A vádirat szerint a férfi 2018. december 15-én este Szabadszállás lakott területén ittasan vezetett egy mezőgazdasági vontatót, ami után egy eke munkagép volt kapcsolva. A közvilágítás működött, de a látási viszonyok korlátozottak voltak, az aszfaltozott úttest sima volt és havas – írja az ugyeszseg.hu.

A vádlott az alkoholos befolyásoltsága miatt figyelmetlen volt, ezért a mintegy 35-40 km/h sebességgel a traktor első részével nekiütközött egy segédmotoros kerékpár hátsó részének. A motort vezető férfi a vádlottal azonos irányban, szabályosan haladt. Az ütközés miatt a segédmotoros kerékpár a bal oldalára dőlt.

traktor közút

A traktoros csak akkor vette észre, hogy mit tett, amikor a helybeliek szóltak neki (a kép illusztráció) – fotó: Shutterstock

A vádlott azonban az ittassága miatt az ütközést nem vette észre és a motorost a járművel együtt több száz méter hosszan tolta maga előtt. A vádlott akkor állt meg, amikor arra járó helybéliek szóltak neki. A vádlott vezetői engedélyét a kiérkező rendőrök a helyszínen elvették.

Az elütött motoros testszerte súlyos sérüléseket, köztük sorozat bordatörést szenvedett. A sértettet kórházba szállították, de az orvosi kezelés ellenére egy héttel később vérmérgezésben meghalt.

Az ügyészség az ittas járművezetés miatt már büntetett vádlottra letöltendő börtönbüntetést kért azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.