A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) június elején tette közzé 2021. évi Fenntarthatósági és ESG jelentését. A riport naprakész tájékoztatást ad a vállalat azon elkötelezettségének teljesítéséről, miszerint tudományos ismereteken alapuló megoldásokat kínál a világ legsürgetőbb környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásainak kezelésére.

A Corteva elkötelezett a termelők és fogyasztók életminőségének jobbá tételére

A jelentés tükrözi a Corteva folyamatosan átlátható környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) erőfeszítéseit. Megerősíti a cég azon törekvéseit, hogy olyan mezőgazdasági ökoszisztémát építsenek, amelyben a gazdálkodók, a társadalom és az üzleti élet egyaránt virágozhat, miközben hangsúlyozza a Corteva elkötelezettségét a termelők és fogyasztók életminőségének jobbá tételére.

kukorica

A vállalat tudományos ismereteken alapuló megoldásokat kínál – fotó: pixabay.com

A mezőgazdaságnak létfontosságú szerepe van

A társadalom és a bolygó előtt álló kihívások sürgős beavatkozásokat igényelnek. Úgy gondoljuk, hogy a mezőgazdaság létfontosságú szerepet játszik az életképes megoldások biztosításában." – nyilatkozta Chuck Magro, a Corteva Agriscience vezérigazgatója.

„Azokra a területekre összpontosítunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb hatással lesznek a klíma-pozitív, éghajlatbarát gazdálkodás elérésére, miközben rugalmasabb és termelékenyebb élelmiszer-rendszert hozunk létre. Nagyban támaszkodunk innovációra és technológiára, hogy vezessen minket ezen az úton."

Össszehangolt erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatóság érdekében

„Világszerte támogatjuk a gazdákat a szükséges megoldásokkal és innovációkkal, hogy megtermelhessék a szükséges élelmiszereket, miközben óvják a természeti erőforrásokat és a termőföldet." – tette hozzá Sam Eathington, a Corteva technológiai és digitalizációért felelős igazgatója.

Az ebben a jelentésben bemutatott eredmények vázolják a fenntarthatóság érdekében végzett munkánk következő lépéseit – és magukban foglalják az innováció, a biodiverzitás, az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint a befogadás, a sokszínűség és a méltányosság terén tett összehangolt erőfeszítéseinket."


A jelentés társadalmi és környezeti témákról nyújt átfogó tájékoztatást

A 2021-es Fenntarthatósági és ESG jelentés a legfontosabb társadalmi és környezeti témákról nyújt átfogó tájékoztatást. Részletesen bemutatja a Corteva munkatársainak erőfeszítéseit és eredményeit a termelők gazdálkodásának és megélhetésének javítása érdekében, az erőforrások megőrzése, a termőföld gondozása, a közösség erősítése mellett. A teljes riport a www.corteva.com/sustainability oldalon olvasható.