A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait és annak integrálási lehetőségeit a precíziós gazdálkodásba. A képzés gyakorlatorientált, vagyis a szükséges elméleti ismeretek mellett, gyakorlati alkalmazásokra, modern technológiák készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt. Ennek keretében a hallgató megismeri a térbeli döntés támogatáshoz szükséges adatgyűjtés eszközeit, az adatforrásokat, valamint az adatkiértékelés módszereit is.

A részvétel feltétele felsőfokú végzettség. A képzésben résztvevők köre: műszaki és agrár főiskolai, vagy egyetemi végzettségű mérnökök, természettudományos szakon végzett kutatók és tanárok. Sikeres záróvizsga esetén szakmérnök vagy szakember megnevezéssel másoddiplomát nyújt.

precíziós gazdálkodás

A képzés februárban indul – fotó: Shutterstock

Az oktatás további célja a tematikus információ nyerés teljes folyamatának gyakorlati bemutatása a tervezéstől, kivételezésen át az eredmények döntéshozatalba való beépítéséig. A képzés gyakorlati részéhez tartozik a precíziós munkagépek, szenzorok, valamint az adatnyerés céljából végzett UAV repülések bemutatása. Az oktatás a precíziós gazdálkodás hatásának elemzésével, a környezetvédelmi, fenntarthatósági és gazdasági előnyök bemutatásával zárul.

A képzésről bővebb információ itt olvasható.

Precíziós gazdálkodási szakmérnök szak a Széchenyi István Egyetemen is indul, itt a felvételi követelmény agrár vagy műszaki képzési területen legalább alapképzésben (BSc) szerzett mérnöki oklevél. A mosonmagyaróvári 2 féléves képzés évente, októberben indul.

További információért kattintson ide.