A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége által indított program keretében -  immáron harmadik alkalommal - sok ezer általános iskolás gyerek kap zöldség vetőmag csomagot, hogy abból a kertben - szülői segítséggel - zöldséget neveljenek és ezáltal megtanulják és megszeressék a kertészkedést illetve a saját zöldség előállítását.

Az AGRO.bio Hungary Kft. a "Vesd bele magad!" programot is kiemelten támogatja. Ebben az évben 24.879 kisdiák kap zöldség vetőmag csomagot - sőt, idén az iskolákat termesztési naplókkal és csapadékmérő eszközökkel is ellátja az AGRYA. A gyerekek a növények fejlődését rajzokkal, fényképekkel és írásos feljegyzésekkel is nyomon követhetik, amit - egy erre a célra létrehozott - internet oldalon is közzé tehetnek (www.vesdbelemagad.hu). A programot a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatja.

"A jövővel minden nap foglalkozni kell." - vallja Daoda Zoltán, az AGRO.bio Kft. szakmai igazgatója, aki az Agroinform szerkesztőségének megkeresésére elmondta:

"Ez a program egyedülálló módon hozza közelebb a városi emberekhez a vidék értékeit. A gyerekek megtapasztalhatják, hogy milyen minőségbeli különbségek vannak a multinacionális nagyüzemi termékek és a természetes módon megtermelt javak között. Játszva tanulják meg a kertészeti tevékenységet akkor, amikor erre a legfogékonyabbak, miközben ez a tanulási folyamat a szülőkre is hat."

A Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón az AGRYA és a programot támogató cégek - AGRO.bio, OTP Bank, Axiál, Nitrogénművek - vezetői ismertették a projekt lényegét, és hogy miért tartják olyan fontosnak, hogy a közel 25.000 kisgyerek megtanulja és megszeresse a zöldségtermesztést.

Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető elnöke elmondta, hogy a vetőmag csomagokat legkésőbb március 12-ig megkapják az iskolák, így a hosszú hétvégén már indulhat is a veteményezés.

A csomagban 6 zöldség vetőmagja található: hónapos retek, zöldborsó, kapor, hagyma, sárgarépa és csemegekukorica. A vetőmagok kiváló minőségűek, így azok messze felülmúlják a nagyáruházakban kapható olcsó vetőmagok színvonalát.

ERRE A LINKRE KATTINTVA még több információt olvashat a program részleteiről.