Dominic a sertés neve és Avonben izzasztja meg a tűzoltókat. Az állat felettébb barátságos, de igen pajkos, egyenesen arcátlan. Imád fogócskázni, mármint a kergetett szerepében lenni, és igen nehéz fülön csípni. A tűzoltóknak azért jön jól a lecke, mert sokuk még sosem került kapcsolatba állattal, és fogalma sincs arról, milyen fogásokkal lehet elfogni egy jószágot úgy, hogy ne okozzanak neki sérülést. Ugyanakkor az élet nem egyszer állít tűzoltókat állati helyzet elé, jó párszor közúti baleset miatt elszabadult állatok befogása a feladat.

Minden avoni tűzoltó egynapos állatbefogó tanfolyamon és gyakorlaton vesz részt. A nap elméleti résszel kezdődik, majd már kellően pallérozott elmével szembesülnek a tűzoltók a disznóval.

"Kezdetben nem rajonganak Dominicért, de a nap végére kivétel nélkül megkedvelik. Nem lehet nem szeretni" - idézte a brit Metro újság Dan Watkinst, állatbiztonsági előadót, a kurzus vezetőjét.

Dominic egyébként egy bristoli állatmenhelyen éldegél, egy éve került oda, azután, hogy meghalt idős gazdája. Az állat annyiszor szökött ki a menhelyről, és annyira nehéz volt elcsípni, hogy gondozóiban merült fel az ötlet: ideális lenne tűzoltóképzésre.