Harangi Tibor elmondta: jobb költség-gazdálkodással és marketing-munkával érték el gazdálkodásukban a pozitív változást, de a 2005. évi jó eredményhez hozzájárult a takarmányárak tavalyi csökkenése is, illetve a hús árának 2004. év végi felemelése.

A vezérigazgató közlése szerint a tavalyi árbevételben 5,5 milliárd forintot tett ki az export. Különböző húskészítményeket - sonkát, lapockát, császárhúst, karajt - szállítanak Japánba, Dél-Koreába, az Egyesült Államokba, Svédországba, Franciaországba és Olaszországba - tette hozzá.

 Harangi Tibor tájékoztatása szerint tavaly Pápán 320 ezer sertést vágtak le. Hozzáfűzte: 150 ezer sertést a saját hizlaldáikban állítottak elő, 30 ezer darabot pedig bérhizlaltatásból szereztek be. Megjegyezte: idén a bérhizlaltatásból származó sertések számát a duplájára kívánják növelni.

A cég vezetője elmondta: belföldön nyerstermékként 12 ezer tonnányi húst értékesítettek, feldolgoztak húskészítménynek 11 ezer tonnát, illetve gyártanak mintegy 7 ezer tonna konzervet is. Megjegyezte: a teljes hazai értékesítés tavaly meghaladta a 27 ezer tonnát. Exportra hétezer tonnányi nyersáru és ezer tonna húskészítmény került - tette hozzá.

A vezérigazgató ismertetése szerint 2006-ban egy kétezer tonna befogadó képességű hűtőház megépítését tervezik - döntően uniós pályázati pénzből -, mintegy 850 millió forintos költséggel. Harangi Tibor közölte: az idei évre 23 milliárd forintos árbevételt terveztek.

Forrás:http://www.napigazdasag.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=277281&place=hirfolyam (NAPI Online)