A rendezvény a csabai kolbászról és a csabai ízekről, valamint Békés megye leghíresebb kézműves termékeiről szól. A fesztivál hozzájárul a csabai kolbász és a rendezvényen bemutatkozó más egészséges tájjellegű ételek és italok népszerűsítéséhez - mondta Fazekas Sándor.

Kiemelte: a fesztiváloknak kiemelt szerepük van a hazai egészséges termékek népszerűsítésében. Felidézte, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium az egészséges élelmiszerek és a magyar termékek népszerűsítése érdekében a napokban újabb reklámkampányt indított.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere beszédében kiemelte: a csabai kolbász hungarikum lett, a minősítéssel a város egyik legnagyobb értéke méltó helyére került.

A négynapos rendezvénysorozatra több tízezer látogatót várnak a rendezők. Lesz kolbászgyúró verseny több mint ötszáz csapat részvételével, a rendezvényhez kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron pedig mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be gasztronómiai termékeit.