Angyal Eszter elmondta, a mintegy 900 négyzetméter alapterületű, teljes egészében lángoló épület oltásán a salgótarjáni, pásztói, gyöngyösi tűzoltók, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat dolgozik.

december 18., szerda 20:58, MTI

Teljesen leégett egy állattartás céljára szolgáló mezőgazdasági épület, amelyik szerdán gyulladt ki Mátraszőlősön. A tűzben senki nem sérült meg - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Angyal Eszter elmondta: a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy  a közvetlenül a 21-es számú főút mellett lévő, mintegy 900 négyzetméter alapterületű, égő épületről átterjedjen a tűz egy öt méterre álló, ugyancsak állattartás célját szolgáló mezőgazdasági épületre.
A szóvivő hozzátette: távolsági vízszállításra volt szükség az oltáshoz, ezért a salgótarjáni, a balassagyarmati, a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltó parancsnokságok járművei érkeztek a helyszínre, a tüzet bő egy óra megfeszített munkával határolták körbe, majd a lángokat további két óra alatt számolták fel.