Egy nőstény grizzly medve tetemét találták meg, később kiderült, hogy egy havasi kecske végzett a csúcsragadozóval – olvasható a IFLScience-en.

A medvetetemet szeptember 4-én fedezték fel, és gyorsan el is szállították, mivel veszélyt jelenthetnek az emberekre a maradványok miatt esetleg megjelenő más ragadozók.

A medve elhullásának okát felderítendő boncolást végeztek az állaton, melynek során kiderült, hogy a halálos sebek a medve nyakánál és a hónaljában vannak. A támadási helyek véletlennek tűnhetnek a laikusok számára, de a tapasztalt parkőrök számára egyértelmű volt ez egy rendkívül szerencsésnek mondható hegyi kecske ejtette a sebeket.

"Amikor a grizzly medvék támadnak, általában a zsákmány fejére, nyakára és vállára összpontosítanak, általában felülről" – mondta Alison Biles, a Parks Canada kommunikációs szakembere. A hegyi kecskék pedig nem várnak tétlenül, a szarvukat használják védekezésképpen.

Ritkán ugyan, de más esetekről is beszámoltak már, amely történetek szintén hegyi kecskék által leölt medvékről szóltak.

Indexkép: pixabay