Az összeget a BASF Hungária már át is utalta a Magyar Vöröskereszt - iszapkatasztrófa számára elkülönített - számlájára.

A BASF Hungária idén júniusban közel 10 millió forintot ajánlott fel az árvíz sújtotta borsodi települések közvetlen megsegítésére. A vállalat adományát akkor is a Magyar Vöröskereszt közvetítésével juttatta el a károsultakhoz.

„Külföldi szabadságom alatt, a BBC híradása nyomán értesültem a katasztrófáról. Kollégáimmal egyetértésben azonnali segítséget kívántunk nyújtani a rászorulókon. Tudjuk, hogy adományunk csepp a tengerben, de itt most minden segítség elkel. Szeretnénk más vállalatokat és magánszemélyeket is arra ösztökélni, hogy akinek csak módjában áll, nyújtson segédkezet azoknak, akik mindenüket elvesztették, és a példátlan katasztrófa miatt életük ellehetetlenült.“  – nyilatkozta Dr. Herbert Fisch,a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A BASF-ről

A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: „The Chemical Company”. Termékválasztéka a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF megbízható partnerként igyekszik hozzájárulni szinte minden iparág szereplőinek sikeres működéséhez. Forradalmian új termékeivel és intelligens megoldásaival a BASF fontos szerepet játszik az igazán fontos globális kérdések, mint például a környezetvédelem és klímaváltozás, energiahatékonyság, élelmezés és mobilitás megoldásában. 2009-ben a BASF forgalma meghaladta az 50 milliárd eurót, és mintegy 105.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán a www.basf.com címen találhatók.