A HWodKa szántóföldi innovációs csoport és a Reedyk, az e-Robotiller gyártója egy rövid bemutatót tartott az autonóm talajművelő eszközzel a holland Future Farming & Food Experience kiállításon a nyilvánosság előtt. Az e-Robotiller a magágy előkészítésére, a növényi törek és zöldtrágya bedolgozására szolgál.

A Hyundai Nexo személyautó 125 kg-os üzemanyagcellája 180 kW csúcsteljesítményt ad le az akkumulátorokon keresztül, 90 kW-ot folyamatosan, és további 45 kW-ot a hat talajművelő görgővel 10 km/órás sebességgel történő üzem közben.

A HWodKa tervezési követelménye az volt, hogy az e-Robotiller képes legyen egy 3 méter széles burgonyaültető gép és egy 6 méter széles répavető gép előtt haladni a magágykészítés során. A 6 gázpalackkal, amelyek egyenként 50 liter (1 kilogramm) hidrogéngázt tartalmaznak 200 bar nyomáson, 45 kW-os teljesítménnyel 3 órán át, míg 90 kilowattal 1,5 óráig lehet dolgozni.

Ezt követően a gázpalackokat újra kell tölteni, amely műveletnek a jövőben szintén teljesen automatikusan kell történnie.

A Future Farming & Food Experience rendezvény az NPPL és a Farm of the Future közös kezdeményezése. Az NPPL egy holland szervezet, amely segíti és támogatja a gazdálkodókat abban, hogy precíziós és robottechnikákat alkalmazzanak gazdaságaikban.