Időpont: 2018. szeptember 6-9.
Helyszín: Budavári Palota

A borkedvelők körében szinte kötelező program a Budapest Borfesztivál, ami idén huszonhetedik alkalommal nyitja meg kapuit. Európa egyik legszebb borfesztiválja a főváros legimpozánsabb helyszínén várja az érdeklődőket, ahol közel 200 hazai és külföldi kiállító kínálja több ezer borát. Idén a Balaton kerül a figyelem középpontjába: sok mindent megtudhatunk a balatoni borokról, borászatokról, a helyi gasztronómiáról, kikapcsolódási lehetőségekről. A bor és kultúra találkozásának ünnepét gazdag zenei kínálat teszi most is felejthetetlenné.

Hangulatos Budapest Borfesztivál

Szakmai programok a Borfesztiválon

Hagyományosan tovább folytatódnak a különleges és népszerű szakmai programok. A Pár Borpár keretein belül izgalmas összehasonlító kóstolók várják a vendégeket. Magyarország legszebb borait vonultatja fel a VinAgora Taste of Hungary, a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes tételeiből összeállított borválogatás. A Butlers Borkvíz Bárban a játékos kedvűek borral kapcsolatos tudásukat tesztelhetik, és garantált ajándékkal gazdagodhatnak.

Szakmai programok a Borfesztiválon

Balaton MOST

A Borfesztivál idén a Balatonra és a tó körül található borászatokra, borokra szeretné felhívni a figyelmet a „Balaton MOST” program keretében. A rendezvény felületein számos hasznos információt találhatunk a Balatonról, gasztronómiájáról, jellegzetes borairól. A Balaton az ott élők által üzen: a nyár után fedezzük fel ezt a csodás helyet ősszel, télen és tavasszal is. A Borfesztivál több mint 20 balatoni borászától bátran kérdezzük meg, hogy milyen élményeket, titkokat, csodákat rejt a térség év közben.

Fókuszban a balatoni borok

Változatos zenei kínálat

A Budapest Borfesztivált idén a fesztivál történetének leggazdagabb színpadprogramja teszi még izgalmasabbá. Egy nagyszínpadon és három pódiumszínpadon számos népszerű előadó és fiatal tehetség teszik felejthetetlenné az indián nyár első napjait.

A Borfesztivál négy napjának zenei programját más-más stílus ihlette, jelezve, hogy a Borfesztiválon mindenki megtalálja kedvenc zenéjét és borát is.

Első nap a könnyűzenéé lesz a főszerep, mely lendületességével, könnyedségével tökéletes párt alkot a pezsgővel. Légies gyöngyöző vagy komoly Champagne – minden buborékos tökéletes választás egy pörgős estéhez. Pénteken a világzene képviselői szórakoztatják a közönséget. Hasonlóan a roséhoz, modern eszközökkel nyúlnak a hagyományokhoz, és térhódításuk töretlen. Szombaton kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja. A jazz hol finoman kimunkált, hol csapongva szárnyaló igényessége a gazdag, összetett fehér borokat idézi. A Borfesztivál utolsó napja a népzene és néptánc jegyében zajlik, melyek ugyanúgy magyar értékeink őrzői és hirdetői mint a hazai vörösborok – legyenek akár fajtaborok vagy egy érett Bikavér.

Sokszínű zenei program

Ne feledje: a Budapest Borfesztiválon a színvonalas szórakozáson túl számos új baráti, szakmai kapcsolatra tehet szert, hiszen a borszakma kedvelői és képviselői is várják a látogatókat.

További információ és részletes program: www.aborfesztival.hu