Az eset még július 10-én történt az angliai Ashbyben, ám a rendőrség csak néhány napja hozta nyilvánosságra a biztonsági kamerák által rögzített nem mindennapi esetet – írja a CNN.


A tolvaj nem először kezel ilyen gépet – videó: youtube.com

A rendőrség feltételezése szerint a rablást összesen három járművel követték el. Egy személyautóval, egy pickuppal, és a videón is jól látható, romboló üzemmódban használt homlokrakodóval. Az elkövetők a rabláson túl komoly károkat okoztak, ráadásul a sebészi precizitásúnak közel sem mondható akciójuk után maradt törmelék halmaz órákra megbénította a forgalmat. A rendőrség nem ötletadási, hanem segítségkérő szándékkal hozta nyilvánosságra a videót, hiszen sem az automata, sem az elkövetők nem kerültek elő.


A nagy munkának csak rombolás lett az eredménye – videó: youtube.com

Nem ez az első eset, hogy valaki komolyabb géppel ugrik neki egy pénzkiadó automatának. A fenti videót egy hónapja rögzítették az egyesült államokbeli Marylandben, és a másik esethez hasonlóan az elkövető itt sem került elő. A két rablás közötti lényeges különbség, hogy markolós barátunk a romboláson kívül mást nem ért el, hiszen nem fért hozzá a pénzkazettákhoz, viszont ha rendőrkézre kerül, komoly büntetésre számíthat a több mint 10.000 dolláros károkozásért.

Ha a jövőben homlokrakodót, vagy kiegészítőt, esetleg alkatrészt vásárolna (nem a fenti videókban használt célra), tekintse meg az Agroinform.hu oldalán található több mint 4500 ilyen jellegű Apróhirdetést, illetve szemezgessen nemzetközi Géppiac-ajánlataink között.