Érdekli, hogyan kerül a termelőktől a kiskereskedőkig a friss áru? Megnézné mi történik Magyarország legnagyobb piacán, ahol évente közel 500 000 tonna zöldséget és gyümölcsöt értékesítenek? 2018. június 20-án este, a Piac Éjszakáján a közel 35 hektár alapterületű piac bebarangolása nem mindennapi élményt tartogat az érdeklődők számára.

A kétórás túra alatt a vendégeket a piac legizgalmasabb pontjait érintve vezetik körbe, megtekinthetik például a banánérlelőt, ahol a hatalmas lerakatban több tonna banán várja, hogy az érlelését követően eljusson a fogyasztókhoz. A nagykereskedelmi raktár hatalmas, központi kereskedelmi tere is a túra része, ahol a nagykereskedők mutatják be hazai és import áruikat. Természetesen a termelői szektor sem maradhat ki, amely a piac szabadtéri részeit foglalja magában, itt a termelők árujuk bemutatásával kínálják a zöldségeket, gyümölcsöket.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényen csak 18. életévét betöltött személy vehet részt. Regisztrálni itt lehet.