A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. folyamatosan szem előtt tartja a fejlesztéseket. Mérnökeik és konstruktőreik a legmodernebb CAD berendezésekkel olyan termékeket fejlesztenek, amelyek a legapróbb részletekig egyeznek a vevői elvárásokkal, és biztos gyakorlati előnyöket jelentenek. A cég idén az AGROmashEXPO-n 310 m²-en kápráztatta el a már meglévő és jövőbeni vásárlóit.

Közel 25 éve minden AGROmashEXPO-n részt veszünk. Számunkra ezzel az eseménnyel zárul az előző év, és indul az új – nyilatkozta az Agroinformnak Ackermann Tamás. A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vezetője elmondta, tavaly 2017-hez képest 23 százalékkal, 2016-hoz viszonyítva pedig 63 százalékkal nőtt a Magyarországon forgalomba helyezett agrárlogisztikai eszközök száma.

"Mi 28 százalékos növekedést értünk el 2018-ban, így az egyik legjobb évet tudhatjuk magunk mögött" – tette hozzá.

A cégvezető szerint sikerük titka az, hogy mind a szakmai rendezvényeken, mind a hétköznapi találkozások során sokat beszélgetnek a gazdákkal. Kikérik véleményüket, meghallgatják tapasztalataikat és fejlesztési igényekkel kapcsolatos javaslataikat, melyeket aztán beépítenek a jövő Fliegl termékeibe.

ASW

ASW letoló kocsi

A Fliegl cégcsoport számára a kezdetektől fontos a folyamatos innováció. A 2019-es AgrárgépShowra is ennek jegyében készültek. Az idei Agritechnica előtt a legfontosabb hazai kiállításra a legkorszerűbb ASW letoló kocsit, letoló rendszerű ADS trágyaszórót, a sikertermékeiket, műanyag tartálykocsit és hagyományos kocsikat hoztak.

ADS

ADS trágyaszóró

A világszerte népszerű Fliegl letolókocsikat az AgrárgépShow-n a ASW 261-es képviselte, melyet a gyár a magyarországi körülményekre legalkalmasabbnak tart tandemes típusai között. Ez a méret (szériában 30 m3) az átlagos 0,7-0,8 tonna/m3 fajsúlyú anyagoktól könnyebb terményekhez (napraforgó) is gazdaságos használatot biztosít. A kombájnkiszolgálás fontosságának növekedése miatt ASW-re szerelhető átrakócsigát, valamint trágyaszóró adaptert is kiállítottak.

A Fliegl felvette gyártási palettájára a tartálykocsik anyagául a műanyagokat is, így már horganyzott, rozsdamentes, műanyag változatok is kérhetők az igényeknek megfelelően, háromféle működési rendszerrel (centrifugál szivattyús, pumpás, vákuumszivattyús). A centrifugál szivattyús kocsikat mint leggazdaságosabb rendszert, a nagyüzemeknek szánják.

Fliegl

DPW 180B és DPW 210 BL bálaszállítók

A Fliegl Poly Line műanyagtartályos kocsikkal (6 m3– 18.5 m3 méretben) a nitrosol-szállításra újabb típus vált alkalmassá az eddig kínált rozsdamentes tartálykocsikon kívül. Kiállították a szintén jól bevált DPW 180 B bálaszállítót és a hagyományos DK 180 billentős kocsit is.

Fliegl Polyline

Fliegl Poly Line műanyagtartályos kocsi

A Fliegl adapter és alkatrész üzletága, az Agro-Center az elmúlt évben jelentősen növelte a forgalmát, és időről időre bővelkedik újdonságokban. A folyamatos fejlesztések célja, hogy a mezőgazdaság területén is tapasztalható munkaerőhiány problematikájára a többfelhasználású eszközök segítségével megoldást nyújtson a gazdák számára.

Mindezeken felül bemutattak még seprőgépet, hótolót, betonkeverőt, silómaró hengert és az Európában piacvezető tárcsás ágvágót is.

A Fliegl magyarországi gyárának 1993-as megalapítása óta eltelt 25 év alatt számos technológiai fejlesztés ment végbe, a teljes gyártósort kicserélték, átalakult a festőüzem, megépült a modern, 27 méter magas raktár. Az idei év is bővelkedik munkálatokban, hiszen a gyárterületen is átalakítások zajlanak. A beruházások végeredményét bárki megtekintheti idén szeptember végén egy nagyszabású rendezvény keretében, ahol az érdeklődők személyesen is kipróbálhatják a Fliegl termékeit.

Buffel

Büffel rendfelszedő átrakókocsi

A 2019-es hannoveri Agritechnica kiállításon a cég  a két éve már bemutatott Büffel rendfelszedő átrakókocsijával szerepel majd a nagyközönség előtt, melyet azóta továbbfejlesztettek. Idén már öt prototípus is elkészült.