Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az elmúlt időszakban megszaporodtak az erdőben jogsértések, a területen engedély nélkül közlekedő gépkocsik, motorkerékpárok, quadok száma, valamint a tiltott agancsgyűjtés. Megjegyezte: az előző évben a Verga Zrt. területén az orvvadászatból és falopásból eredő kár meghaladta a 15 millió forintot.

60, 30, 10

Tengerdi Győző tájékoztatása szerint a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. tízezer hektáros területének ellenőrzésébe mintegy 60 ember kapcsolódott be, több mint 30 gépjárművel. A vezérigazgató elmondta: ezúttal csendes volt az erdő, amit a legutóbbi razzia hatásának tulajdonítanak, akkor ugyanis több mint tíz esetben kellett intézkedniük. Találtak viszont a területen egy szovjet gránátot, amelyet hamarosan ártalmatlanítani fognak a tűzszerészek -  tudta   meg   az   MTI.

Nincs vége

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Honvédség, a Polgárőrség helyi szervezete, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Céljuk, hogy hatékonyabban ellenőrizzék a vadászati tevékenységet, visszaszorítsák a természetkárosítást, a falopásokat, az orvvadászatot, és az engedély nélküli technikai sportokat a környező erdőkben.
Az év folyamán még számos, a mostanihoz hasonló razziát tartanak – jelezte Tengerdi Győző.