2022. január 26-29. között négy napon át csaknem 200 kiállító várja a látogatókat 4 pavilonban az AGROmashEXPO-n, Magyarország legjelentősebb agráripari találkozópontján. Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, input anyagok, díjnyertes termékek, technikai innovációk és színvonalas szakmai programok egy helyen, a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Itt találkozhatnak a látogatók az idei Termékverseny díjazottjaival is.

A kiállítás fővédnöke, dr. Nagy István agrárminiszter.

AGROmashEXPO

2022. január 26-29. között négy napon át csaknem 200 kiállító várja a látogatókat 4 pavilonban az AGROmashEXPO-n — fotó: AGROmashEXPO

A magyar agrárium legjelentősebb találkozási pontja

Több évtizedes hagyomány, hogy az év első kiállítása a Hungexpo-n egyben a magyar agrárium legjelentősebb találkozási pontja. 2021-ben a járványhelyzet miatt csak virtuális formában rendezhette meg a Hungexpo a kiállítást, idén viszont ismét lehetőség nyílik a személyes találkozásra kiállítók és látogatók között. 2022. január 26-29. között immár a felújított Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont a 40. AGROmashEXPO kiállításnak. A kiállítás a hatályos jogszabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Kiemelt programok

Az AGROmashEXPO négy napja alatt a látogatók információt kaphatnak az agrárium legújabb fejlesztéseiről, a trendekről; vásárolhatnak, eladhatnak, kapcsolatokat építhetnek potenciális partnereikkel. Emellett a szakmai szervezetek idén is a kiállításra időzítik az évkezdés legfontosabb eseményeit.

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége ismét megtartja a már hagyománnyá vált szántóföldi szakmai napját a Fórum színpadon. A Magyar Mezőgazdaság Kiadó Agrármarketing- és Média Napja újból helyet kap a rendezvényen, szakmai kerekasztal-beszélgetésre invitálja a látogatókat többek között a Portfolio Csoport Agrárgazdasági Fóruma, de az Agroinform Mi terem a neten? online portál konferenciáján is részt vehetnek az érdeklődők.

A PREGA AgRobot Show látványos bemutatóin láthatják a résztvevők a mezőgazdasági robotika legizgalmasabb fejlesztéseit. A hazai gépgyártás aktuális trendjeit pedig a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége kiállítóinak köszönhetően ismerhetik meg.

A további programok és részletek a kiállítás honlapján: www.agromashexpo.hu

Forrás: facebook.com/agroinform

Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj

Idén is nagy számban érkeztek pályázatok a Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díjakra. A legfőbb bírálati szempontok között szerepelt többek között a termék újszerűsége, a környezetre gyakorolt hatása, a termék innovatív szerepe az agráriumban és alkalmazhatósági értéke a gyakorlatban. A hazai mezőgazdaság jeles képviselőiből álló zsűri által kiválasztott nyertesek a rendezvény nyitónapján vehetik át díjaikat. A nagydíjas és különdíjas termékek mind megtekinthetőek a kiállításon.

Az AGROmashEXPO Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj 2022-es nagydíjasai

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában

a KOMÁROMIGÉP Kft. - KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzó.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

az Austro Diesel GmbH. - Massey Ferguson 8S.265 Exclusive traktor.

Különdíjat kapott

Hazai Termékfejlesztési díj - Digitalizáció kategóriában : az Affield Kft. - MachineryGuide NODE AutoSteer robotkormány;

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában: a FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. - FLIEGL PFW 27500 Alpha-Line szivattyús tridem tartálykocsi.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában:

  • a DM-KER Nyrt. - Agrifac Condor V. önjáró permetezőgép;
  • a FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. FLIEGL KSE 680 láncos-tárcsás borona;
  • a ROYAL TRAKTOR ZRT. - FARMTRAC 25G 4WD teljesen elektromos kompakt traktor.

Prémium Oklevelet kapott

Hazai Termékfejlesztési díj - Digitalizáció kategóriában: a MARTON GENETICS - Mesterséges intelligenciával ellátott döntéstámogató rendszer a növénynemesítésben.

Hazai Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában: a Hári Tech Kft. - HariTech – HariBot teljesen önvezető, univerzális robot; a KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. - Kühne KRT-6 Rövidtárcsa.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában : az Auditker Kft. - AGROFROST FROSTGUARD S20 fagyvédelmi rendszer.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Imput kategóriában: a Corteva Agriscience - Viballa gyomirtó szer.


Űrkutatás az agráriumban

Kiemelt figyelmet érdemel a Marton Genetics cégcsoport közel 300 négyzetméteres űrbázis-standja, ahol az agrárium űrtechnológiáit, valamint a galaktikus kutatásokról tudhatnak meg többet a látogatók. A rendezvény első napján, tiszteletét teszi Farkas Bertalan űrkutató, űrhajós, valamint Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos is. Kiállításra kerül a standon továbbá a SOYUZ-35 űrkapszula vagy más néven landoló egység, mellyel Farkas Bertalan és Valerij Nyikolajevics Kubaszov 1980. június 3-án, 8 napos űrutazásukat befejezve beléptek a Föld légkörébe.

NAK TechLab

A NAK TechLab a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hosszú távú innovációs agrár startup programja, ami a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára fókuszál. A program célja, hogy különböző, mégis egymáshoz kapcsolódó programokkal támogassa a hazai agrárium hatékonyabbá tételét a digitalizációs megoldások révén. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján most három ilyen megoldással ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

aratás

A látogatók és a kiállítók várják az élő találkozást és a lehetőséget az üzletkötésre — fotó: pixabay.com

Üzletkötésre szükség van a nehezebb körülmények között is

A Hungexpo továbbra is elkötelezett a magas színvonalon lebonyolított élő üzleti rendezvények mellett, hiszen az egészségügyi kockázatok minimalizálásával lezajlott nagysikerű őszi nagyrendezvények bizonyították, hogy üzletkötésre szükség van a nehezebb körülmények között is, és mind a látogatók, mind a kiállítók várják az élő találkozást.

HUNGEXPO applikáció

2021-ben elindult a HUNGEXPO mobil applikációja, amely számos előnyt és segítséget biztosít a letöltők számára. Az alkalmazás regisztrációs felületén keresztül is lehet ezután jegyet vásárolni a kiállításokra. Az app tartalmazza a kiállítók névsorát és a pavilontérképeket, amelyek segítségével a látogatók előre bejelölhetik kedvenc kiállítóikat, a helyszínen pedig könnyű tájékozódást biztosít. Az applikáció letölthető iOS és Android mobilkészülékekre egyaránt.

Az idei AGROmashExpo együttműködő partnerei

Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ)

Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ)

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

Online médiapartner: www.agroinform.hu