Idén is megrendezte Jóska bátyám a Gazdász Szépe Választást, amelyre több mint 40, az agráriumban tevékenykedő hölgy adta be nevezését. A versenyzőknek nem a szépségük az egyedüli érdemük, mindannyian kötődnek a mezőgazdasághoz, sokan a családi gazdaságban segítenek, vannak köztük fiatal gazdák, agrárszakon, sőt agrárgépészként tanuló diákok, és olyan hölgyek is, akik saját gazdaságukat igazgatják.

A verseny első fordulójában a résztvevők rövid bemutatkozó anyagára lehetett szavazni, innen a legtöbb voksot összegyűjtött három gazdászhölgy került a döntőbe. A vasárnapi élő videós szavazáson dőlt el a verseny végeredménye:

  • A legtöbb szavazatot Dalacsi Imola zsebelte be, ezzel pedig ő nyerte el a 2018 Gazdász Szépe megtisztelő címet.
  • A második helyezett Fekete Tímea,
  • a harmadik pedig Horváth Bettina lett.
  • Tanai Nikolett pedig különdíjban részesült.

Gazdász Szépe

A mindössze 16 éves Dalacsi Imola Orosháza területén gazdálkodik családjával, fő tevékenységük a dinnyetermesztés, de ezen kívül több kertészeti kultúrával is foglalkoznak szabad földön és fóliában is. A gazdászlány sokat tanul a több generáció óta gazdálkodó családjától, elmondása szerint a magvetéstől az értékesítésig részt vesz a munkában.

Imola

Dalacsi Imola, 2018 Gazdász Szépe

Imola az Agroinform.hu-nak elmondta, Orosházán mindenki nagyon szorított neki. "Aki ismer, az tudja, hogy imádok a mezőgazdaságban dolgozni, és a verseny után nagyon sokan jelezték, hogy szerintük megérdemeltem a győzelmet. Ami pedig igazán motivált, hogy megmutassam a korombelieknek, hogy igenis vannak még olyan fiatal lányok, akiket érdekel a föld szeretete."

A második helyezett, a 29 éves Fekete Tímea. Tímea Makón dolgozik a családi gazdaságban fiatal gazdaként. A gazdaság fő profilja a fokhagyma és a petrezselyem. Tímeát gyerek kora óta érdekli a mezőgazdaság, agrármérnöki főiskolán végzett, jelenleg juhokat tart, emellett még aerobik és trambulin fitnesz edző is másodállásban.

Tímea

A második helyezett Fekete Tímea

Horváth Bettina léphetett fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A 25 éves lány Ricsén gazdálkodik, a turizmussal kapcsolatos diplomája mellett mezőgazdasági technikus végzettséggel is rendelkezik. A családi gazdaságban juhokat tartanak és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak, Bettina pedig szívesen besegít a munkába, ahol csak szükség van rá.

Bettina

A harmadik helyezett Horváth Bettina

Tanai Nikolett különdíjat kapott. A 21 éves lány Becsvölgye település egyik önálló kis falujában, Kislengyelben él. Nikolett családja generációk óta mezőgazdasággal foglalkozik, innen ered a szakma iránti érdeklődése.

Nikolett

Tanai Nikolett, a különdíjas

Mind a négy csinos és belevaló hölgynek gratulálunk!

Ne hagyja ki az Agroinform Hiradó e heti adását, ugyanis exkluzív videóinterjúval jelentkezünk a Gazdász Szépe győztesével!