A főbb szántóföldi kultúrák parcelláinak bejárása közben a technológiai megoldások terén kaptak számos hasznos tanácsot kaptak a jelenlévők.

A kalászos gabonákra vonatkozóan új hatóanyagot mutattak be számukra, valamint a termelők  2014-től olyan újfajta búzafajtákat is elérhetnek a piacon, amik a jelenlegi termelői igényeket maximálisan ki tudják elégíteni.

A Syngenta szakemberei elmondták, hogy a bemutatott technológiai kísérleteket úgy állítják be, hogy a kezeletlen vagy kontroll parcellában látható legyen a gyom, rovar vagy egyéb fertőzöttség mértéke, ezáltal a kezelt parcellákon alkalmazott hatóanyagok tevékenységét is látványosabban ki lehet szűrni.
A kukorica gyomirtás terén négy technológiát mutattak be, ami a kukorica teljes gyomproblémáját lefedte.

A napraforgó technológiájában az érdeklődők egy új terméket is megismerhettek, így a következő szezontól a vetéstől a betakarításig számíthatnak a Syngenta termékpalettájára. A szakemberek a jól bevált hibrid mellett újjal is készültek számukra.

A  Syngenta Szer-Show újdonságaként bemutatkozott a vállalat új kezdeményezése, az Ecotech összefogás, aminek célja, hogy fenntartható és intenzív növénytermesztési megoldásokat kínáljon a termelők nyereségének növelése érdekében.

A színvonalas rendezvény zárásaként az agárszakma új tanulságokat is levonhatott: a termékek ismertetése és a gyakorlati bemutatókon túl a Synenta szakemberei idén meggyőző eredményekkel és professzionális, komplex megoldásokkal álltak a gazdálkodók mellé, természetesen a siker érdekében.