A reggeli gyülekező után, a megjelent gépek körbejárták a környező településeket és további résztvevőket toboroztak a programokhoz, akik menet közben csatlakozhattak be a sorba. Mire a menet visszaért a helyszínre, addigra a tavalyi 80 géphez képest kevesebb gazda és traktorja követték a felvezető gépet, hogy a nap folyamán különböző versenyszámokban mérjék össze tudásukat. A mezőgazdaság elkötelezettjeinek valószínűleg szívmelengető látványt nyújtott ennyi gépet látni vonulás közben. A legidősebb traktor feltételezhetően egy gyönyörűen felújított Dutra 1000, míg a legfiatalabb egy JCB Fastrac 3230 volt. Ezeken kívül javarészt MTZ-sek alkották a mezőnyt, de akadt még egy JCB, Bolgar tk 82 és Zetor is a résztvevők között.

A regisztráció után egy árkokkal és bukkanókkal tűzdelt akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket és nem utolsó sorban merészségüket. Az őrült száguldás, a hatalmas por és dízel füst adta meg az alaphangulatot. Itt az nyert, aki a legkevésbé sajnálta traktorját és saját magát. Az éles kanyarok, mély árkok és rönkökből kialakított bukkanók a laza, de mégis egyenetlen talajjal párosítva próbára tettek embert és gépet egyaránt.

A második szám a gyorsulási verseny volt, ahol a közel azonos adottságú gépeken kívül a kezelők rátermettségén múlott a legtöbb. Mégis legnehezebbnek az erőpróba mutatkozott, amiben a homokos, laza talajon kellett a 22 tonna önsúlyú pótkocsit egyszer körbehúzni a lehető leggyorsabban. Ez a feladat a kis lóerő kategóriában feladta a leckét mindenkinek. A nevezők közül kevesen értek végig a pályán, sokaknak az elindulásnál is problémái akadtak. A rendezők többször segítettek kikecmeregni a versenyzőknek a szorult helyzetekből. Voltak akik technikát nem kímélve teljesítették a feladatot és akadtak olyanok is, akik a biztató kezdés ellenére a kör vége előtt technikai okok miatt kényszerültek feladni a versenyt.

A Traktor Fesztivál mellett került megrendezésre a Bodoglári Falunap is, ahol a falu apraja és nagyja találhatott magának programokat, szórakozást. A színpadon fellépők sora várta az érdeklődőket. A kicsiket kézműves foglalkozások és bohóc foglalta le a nap folyamán.
A nap záróeseménye a versenyek eredményhirdetése és a leginkább várt tombola húzás volt. Sok nyeremény mellett fődíjként egy MTZ 50-es traktor került kisorsolásra, amivel a szerencsés nyertes már haza is mehetett. Ezt a Bodoglári Traktoros Egyesület vásárolta és ajánlotta fel főnyereményként.

 

Aki most lemaradt a rendezvényről az használja ki jól az időt a készülésre, mivel a rendezvényt jövőre egy korábbi időpontban és nagyobb létszámmal újra megszervezik és oda is minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várnak az szervezők.

A versenyek helyezettjei: