A francia családi vállalkozásból alakult Bonduelle csoport 43 országban van jelen, és 11 országban van termelőüzeme. A csoport árbevétele a 2009/2010-es gazdasági évben meghaladta a 1,5 milliárd eurót (420 milliárd forintot), a 2010/11-es gazdasági évben a cégcsoport menedzsmentje mintegy 1,7 milliárd eurós árbevétellel számolt - ismertette Pascal Piret.

A Bonduelle magyar érdekeltsége összességében mintegy 5,5 milliárd forintot költ alapanyag beszerzésre, ennek túlnyomó részét a csemegekukoricára fordított összeg teszi ki - tette hozzá. A cég Magyarországon főként csemegekukoricát termeltet zárt rendszerben, azaz a termeléshez biztosítja a vetőmagot, a termesztési technológiát, a felvásárlást és a szállítást, és az előfinanszírozást - mondta Gáspár József agronómiai igazgató. Hozzátette: 130 termelővel állnak szerződéses kapcsolatban, és több mint 8 ezer hektáron termeltetnek csemegekukoricát, további 3.500 hektáron pedig zöldborsót.

Tóth László, a Nagykőrösi Konzervgyár üzemigazgatója elmondta, hogy az üzemben az idén 77.500 tonna zöldség feldolgozását tervezték, ezt várhatóan 10 százalékkal haladja meg a tényleges termelés.

A két magyar üzemben összesen mintegy 140 ezer tonna zöldséget dolgoznak fel, ez Nagykőrösön 200 millió egységnyi, Békéscsabán 130 millió egységnyi konzervet jelent.

A Bonduelle Central Europe Kft. 2005 óta évente 800 millió és 1,5 milliárd forint közötti összeget költött fejlesztésre, ezen felül 3 milliárd forintból megépítették a két üzem szennyvíztisztítóját -hangzott el a tájékoztatón.