A Continental Dohányipari csoport 16,5 milliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen – közölte a vállalat pénteken.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés gépbeszerzéseket, energetikai korszerűsítést valamint három új csarnok felépítését is magában foglalja, melyek együttes alapterülete csaknem 12 ezer négyzetméter lesz. A többszintes kivitelezésnek köszönhetően mintegy 19 ezer négyzetméterrel bővül a cég rendelkezésére álló termelési-, raktár- és irodakapacitás.

Azt írták, már elkezdődött egy új, 1200 négyzetméteres csarnok építése, mely várhatóan idén novemberben elkészül. A raktárépület a vállalat első olyan saját tulajdonú ingatlanfejlesztése, mely nem a cégcsoport tulajdonában lévő 133 éves gyártelepen épül fel.

A raktárcsarnok melletti telken hamarosan egy 7200 négyzetméteres, részben kétszintes gyártási csarnok, a jelenlegi gyár melletti ipari területen pedig egy 3500 négyzetméteres, modern technikával felszerelt készáru raktár épül, melyek tervezése folyamatban van. A beruházáscsomag befejezésének céldátuma 2026 közepe – írták.


A közlemény szerint Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a beruházás alapkőletételén "fontos mérföldkőnek" nevezte a fejlesztéscsomagot, és azt mondta az várhatóan újabb 60 munkahelyet teremt a cégnél.

A Continental Dohányipari csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, mely több Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. A társaságot 27 éve alapították Hódmezővásárhelyen és jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat.
A cégcsoport termékei már több mint 30 országban elérhetők és Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal – olvasható a közleményben.

Indexkép: Shutterstock