Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó termel epret Magyarországon.

Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszél a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon 2020. május 30-án. –  MTI / Soós Lajos

Kiemelte, Magyarországon 700-800 hektáron, 6000-8000 tonna földiepret termelnek évente, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.

A Dunakorzón rendezett esemény célja, hogy arra biztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket.

Nagy István agrárminiszter földiepret vásárolt a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon – MTI / Soós Lajos

A magyar földieper jó minőségű, friss és ízletes – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről Magyarországra érkező epreket gyakran még zölden szedik le, a leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Aki teheti, látogasson ki a Pünkösdi Eperpiacra a Dunakorzóra, amely esemény Facebook oldaláról többet is megtudhatnak az érdeklődők.