Kaposszekcső külterületén, július 2-án, a délelőtti órákban egy személygépjármű traktor vontatta pótkocsinak ütközött. Az esethez a dombóvári hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak, majd védősugár biztosítása mellett áramtalanították a gépkocsit. A sofőr önerejéből fogva el tudta hagyni a járművet. A személyautó hűtőfolyadéka az útra folyt, amit az egység kéziszerszámok segítségével takarított el az úttestről. A műszaki mentés ideje alatt fél pályán haladt a forgalom – adta hírül a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A kaposszekcsői baleset romjai – fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szintén Tolna megyében július 2-án Gölle külterületén traktor vontatta bálázó gép gyulladt ki búzatábla melletti földes úton. A tűz lábon álló gabonát is veszélyeztetett.  A dombóvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez. Kiérkezésük előtt a munkagép kezelője eloltotta tüzet. Az egység egy vízsugárral visszahűtötte a bálázót és átvizsgálta a területet.

A Gölle külterületén kiégett bálázó – fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lószállítót húzó személyautó és egy traktor ütközött össze Kiskőrös és Öregcsertő között, az 5301-es úton, csütörtök délután. A keceli önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Az esemény során a járművekben utazó személyek, illetve a lószállítóban lévő állat sem sérült – tájékoztat a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zagyvarékas külterületén tűz keletkezett egy kombájn egyik kerekénél szerda délután. A fék fogott be, a tűz a gép környezetében lévő tarlóra is átterjedt. A szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére a helyszínen lévők egy porral oltóval megfékezték a lángokat, így az egység egy vízsugárral visszahűtötte a féket – számolt be az esetről a szoljon.hu.

Indexkép: Shutterstock