A táblabíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, akit másfél évre eltiltott a D-kategóriájú járművezetéstől.

A férfi 2011. július 22-én Mezőhegyes külterületén, egy földúton autóbuszával munkásokat vitt a Ménesbirtok Zrt. kukoricatábláihoz dolgozni. Az úton munkagépek, traktorok álltak, így nem lehetett továbbhaladni. A vádlott egy ideig várt, majd, hogy kikerülje az akadályt, jobbra letért az útról, és bement a kukoricatáblába. Ekkor nem vette észre a kukoricásban munkát végzők között a sor végére érő, és a kukorica között fekve várakozó 16 éves V. Szilvesztert, és elütötte. A fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Illusztráció: mittu-domain.blog.hu

A sofőrt az első fokon eljáró Battonyai Városi Bíróság felmentette, a másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék azonban elmarasztalta, ezért került az ügy harmadfokon a Szegedi Ítélőtábla elé. A jogerős döntés indoklásában Hegedűs István tanácsvezető bíró elmondta, az autóbuszt vezető vádlottnak számolnia kellett volna azzal, hogy a kukoricásban munkások vannak, hiszen maga is dolgozókat szállított oda. Ezért nem kanyarodhatott volna le az útról anélkül, hogy meggyőződik arról, a manőverrel nem veszélyeztet senkit. Így hanyagsága megállapítható, ami megalapozza a büntetőjogi felelősségét.