek megjósolni a környezet hatását a növények táplálkozására, lehetővé téve a rövid és hosszú távú tervezést. A programmotor egy SaaS technológiai platform, amely öt kulcsfontosságú komponensmodulból áll:

  • A szántóföldi kísérletek menedzsment platformja - a rendszer digitálisan kezeli a szántóföldi kísérleteket, beleértve az adatgyűjtést és az elemzést a kezdetektől a végéig.

  • Kísérletek és kutatási adatok felvétele - a rendszer automatikusan felveszi és szabványosítja az agronómiai szántóföldi kísérletek régebbi adatait.

  • Adatelemzés és előrejelzési modellek - önelemző eszköz, mely a szántóföldi kísérletek és kísérleti adatok alapján fejlesztett fejlett gépi tanulási modelleket használ.

  • Döntéstámogató rendszerek - A Digital Crop Advisor lehetővé teszi a tapasztalatok tényleges döntéstámogató rendszerekbe történő átültetését.

  • Axiom Open - együttműködést segítő, nyílt portál, amely lehetővé teszi az agrárkutatók és szakemberek számára a világ minden tájáról az agronómiai adatok megosztását és megtekintését a közös, magas szintű kihívások kezelése érdekében.

(Forrás: precisionag)