a Pannonia Ethanol ezentúl a Pannonia Bio nevet viseli. A cég ezzel a változtatással hangsúlyozni kívánja, hogy új biotermékeket fejleszt magyar kukoricából.

A Pannonia Ethanol Európa legnagyobb gabonaalapú biofinomítója, gyártóegysége a Tolna megyei Dunaföldváron található. A Pannonia Ethanol Zrt. 2018. július 1-étől Pannonia Bio Zrt. néven fog tovább működni.

A Pannonia Bio név azt a fejlődést mutatja, amely során a cég egy több terméket kínáló biofinomítóvá vált. A vállalatnál az idei évben 30 millió eurós fejlesztési program indult, amely révén új, élelmiszer-, egészség-és energiaipari, továbbá biokémiai területeken használható biotermékek fejlesztése veszi kezdetét. A befektetés izgalmas távlatokat nyit a jövőre nézve és Európa leginnovatívabb biofinomítói közé emeli a Pannonia Bio-t. – mondta Mark Turley, a cég alapítója.

A biofinomító 2012-es megnyitása óta több mint kétszeresére növelte kapacitását. Az üzem évről-évre egymillió tonnát meghaladó mennyiségű kukoricát vásárol magyar gazdáktól.

A biotermék-fejlesztés és a környezeti fenntarthatóság iránti elköteleződését a vállalat új logója is jelzi, amely egy jelképes levél alakjával szimbolizálja a cég kiemelt értékeit. – mondta Julian Patton, a Pannonia Bio vezérigazgatója.

A névváltoztatás mellett az üzlet változatlan mederben zajlik tovább. A cég általános működése – kapcsolattartás, vezetőség, termelés és ellátási lánc – változatlan marad.