Vasárnap

Az ország északkeleti részén felhőátvonulások lesznek sok napsütéssel. A délnyugati országrészben a déli óráktól lkezdve nyugat felől megnövekszik, helyenként megvastagszik a felhőzet. Néhol előfordulhat futó zápor, este a délnyugati részeken gyenge, időszakos eső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 19 fok körül alakul, de délnyugaton ennél pár fokkal enyhébb idő valószínű.

hőmérséklet

Maximumhőmérséklet  [°C], október 2. vasárnap délután – forrás: OMSZ

Hétfő

Felhőátvonulások lesznek, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor, északkeleten esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik.

Hajnalban általában 8, 13 fokot mérhetnek, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 15 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], október 3. hétfő – forrás: OMSZ

traktor

Az esős idő ellenére a mezőgazdasági munka nem állhat meg – fotó: pixabay.com

Kedd

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Főleg északkeleten, keleten előfordulhat egy-egy zápor. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik.

A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délután 14, 19 fok valószínű.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], október 4. kedd – forrás: OMSZ

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.