Kamerafelvétel rögzítette egy pumához hasonlító kóbor nagymacskát Kiskunhalason a Szegedi út környékén. A felvétel alapján az állatot bejelentették Fülöp Róbert polgármesternek, így a városvezető közösségi oldalán így nyilatkozott:

Lakossági felhívás!

A Szegedi út környékéről kamerafelvételek alapján bejelentés érkezett, mely szerint egy nagytestű macskát észleltek az elmúlt időszakban.

A bejelentést és képeket a rendőrség, illetve a Szegedi Vadaspark munkatársai megvizsgálták.

Kérem Önöket, hogy amennyiben a következő napokban hasonlót tapasztalnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívót!

Pánikra semmi ok, azonban segíteni kizárólag a szakemberek tudnak.

A Szegedi Vadaspark munkatársai az ügyben szakmai segítséget nyújtanak, amit ezúton is köszönünk! Az állatnak semmi köze az intézményhez.

A videón jól látszik, ahogy a nagymacska nyugodt tempóban elsétál – meg-megáll – az autóút mellett fekvő szántóföldön, majd a lakott terület felé veszi az irányt.

A kamerafelvétel dátumozása szerint az állat legalább három napja szabadon van – igaz, a polgármesternek csak ma küldték el a bejelentést. Kérdés, hogy egy jó kondícióban lévő nagymacska kitől szökhetett meg és ha menekülőre fogta, vajon milyen gyorsan tud haladni... és még az országban van-e egyáltalán...

A police.hu így ír az esetről:

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár bejelentés tett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített. A rendőrök szakértők bevonásával a felvétel valódiságát és az állat fajtáját vizsgálják. A rendőrség megteszi a szükséges intézkedéseket az állat megtalálásában. Kérjük a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

​ Forrás: Fülöp Róbert facebook oldala

Korábban is beszámoltunk már szabadon kóborló nagymacskáról, amelyet a Bükkben találtak:

Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál!