A HS kultivátor szériához elérhető optikai sorérzékelő-vezérlő interfész rendszer egy vagy több növénysort követő, beépített kamerából és egy reaktív elektrohidraulikus vezérlésű, pályakorrekciós rendszerből áll. Ennek célja a 2,5 cm pontosság folyamatos biztosítása, még nagy munkasebességnél is. A könnyen telepíthető, két lencsés Culticam MK4HD kamera, a zöld szín felismerésével megkülönbözteti a növényeket a talajtól.

A könnyen telepíthető, két lencsés Culticam MK4HD kamera, a zöld szín felismerésével megkülönbözteti a növényeket a talajtól - fotó: maschio.com

A nagyfelbontású rendszer képes kiszámítani a sorok közepét, és összehasonlítja azokat a művelő elemek helyzetével. Ezután a modul beavatkozik egy elektromos vezérlésű hidraulikus szelep aktiválásával és elvégzi a szükséges pozíciókorrekciókat. Az opcionális xenon fényszórók éjszakai alkalmazást is lehetővé tesznek. Az optikai sorérzékelő rendszer a növényfejlődés kezdeti, első szakaszától kezdve hatékony, amikor már a termesztett növényt meg lehet különböztetni a gyomoktól.

Az éllel szerelt, fém vezető kerék nagy stabilitás biztosít - fotó: maschio.com

A felhasználó módosíthatja a színérzékenységet, és konfigurálhatja a kultivátorhoz a rendszert az új, érintőképernyős, Communicator 3 terminálon keresztül. A rendszerhez kétféle vezető kerék áll rendelkezésre, a lapos profilú, gumiköpenyes és a vezető éllel szerelt, jó stabilitást biztosító, fémkerekes kivitel. Az intelligens vezérlő rendszert a HS sorközművelő széria 75 cm sortávolságú, műtrágya-kijuttató nélküli, maximum 8 soros változatához és a 45-50 cm-es sortávolságú, maximum 12 soros verzióihoz tette elérhetővé a gyártó a felhasználók számára.

Sorközművelő kultivátort keresel? Az Agroinform Piactéren számos márka használt és új gépeit is megtalálod!